“Εφτάψυχη” η Μέι

Κέρδισε την πρόταση μομφής με 200 ψήφους

37
Η Τερέζα Μέι θα υποβάλει την παραίτησή της αύριο

H πραγματικά “επτάψυχη” Τερέζα Μέι πέρασε τον σκόπελο της πρότασης μομφής εναντίον της.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν όπως ήταν προγραμματισμένο στις 23:00 ώρα Ελλάδος. Κατά το BBC η συμμετοχή ήταν 100%, ψήφισαν και οι 317 βουλευτές των Συντηρητικών. Πηγές των «τόρρις» έλεγαν από νωρίς ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα άνω των 200 ψήφων θα θεωρηθεί «θρίαμβος» καθώς η Τερέζα Μέι είχε εκλεγεί με 199 ψήφους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Η πρωθυπουργός ήταν τόσο σίγουρη για την έκβαση του αποτελέσματος που δεν έμεινε στην Βουλή, αλλά πήγε στην Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία.

Διαβάστε επίσης:  Βρετανία: Θρίλερ με την εξαφάνιση Έλληνα μεγιστάνα - Η "στοιχειωμένη" βίλα και η απάντηση της Σκότλαντ Γιαρντ

Η…τρίπλα της Βρετανίδας πρωθυπουργού

Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι ανακοίνωνε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή.

Ωστόσο, η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθιστώντας σαφές ότι προτίθεται να εξαντλήσει τη θητεία της και να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι “πολύ πολύ άσχημη” για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.