Ραγδαίες εξελίξεις με την ΔΕΗ!

54

Στην βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της ΔΕΗ, και τη μείωση των μεριδίων της Επιχείρησης στην αγορά ρεύματος στάθηκε στην έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ με αφορμή αυτό να σας θυμίσουμε και το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με λογαριασμούς της ΔΕΗ!

Η Κομισιόν μιλά για «τολμηρή μεταστροφή» της ΔEH μετά την απόφαση να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τα μέτρα και τις αποφάσεις που εκείνη έχει λάβει για την εφαρμογή του target model και στην Ελλάδα, μέσα από τη λειτουργία των χρηματιστηριακών αγορών ενέργειας!

ΔΕΗ εξελίξεις

Όπως αναφέρεται, «η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προς τα μπροστά», όπως με την έκδοση των κανονισμών εκκαθάρισης των spot αγορών, παρατηρεί μερικές καθυστερήσεις για τις αγορές εξισορρόπησης και καταλήγει πως το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία των αγορών «εντός της ημέρας» και «εξισορρόπησης» τον Ιούνιο του 2020 παραμένει.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup για το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας

Η Κομισιόν τονίζει, τέλος, την υποβολή του ΕΣΕΚ της χώρας νωρίτερα από τα άλλα κράτη-μέλη, επισημαίνοντας τον πρόωρο παροπλισμό των λιγνιτικών μονάδων και την υψηλότερη διείσδυση των ΑΠΕ έως το 2030.

Σημειώνει ως πρόκληση την αντιμετώπιση των τοπικών κοινωνιών με το κλείσιμο των εργοστασίων σε Δυτ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη, υπογραμμίζοντας όμως τη στήριξη μέσα από τα ειδικά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.