Ρεκόρ για κλάματα! Η Ελλάδα βρίσκεται στην πεντάδα με τις χώρες που έχουν βιώσει την μεγαλύτερη ύφεση

33
ΑΠΟΨΗ: Η αστραπή της ευμάρειας

Αίσθηση δημιούργησε το άρθρο της Washington Post στο οποίο αναλύει πως έπειτα από οκτώ χρόνια τραγικής ύφεσης και με ένα οικονομικό πρόγραμμα από τα σκληρότερα που έχουν υιοθετηθεί, η Ευρώπη έκανε στην Ελλάδα «μια τρύπα στο νερό» και ακόμη μεγαλύτερη τα στοιχεία που παρουσιάζει όπου σύμφωνα με αυτά η χώρα μας έχει το «προνόμιο» να ανήκει σε μία μοναδική «ελίτ».

«Εκτός από μικρά κρατίδια, όπως το Σαν Μαρίνο» αναφέρει η εφημερίδα, «υπάρχουν μόλις τέσσερις χώρες που έχουν βιώσει μεγαλύτερη ύφεση από εκείνη που κατέγραψε η Ελλάδα, τα τελευταία 10 χρόνια: Η Λιβύη, η Υεμένη, η Βενεζουέλα και η Ισημερινή Γουινέα (Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει στοιχεία για την Συρία από την αρχή του πολέμου αλλά σίγουρα η περίπτωσή της εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία). Οι δύο πρώτες χτυπήθηκαν από εμφύλιο και οι επόμενες δύο είναι πετρελαιοπαραγωγές δικτατορίες – τόσο διεφθαρμένες και ανίκανες – που επιδείνωσαν την πετρελαϊκή κρίση».

Διαβάστε επίσης:  ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ! ΑΟΖ με Κύπρο, 10 μίλια παντού και “Περλ Χάρμπορ” πρέπει να ετοιμάσει η Ελλάδα

Ακόμη και η Ουκρανία, η οικονομία της οποίας επλήγη σφόδρα το 2009, ενώ η χώρα ενεπλάκη σε διένεξη με τη Ρωσία το 2014, είχε καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ουκρανική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 17,8% από το 2008, ενώ (από το ίδιο χρονικό διάστημα) η Ελλάδα μετρά ύφεση 23,6%.