Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

“Ευαγγελισμός” για 19χρονο: Δεν προέκυψε βιασμός

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν στοιχειοθετείται βιασμός στον 19χρονο Αλβανό που ξυλοκοπήθηκε στις φυλακές Αυλώνα.

Με ανακοίνωσή της η διοικήτρια του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Νάγια Μητσάκη αναφέρει για τον 19χρονο και τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε μετά τον ξυλοδαρμό του: «Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον «βιασμό» του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται «βιασμός».

Τις πληροφορίες περί βιασμού του 19χρονου Αλβανού που φέρεται να δολοφόνησε την Ελένη Τοπαλούδη, διέψευσε αργά το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μιχάλης Καλογήρου υποστήριξε ότι η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 19χρονος είχε «αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού».

Η κατάθεση του 19χρονου στους αστυνομικούς, είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, καθώς όπως είπε «όταν ξύπνησα (σ.σ. μετά την επίθεση) ήμουν σε άλλο χώρο, χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Δεν ξέρω τι μου έκαναν».

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο 19χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές του Αυλώνα όπου κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μια διαμάχη ανάμεσα στον 19χρονο και συγκρατούμενούς του από την Αλβανία οι οποίοι τον θεώρησαν ανεπιθύμητο. Όλα ξεκίνησαν με λεκτική ένταση και κατέληξαν στον άγριο ξυλοδαρμό του κατηγορούμενου για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να μεταφερθεί χτυπημένος στο νοσοκομείο των φυλακών.

Κρατούμενοι φυλακών Αυλώνα: Οι φήμες για βιασμό του Αλβανού είναι παντελώς ψευδείς

Ανακοίνωση σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού που φέρεται να σκότωσε την Ελένη Τοπαλούδη εξέδωσαν και οι κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ως υποκατάστατο δικαιοσύνης, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι οι φήμες για βιασμό του 19χρονου έιναι παντελώς ψευδείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Επειδή πολύς λόγος έγινε για τον ξυλοδαρμό του ενός από τους δύο βιαστές της Ελένης από τη Ρόδο στη φυλακή οπού κρατούμαστε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής

Καταρχάς, στο βίντεο πού παρακολούθησε το πανελλήνιο ειπώθηκαν πολλά περισσότερα από όσα έγιναν. Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ο, τι αξίζει σε έναν βιαστή.

Τα όσα έγιναν, και στα οποία δε θα μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για προφανείς λόγους, δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστική υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστής τοποθετήθηκε εξαρχής σε απομονωμένο χώρο.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματούχοι του υπουργείου και ο βιαστής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατούμενο μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας.

Η υποκρισία του υπουργείου δικαιοσύνης χτύπησε κόκκινο με τη σημερινή παρέλαση από τη φυλακή Αυλώνα, την ίδια ώρα που ανήλικοι κρατούμενοι περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους. Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή.

Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας έχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε.

Κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα

Υγ. Οι φήμες για βιασμό του είναι παντελώς ψευδείς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Πάσχα 2024: Πού κυμαίνονται οι τιμές σε αρνί και κατσίκι

Σταματημό δεν έχει το «ράλι» της ακρίβειας κάτι που αναμένεται να έχει βαρύ αντίκτυπο και στο πασχαλινό τραπέζι, στο οποίο κεντρικό θέμα είναι το…...

Από 25 Απριλίου σε ισχύ το εορταστικό ωράριο του πάσχα

Πλησιάζει η έναρξη του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων για το Πάσχα. Οι επίσημες ανακοινώσεις των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας αναμένονται εντός των επόμενων ημερών, συνήθως...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της στη γενέτειρά της! 20 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 20 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1841: Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε «Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ»,...

Ρέθυμνο: Νεκρός 78χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 78χρονος στο Ρέθυμνο, καθώς βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Σύμφωνα με...

Κακοκαιρία: Πυκνή χιονόπτωση στο Περτούλι Τρικάλων (φωτο/βίντεο)

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 20 Απριλίου αλλά ο καιρός θυμίζει Χριστούγεννα στα ορεινά των Τρικάλων. Το Περτούλι χαρακτηριστικά ξημέρωσε με ένα λευκό πέπλο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κολωνός – Βιασμοί 12χρονης: Εκτός φυλακής οι 17 από τους 20 κατηγορούμενους για την υπόθεση

Ελεύθεροι θα αφεθούν οι  17 από τους 20 καταδικασθέντες για την υπόθεση του Κολωνού...

Οδηγός αστικού λεωφορείου συνελήφθη για απόπειρα βιασμού εις βάρος 53χρονης

Το επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Άνω Λιόσια και σύμφωνα με την...

Δίκη σκηνοθέτη για βιασμό: “Με βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του”, κατέθεσε η καταγγέλλουσα

Τις στιγμές βιασμού που φέρεται να βίωσε από τον πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς...

Εξάρχεια: Δεύτερη σύλληψη για τη ληστεία και απόπειρα βιασμού 36χρονης

Εντοπίστηκε και συνελήφθη, στο πλαίσιο συνεχών και στοχευμένων αναζητήσεων από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης...