Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
28.7 C
Athens

Ρουα – Ματ Σαμαρά

Η υπόθεση Νοvartis, ως σκευωρία σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων του Τσίπρα, ήδη καταρρέει.

(Γιατί το πραγματικό σκάνδαλο με ανάμιξη γιατρών, φαρμακοποιών κλπ. – όπως έγινε παντού αλλού στον κόσμο – πρέπει να διερευνηθεί και θα διερευνηθεί, αλλά εδώ ΔΕΝ μιλάμε γι’ αυτό. Ο Τσίπρας βρήκε ένα σκάνδαλο και πήγε να θάψει καμπόσους. Μόνο που έπεσε ο ίδιος στο λάκκο που έσκαβε για άλλους…).

–Καταρρέει γιατί δικονομικά είναι γελοίο το κατασκευασμένο κατηγορητήριο.

Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο δικογραφία με «μαρτυρίες» του τύπου, «μου είπαν», «κάπου άκουσα», «νομίζω», «φημολογείται» κλπ. – δίχως στοιχεία, δίχως αποδείξεις, δίχως φωτογραφικά ή ηχητικά ντοκουμέντα και δίχως λογαριασμούς.

Πουθενά στον κόσμο δεν καταδικάζονται με τέτοιες κατηγορίες, ούτε …παγωτατζήδες στο δρόμο – όχι εκλεγμένοι εκπρόσωποι ή πρώην Πρωθυπουργοί…

–Καταρρέει ακόμα, γιατί είναι άτσαλο και φτιαγμένο στο γόνατο.

Κατηγορούν ακόμα και τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό του 2012, Παναγιώτη Πικραμένο, πρώην Πρόεδρου του ΣτΕ, που έμεινε στο Μαξίμου – ενάμιση μήνα όλο κι όλο – ότι πήρε λεφτά, λέει!

Για ποιο λόγο να «δωροδοκούσαν» υπηρεσιακό Πρωθυπουργό;

Τρελά πράγματα…

Χώρια που ο άνθρωπος, είναι γνωστό σε όλους, πως δεν δέχεται ούτε τον καφέ του στο καφενείο να του κεράσουν.

Μπερδεύουν τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, σύμβουλο του Σαμαρά με τον Σωκράτη Λαζαρίδη, συνονόματό του και Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου τότε! Και το γραφείο του πρώτου στο Μαξίμου τότε, με το γραφείο του δεύτερου στην έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Λεωφόρος Αθηνών 110.

Τόσο «σκιτζήδες σκευωροί», τρομάρα τους.

–Καταρρέει η σκευωρία ακόμα, γιατί οι εμπνευστές της ήταν τόσο… μακάκες που είχαν κυκλοφορήσει την φήμη (από πρωτοσέλιδο του Documento – «περί ανάμιξης πρώην Πρωθυπουργών» στο σκάνδαλο Novartis) 11 ολόκληρους μήνες πριν υπάρξει η οποιαδήποτε μαρτυρία σε βάρος Σαμαρά ή Πικραμένου!

Εκεί στο Documento έχουν φαίνεται το… «κληρονομικό χάρισμα» της ενόρασης να βλέπουν τα μελλούμενα και να γνωρίζουν τι ΘΑ κατέθεταν οι ανώνυμοι μάρτυρες μετά από 11 μήνες…

Τέτοιο «εθελούσιο ξεβράκωμα» σκευωρών δεν έχει ξαναγίνει.

Και το ίδιο «φερέφωνο» του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυπτε από το περασμένο Σάββατο πως θα υπάρξει κατάθεση μαρτύρων που θα ακουμπά «τους συνεργάτες του Σαμαρά», μία μέρα πριν καταθέσουν οι ανώνυμοι μάρτυρες. Εδώ ήξερε και τους μάρτυρες και το τι είχαν σκοπό να καταθέσουν. Και το έβγαλαν στον Τύπο.

Μόνοι τους «φωνάζουν»: εμείς τα στήσαμε όλα, εμείς καθοδηγούμε τους ψευδομάρτυρες. Και μετά τους εξασφαλίζουμε «προστασία» και… ανωνυμία.

Αυτά βγαίνουν στο φως και τα βλέπει ο κόσμος. Είναι που είναι οργισμένος με την κυβέρνηση…

Τώρα αρχίζει να παίρνει «ανάποδες».

–Καταρρέει ακόμα, γιατί δεν ξέρουν που να το πάνε από δω και μπρος. Είτε φτιάξουν Προανακριτική είτε φτιάξουν Εξεταστική, θα πρέπει να αποκαλυφθούν οι … «προστατευόμενοι» μάρτυρες.

Η γραμμή της ΝΔ είναι ήδη, έτσι κι αλλιώς: Εξεταστική χωρίς κουκούλες!

Το αναιμικό επιχείρημα της κυβέρνησης – μα είναι «προστατευόμενοι» μάρτυρες – έχει ήδη τελειώσει. Αφού τους ξέρει ο Πολάκης κι αφού τους ξέρει και ο Βαξεβάνης δεν είναι «ανώνυμοι» πια! Πολύ περισσότερο που με τις μαρτυρίες τους έχουν ήδη αποκαλύψει την ταυτότητά τους…

Αλλά υπάρχει κάτι πιο σημαντικό: Φανταστείτε διεθνώς να δικάζεται πρώην Πρωθυπουργός με ανύπαρκτα στοιχεία και από ανώνυμους ψευδομάρτυρες! Ποια άλλη χώρα θα το δεχθεί αυτό; Τι σημαίνει αυτό για το πολίτευμα και τη δημοκρατία μας και την εικόνα της διεθνώς; Τέτοια δεν έχει κάνει ούτε ο Όρμπαν της Ουγγαρίας, ούτε ο Πούτιν στη Ρωσία. Μόνο με το Μαδούρο θα μπορεί να συγκριθεί πια ο Τσίπρας. Και αυτό θα είναι ολέθριο για τον ίδιο…

Υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Αν «νομιμοποιηθεί» αυτό σήμερα, τότε και ο Τσίπρας θα έχει δώσει μόνος του, στους αντιπάλους του, το «σχοινί που θα τον κρεμάσουν»! Γιατί θα ανοίγει ο δρόμος για να αντιμετωπίσει κι εκείνος μετά τις εκλογές, αντίστοιχη Προανακριτική με «ανώνυμους μάρτυρες». Και πολλοί δικοί του το ίδιο…

Χώρια που, όπως τα κατάφερε, εκείνος κινδυνεύει να καταδικαστεί από Ειδικό Δικαστήριο με επώνυμους μάρτυρες!

Γι’ όσα πράγματι έκανε, όχι με «στημένες κατηγορίες»…

Συνεπώς, είτε πάει σε Εξεταστική είτε πάει σε Προανακριτική, θα γίνει διεθνώς ρεζίλι, γιατί όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια θα μαθευτούν παντού στο εξωτερικό και θα τα πληρώσει ΚΑΙ στο εσωτερικό (όπου ήδη ο κόσμος βράζει μαζί του, για άλλους λόγους. Τώρα θα βράζει και γι’ αυτό…).

Το επόμενο βήμα αλλιώς το σχεδίαζε ο Τσίπρας…

Τώρα που καταρρέει η σκευωρία του, ό,τι κι αν κάνει γίνεται lose-lose για τον ίδιο.

Αντίθετα, με τη στάση που υιοθέτησε ο Σαμαράς ο ίδιος έτσι κι αλλιώς κερδίζει…

Του κάνει μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση»! Απαντάει, δηλαδή, στη συκοφαντία ευθέως με μήνυση για συκοφαντία.

Απόδειξη πως είναι και νιώθει αθώος! Καθαρός! Και δεν φοβάται τίποτε.

Είναι πρώτη φορά που πρώην Πρωθυπουργός μηνύει τον τωρινό. Σε υπόθεση που θα εκδικαστεί μελλοντικά.

Γιατί τώρα τον Τσίπρα θα τον προστατέψει η κυβερνητική πλειοψηφία του, που θα του εξασφαλίσει ασυλία.

Αλλά αύριο δεν θα την έχει! Ούτε την κυβερνητική πλειοψηφία ούτε την ασυλία.

Και το προεκλογικό σκηνικό θα στηθεί πάνω σε αυτό το «στοίχημα»: Αν θα κερδίσει η ΝΔ τόσο, ώστε να δικαστεί ο Τσίπρας για τη συκοφαντία του κατά Σαμαρά, αλλά και κατά άλλων πολιτικών προσώπων, ευρύτερα από τη ΝΔ.

Ο Τσίπρας έστηνε ένα προεκλογικό σκηνικό μέσα στην ομίχλη της σκανδαλολογίας: «αν τα πήραν οι πολιτικοί του αντίπαλοι»…

Και με τη μήνυση Σαμαρά θα στηθεί το πολιτικό σκηνικό με κύριο ερώτημα αν ο Τσίπρας μετά τις εκλογές θα δικαστεί για συκοφαντία!

Εκεί που κατασκεύαζε σκηνικό για να φρενάρει την πτώση του, θα δημιουργηθεί «δυναμική» για να την επιταχύνει.

Γιατί υπάρχει πολλή οργή στην κοινωνία. Και η οργή στρέφεται πια κατά του Τσίπρα. Και πολύς κόσμος θα εκτονωθεί με το στόχο να δει τον Τσίπρα στο εδώλιο.

Το κίνητρο αυτό μπορεί να δώσει δυναμική στην δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ. Από το 33% να κάνει άλμα ως το 40% και πάνω.

Γιατί αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς δικαιώνεται σε όλα, ενώ ο Τσίπρας εξοργίζει τον κόσμο…

Κι όσα αποκαλύπτονται κάθε μέρα επιτείνουν τις εντυπώσεις σε βάρος του.

Ο Τσίπρας «αγιοποιεί» το Σαμαρά με τις επιθέσεις που του έκανε (για το Μακεδονικό) και – ακόμα περισσότερο – με τη σκευωρία που του έστησε (που ήδη καταρρέει και γελοιοποιείται).

Και ο Σαμαράς κερδίζει έτσι κι αλλιώς.

Γιατί κερδίζει; Γιατί τον πάει στην κόντρα, «ως το τέλος»!

«Καθαρό» αίτημα πολιτικά και απόλυτα εκτονωτικό για τον κόσμο συναισθηματικά.

–Αν ο Τσίπρας «τα μαζέψει» τώρα, ξεφτιλίζεται αμέσως – και κερδίζει ο Σαμαράς, αλλά και η ΝΔ.

–Κι αν ο Τσίπρας εγκλωβιστεί στη γραμμή της Εξεταστικής Επιτροπής ή και της Προανακρατικής Επιτροπής, τότε όλοι συσπειρώνονται εναντίον του, διασύρεται στο εξωτερικό και θα τον αντιμετωπίζουν πλέον ως «Μαδούρο της Ελλάδος».

«Καίει» όλο το πολιτικό κεφάλαιο που είχε δημιουργήσει εκτός Ελλάδος και απομονώνεται εντός της χώρας.

Γιατί εξέταση κατηγοριών κατά πολιτικών προσώπων από ανώνυμους ψευδομάρτυρες, δεν τις αντέχει καμία χώρα στον κόσμο και καμία δημοκρατία.

Κι αν αναγκαστεί στη συνέχεια, υπο το βάρος διεθνών και εγχωρίων πιέσεων, να κλείσει τις «εξεταστικές» άρον-άρον, τότε όσο περισσότερο αργήσει, τόσο περισσότερο θα χάσει. Και τόσο ταχύτερα θα υποχρεωθεί σε εκλογές αμέσως μετά, αλλά από πολύ δυσμενή θέση.

Και ο Σαμαράς δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε άλλο, από να αφήνει τον Τσίπρα να ξεβρακώνεται και να τον περιμένει στη γωνία. Για να τον καθίσει στο σκαμνί!

Έτσι κι αλλιώς βγαίνει εκ των προτέρων κερδισμένος.

ΥΓ. Και ο Τσίπρας δεν σώζεται από τα στοιχεία του FBI που απεστάλησαν και ΔΕΝ αναφέρουν ούτε λέξη που να σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με το Σαμαρά! Ζήτησε η κα Τουλουπάκη, αν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει στην διερεύνηση ευθυνών επτά πολιτικών προσώπων (μεταξύ των οποίων η κα Τουλουπάκη είχε συμπεριλάβει το Σαμαρά. Η κα Τουλουπάκη – όχι το FBI).

Και η Αμερικανική υπηρεσία της έδωσε την άδεια να τα χρησιμοποιήσει. Αλλά τα στοιχεία του FBI εξακολουθούν να μην περιέχουν ούτε λέξη για το Σαμαρά!

Γενικά ο Τσίπρας δεν σώζεται με τίποτε.

Έχει πιαστεί στο δόκανο που ο ίδιος έστησε…

πηγη: antinews

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Σαμαράς δείχνει τα δόντια του στον Κυριάκο μέσω ΗΠΑ!

Το δείπνο – μυστήριο στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη… Υπό ομαλές πολιτικές συνθήκες, αυτό θα γινόταν πρώτη είδηση στο σύνολο των εφημερίδων. Όμως, φαίνεται ότι...

ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ! ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής…

Ταξίδι αστραπή για να βρεθεί στο μνημόσυνο του ψευτομουφτή Μετέ και να προπαγανδίσει τα περί «τουρκικής μειονότητας». Και μέσα στο έδαφός μας προκαλούν οι Τούρκοι,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η τυχαία συνάντηση με οδηγό ταξί στις ΗΠΑ – «Πού είσαι ρε...

Μια απρόσμενη συνάντηση είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ. Συνάντησε έναν οδηγό ταξί με καταγωγή από την Τρίπολη. Η ανάρτηση που έκανε στο...

Θεόδωρος Καράογλου: Συγκλονίζει ο βουλευτής που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Την περιπέτεια που περνά με την υγεία του μοιράστηκε για πρώτη φορά δημοσίως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του...
Σπίρτζης: Η ομάδα που διαφωνεί στο ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφική

Γιατί πήγε άπατη η καταγγελία Σπίρτζη

Θεωρητικά η προηγούμενη Παρασκευή μετά την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη, ότι παρακολουθούν το τηλέφωνο του ήταν δική του. Όμως ουδείς-πέραν των δηλώσεων του έξω από...

Πως είναι να ζεις χωρίς θέρμανση;…

Δεν ξέρω πως είναι να ζεις χωρίς θέρμανση. Τη βγάζαμε στη φτώχεια, το έχω πει, τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής μου, αλλά δούλευαν...

ΣΤΗΝ ΕΥΠ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η αξιωματικός – κλειδί στην παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη…

Μια δραστήρια 45χρονη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με θητεία σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως η Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά και στην αντιμετώπιση των χούλιγκαν, που είχε συμμετάσχει...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,220ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η μεγαλύτερη Εβραϊκή Οργάνωση, η AJC τιμά τον Αντώνη Σαμαρά σε ειδική εκδήλωση

Τιμητική διάκριση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απένειμε ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC American...

Έσπασαν τα τηλέφωνα του Σαμαρά μετά το «χτύπημα» στον Μητσοτάκη!

Του τηλεφώνησαν ακόμα και στελέχη «υπεράνω υποψίας» για να τον συγχαρούν!Αλυσιδωτές αντιδράσεις φαίνεται ότι...

Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ μεταβαίνουν από την Αθήνα στη Λέσβο

Ενισχύσεις από την Αθήνα έστειλε η Αστυνομία στη Λέσβο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα...

Τα φώτα στον Σαμαρά την Τετάρτη στην Βουλή

Θυελλώδης αναμένεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα κληθεί ναλάβει την τελική...