Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Πυρκαγιά στο Μάτι: Κατέθεσε για πρώτη φορά η γυναίκα που έχασε την οικογένειά της

Όλα όσα έζησε, όλα όσα βίωσε, όλα όσα άκουσε, όλα όσα έμαθε από το σύζυγο και τα παιδιά της λίγο πριν τους χάσει στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018 περιέγραψε επί ώρες η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου, καταθέτοντας στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος διενεργεί τη δικαστική έρευνα για την απόδοση ποινικών ευθυνών που αφορούν στο θάνατο 102 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 31.

Η κ. Φύτρου, υποστήριξε πως όσα έγιναν εκείνες τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς, που οδήγησαν στην εκατόμβη νεκρών, δείχνουν ότι έχουν διαπραχθεί κακουργήματα από κάποιους ανθρώπους και πως κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν.

«Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα, για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φύτρου, η οποία έχασε το σύζυγο και τα παιδιά της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος, δια του οποίου έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξε της κατηγορίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ενδελεχή έρευνα που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας από τον κ. Μαρνέρη και επανέλαβε για άλλη μία φορά την ανάγκη να εξεταστεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές το αίτημα περί συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Καπερνάρος δήλωσε: «Μακάρι η εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κας Μπεκατώρου.

Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κας Μπεκατώρου.

Τώρα δεν μπορεί να αποφευχθεί και θα έχουμε κι εμείς απευθείας επαφή με τον εισαγγελέα του ΑΠ τον καλούμε με την αίτηση μας την οποία υποβάλαμε για πρώτη φορά να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εισαγγελίας γιατί στο κάτω κάτω η εισαγγελία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια Τάκη και που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Την έκανε εξαιρετικά ο κ. Ανακριτής και τους λέει ξέρετε δεν είναι πλημμελήματα είναι κακουργήματα πάρτε τα και λένε όχι. Γι αυτό λέμε έχει σοβαρό πρόβλημα η εισαγγελία και πρέπει να το λύσει.

Εντόπισε πραγματικά περιστατικά που συνιστούν την κακουργηματική έκθεση».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Φύτρου, μέσω του κ. Καπερνάρου, έχει υποβάλει στον ανακριτή κ. Μαρνέρη αίτημα για ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου , όπως και άλλοι πολιτικώς ενάγοντες. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο κ. Μαρνέρης με σχετικό έγγραφό του ζήτησε από την Εισαγγελία της Αθήνας να προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για κακούργημα σε βάρος τουλάχιστον 10 προσώπων, στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1831: Σημειώνεται η πρώτη ληστεία τράπεζας στη Νέα Υόρκη. Οι ληστές φεύγουν από...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Χρύσανθος, Χρυσανθίς, Χρυσάνθη, Δαρεία, Δάρα, Δάρω.

Εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία: «Εγκέφαλος» μια 25χρονη

Εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικα κορίτσια και τούς έκλειναν ραντεβού με πελάτες σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Μια υπόθεση που προκαλεί φρίκη αποκαλύφθηκε μετά...

Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην...

Κυψέλη: Ανήλικοι απείλησαν με κατσαβίδι 42χρονο και του άρπαξαν το κινητό

Στιγμές τρόμου για έναν 42χρονο στην Κυψέλη όταν δέχτηκε επίθεση από ανήλικους με σκοπό να τον ληστέψουν. Συγκεκριμένα δύο μαθητές Γυμνασίου, 14 και 15 ετών,...

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης...

Ημέρα Γυναίκας: Η Καρδιαγγειακή υγεία της γυναίκας από την παιδική ηλικία έως την εμμηνόπαυση

Η αντίληψη ότι οι γυναίκες αποτελούν έναν πληθυσμό χαμηλού καρδιαγγειακού κινδύνου, έχει αναθεωρηθεί,  καθώς...

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου και ενθυμήθηκα πως είμαι ΓΥΝΑΙΚΑ

Δευτέρα, 11 Μαρτίου / 8μ.μ. «…επεθύμησα από καρδίας να ήθελεν ημπορώ να ζωστώ άρματα, επεθύμησα...

Ομαδική Εικαστική Έκθεση: Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου και ενθυμήθηκα πως είμαι ΓΥΝΑΙΚΑ

Εγκαίνια: Σάββατο, 9 Μαρτίου / 7μ.μ.Διάρκεια: 5 – 18 Μαρτίου 2024 «…επεθύμησα από καρδίας να...