Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
13.7 C
Athens

Σαμοθράκη: Νέο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό στο Λιμενικό

Η στενή συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων

και του Λιμενικού Σώματος επιβεβαιώθηκε ακόμη μία φορά, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη στην Σαμοθράκη.

Στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, νέο, περιπολικό σκάφος, κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό εξοπλισμό. Πρόκειται για το 8ο συνολικά, σκάφος με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό, που εντάσσεται στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή ενισχύονται σημαντικά, με το σύγχρονο αυτό περιπολικό σκάφος, ενώ παράλληλα, ενισχύεται και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών, αφού το σκάφος διαθέτει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό και μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια οποιοδήποτε περιστατικό», τόνισε σε σύντομη ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξήρε για μία ακόμη φορά το συνολικό και πολύπλευρο έργο των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που «επιχειρούν με θάρρος, αποφασιστικότητα και τόλμη, με σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με απόλυτη προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, για την αποφασιστική συνδρομή στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου σκάφους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Στο πλευρό του υπουργού καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης βρισκόταν ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης. Πρόκειται για αξιωματικό με άριστη γνώση της ευρύτερης περιοχής της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου, με τον οποίο η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος συνεργάζεται πυκνά ειδικά για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων Τούρκων δουλέμπορων και λαθρέμπορων που ενεργούν στο «Δέλτα» του Έβρου.

8,5 εκατ. ευρώ επενδύσεις

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε παράλληλα χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για το λιμάνι της Καμαριώτισσας. «Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής εντασσόμενο σε ένα συνολικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη συνολική αξιοποίηση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της πατρίδας μας».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, σημείωσε:

«Με περηφάνια μπορώ να πω ότι σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος ένταξης 8 συνολικά περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό στα επιχειρησιακά μέσα του Σώματος. Το έργο του Λιμενικού Σώματος είναι από της ιδρύσεώς του πολυσχιδές και πολυεπίπεδο, αλλά οι σημερινές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα στελέχη μας είναι ιδιαίτερα πιεστικές. Θέλω να γνωρίζετε ότι την τελευταία μόνο δεκαετία, έγιναν περισσότερες από 8.000 επιτυχημένες διακομιδές ασθενών από νησιωτικές περιοχές με πλωτά μέσα του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη και υπό τον συντονισμό πάντα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σώματος.»

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την παράδοση του περιπολικού σκάφους με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό στη Σαμοθράκη, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει και να χρηματοδοτεί και άλλες ιδέες και έργα ανάλογης σπουδαιότητας και σημασίας.

Τον λόγο πήραν και οι τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος από την πλευρά του, τόνισε ότι «η επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στη Σαμοθράκη αναδεικνύει πέρα από την επιχειρησιακή ικανότητα και συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος και το ανθρωπιστικό στοιχείο», ενώ ο κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σημερινή παρουσία του κ. Πλακιωτάκη επικαιροποιεί το ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για το νόμο. Ο κ. Σταύρος Κελέτσης σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «βασικός παράγοντας για να μείνουν οι νησιώτες στο νησί τους είναι το αίσθημα ασφάλειας το οποίο ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη σημερινή ένταξη του συγκεκριμένου σκάφους στο δυναμικό του Λιμενικού Σώματος της Σαμοθράκης».

Τέλος, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, ευχαρίστησε τον υπουργό για την οριστική επίλυση του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη και για το νέο σκάφος, αλλά και τον κ. Μέτιο καθώς έγινε πραγματικότητα με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας.

Στην τελετή ένταξης του νέου σκάφους έδωσαν το παρόν ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Διοικητής του Δ’ Σ.Σ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο Λ.Α., Κώστας Χατζημιχαήλ και Κώστας Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινάδικα: Θα χρεώνουν και οι πρατηριούχοι της Ελλάδας τον αέρα στα λάστιχα μετά την...

Τι είπε ο Ασμάτογλου για βενζίνη και πετρέλαιο Για το εάν θα χρεώνουν οι πρατηριούχοι της Ελλάδας τον αέρα στα λάστιχα των αυτοκινήτων όπως θα...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σε πλήρως χριστουγεννιάτικους ρυθμούς το ΚΠΙΣΝ! 4 Δεκεμβρίου 2023

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα,...

Σαν σήμερα 4 Δεκεμβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1913: Υπογράφεται στη Φλωρεντία από τις Μεγάλες Δυνάμεις το ομώνυμο πρωτόκολλο, με το...
Δεκέμβριος: Γιατί έχασε τη 10η σειρά του στο ημερολόγιο

Δεκέμβριος: Γιατί έχασε τη 10η σειρά του στο ημερολόγιο

Ο Δεκέμβριος, συνοδεύει την παρουσία του στο ημερολόγιο με ένα παράδοξο.  Αν και 12ος στη σειρά, σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο οφείλει το όνομά του...

Δώρο Χριστουγέννων: Από σήμερα η καταβολή στους ανέργους – Πότε θα δοθεί στους εργαζόμενους...

Καταβάλλεται σήμερα το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους, οι οποίοι θα το λάβουν μαζί με το τακτικό επίδομα ανεργίας. Το ποσό ανέρχεται στα 479 ευρώ...

Καιρός: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

«Αγριεύει» ο καιρός. Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-12-2023/1300, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Α. Πιο συγκεκριμένα για σήμερα Δευτέρα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αποκάλυψη: Τουρκικά πλοία συνόδευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα τη βάρκα με τους μετανάστες

Αποκάλυψη για το ρόλο της Τουρκίας στο τρομερό ναυάγιο της Λέσβου, έκαναν οι διασωθέντες μετανάστες στις καταθέσεις...

Oι σπουδαίοι θαλασσόλυκοι που το έριξαν στα βράχια – Ιδού το τουρκικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Τουρκία με σκάφος που καρφώθηκε στα βράχια κοντά στην...

Μυτιλήνη: Επεισόδιο με τουρκικό τουριστικό σκάφος που ύψωσε σημαία του Κεμάλ στον ιστό του

Επεισόδιο σημειώθηκε στη Μυτιλήνη με τουρκικό τουριστικό σκάφος και το οποίο έληξε μετά την...

Όταν η τραπεζίτισσα πήγε με το μπικίνι επίσκεψη σε… σκάφος επιχειρηματία!

Τέλος εποχής στις «ωραίες» με «μπάρμπα από την Κορώνη» και τους συνταξιούχους των τραπεζών...