Πύρινα μέτωπα σε Καβάλα, Ροδόπη, Λιβαδειά, Μεσολόγγι

62
έρευνα, Ελλάδα, πυρκαγιές,

Αντιμέτωπη με νέα πύρινα μέτωπα στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου, στους Αντιφίλιππους Καβάλας, στην Ξυλαγανή Ροδόπης και στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές στην Εύβοια και την Τζια, ενώ σε μερικό έλεγχο τέθηκε στις 15:00 η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου. Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και ένα πετζετέλ.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και δύο πετζετέλ.

Πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Ξυλαγανή του Δήμου Μαρώνειας Ροδόπης. Στην περιοχή βρίσκονται 29 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 μηχανήματα, ένα βυτιοφόρο ΟΤΑ και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:10 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 4 βυτιοφόρα ΟΤΑ και δύο πετζετέλ.

Διαβάστε επίσης:  Λουκέτα από την ΑΑΔΕ για μη έκδοση αποδείξεων

Νωρίτερα, φωτιά είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση στην περιοχή Δαμουλιανάτα Κεφαλονιάς, η οποία βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο από τις 15:00. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στον Αργυρό Αλμυροποτάμου, του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, καθώς και στην περιοχή Αστράς στην Τζια.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή Πόρτο Λάφια Καρύστου.

Η φωτιά στο Πόρτο Λάφια πέρασε το Σάββατο μέσα από τον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε, ενώ προκάλεσε ζημιές σε σπίτια. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών και δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.