Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
23 C
Athens

Σαμοθράκη: Νέο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό στο Λιμενικό

Η στενή συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων

και του Λιμενικού Σώματος επιβεβαιώθηκε ακόμη μία φορά, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη στην Σαμοθράκη.

Στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, νέο, περιπολικό σκάφος, κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό εξοπλισμό. Πρόκειται για το 8ο συνολικά, σκάφος με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό, που εντάσσεται στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή ενισχύονται σημαντικά, με το σύγχρονο αυτό περιπολικό σκάφος, ενώ παράλληλα, ενισχύεται και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών, αφού το σκάφος διαθέτει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό και μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια οποιοδήποτε περιστατικό», τόνισε σε σύντομη ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξήρε για μία ακόμη φορά το συνολικό και πολύπλευρο έργο των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που «επιχειρούν με θάρρος, αποφασιστικότητα και τόλμη, με σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με απόλυτη προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, για την αποφασιστική συνδρομή στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου σκάφους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Στο πλευρό του υπουργού καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης βρισκόταν ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης. Πρόκειται για αξιωματικό με άριστη γνώση της ευρύτερης περιοχής της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου, με τον οποίο η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος συνεργάζεται πυκνά ειδικά για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων Τούρκων δουλέμπορων και λαθρέμπορων που ενεργούν στο «Δέλτα» του Έβρου.

8,5 εκατ. ευρώ επενδύσεις

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε παράλληλα χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για το λιμάνι της Καμαριώτισσας. «Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής εντασσόμενο σε ένα συνολικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη συνολική αξιοποίηση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της πατρίδας μας».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, σημείωσε:

«Με περηφάνια μπορώ να πω ότι σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος ένταξης 8 συνολικά περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό στα επιχειρησιακά μέσα του Σώματος. Το έργο του Λιμενικού Σώματος είναι από της ιδρύσεώς του πολυσχιδές και πολυεπίπεδο, αλλά οι σημερινές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τα στελέχη μας είναι ιδιαίτερα πιεστικές. Θέλω να γνωρίζετε ότι την τελευταία μόνο δεκαετία, έγιναν περισσότερες από 8.000 επιτυχημένες διακομιδές ασθενών από νησιωτικές περιοχές με πλωτά μέσα του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη και υπό τον συντονισμό πάντα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σώματος.»

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την παράδοση του περιπολικού σκάφους με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό στη Σαμοθράκη, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει και να χρηματοδοτεί και άλλες ιδέες και έργα ανάλογης σπουδαιότητας και σημασίας.

Τον λόγο πήραν και οι τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος από την πλευρά του, τόνισε ότι «η επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στη Σαμοθράκη αναδεικνύει πέρα από την επιχειρησιακή ικανότητα και συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος και το ανθρωπιστικό στοιχείο», ενώ ο κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σημερινή παρουσία του κ. Πλακιωτάκη επικαιροποιεί το ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για το νόμο. Ο κ. Σταύρος Κελέτσης σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «βασικός παράγοντας για να μείνουν οι νησιώτες στο νησί τους είναι το αίσθημα ασφάλειας το οποίο ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη σημερινή ένταξη του συγκεκριμένου σκάφους στο δυναμικό του Λιμενικού Σώματος της Σαμοθράκης».

Τέλος, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, ευχαρίστησε τον υπουργό για την οριστική επίλυση του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη και για το νέο σκάφος, αλλά και τον κ. Μέτιο καθώς έγινε πραγματικότητα με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας.

Στην τελετή ένταξης του νέου σκάφους έδωσαν το παρόν ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Διοικητής του Δ’ Σ.Σ αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο Λ.Α., Κώστας Χατζημιχαήλ και Κώστας Χατζηκωνσταντίνου αντίστοιχα καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Κασελλάκης στην Πάρο με το σκάφος του – Χλιδάτη προεκλογική εκστρατεία

Νέα ήθη στην πολιτική με τον αριστερό Στέφανο Κασσελάκη να φτάνει πριν από λίγο...

9η Boat & Fishing Show: 35.000+ επισκέπτες και ρεκόρ πωλήσεων σε σκάφη, εξοπλισμό και υπηρεσίες

Τη δική της «σφραγίδα» στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και της θαλάσσιας επιχειρηματικότητας άφησε...

9η Boat & FishingShow: Με δεκάδες Έλληνες και ξένους εκθέτες ανοίγει αύριο τις “πύλες” της η γιορτή της θάλασσας

Μία συναρπαστική εμπειρία σε εκθέτες και επισκέπτες θα προσφέρει η διεθνής έκθεση «Boat &...

9η Boat & Fishing Show: Με πρεμιέρες νέων μοντέλων σκαφών και έμφαση στον καταδυτικό τουρισμό

Με πρωταγωνιστή το σκάφος θα ανοίξει τις πύλες της στις 7 Μαρτίου, στο εκθεσιακό...