Σακελλαροπούλου: Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου

9
Η… κούπα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου που έγινε viral

Λίγο πριν τις 12.30 έφτασαν στο ΣτΕ τα μέλη της αντιπροσωπείας της Βουλής με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, προκειμένου να ανακοινώσουν στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου την απόφαση του Σώματος να την εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη από τη Βουλή, με 261 ψήφους, Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που πρότεινε για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα, στήριξαν, εκτός από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Η υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου συγκέντρωσε 261 ψήφους.

«Τα νέα είναι πανηγυρικά» είπε ο κ. Τασούλας στην κ. Σακελλαροπούλου η οποία στη συνέχεια ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των κομμάτων που την συνεχάρησαν για την εκλογή της.

Στη συνέχεια ο κ. Τασούλας διάβασε ενώπιον της κ. Σακελλαροπούλου την απόφαση της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:  Σύμβουλος σε Ανδρέα και Σημίτη το δεξί χέρι της Σακελλαροπούλου

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στο ήθος με το οποίο η κ. Σακελλαροπούλου υπηρέτησε την Δικαιοσύνη, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά εκλέγεται γυναίκα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Παίρνοντας τον λόγο η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και το σύνολο των βουλευτών.

Δεσμεύτηκε ότι με βάση το Σύνταγμα θα επιδιώξει την μέγιστη συνεργασία με την κυβέρνηση και την Βουλή για την εξυπηρέτηση των σκοπών της πατρίδας.

Αναφέρθηκε στην διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, στην οικονομική κρίση, την κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Ως βασικούς στόχους έθεσε την προστασία αδύναμων, της ανάπτυξη της εκπαίδευση, της υγείας, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και την αξιοποίηση πολιτιστικού πλούτου.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου».