ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ… «ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ»: 94χρονη συνεχίζει να εργάζεται στα McDonald΄s

59

Για «χαρωπή» την προόριζαν, αλλά  μάλλον ανατριχιαστικό είναι το… επέκεινα της είδησης του BBC για την 94χρονη Λορέιν Μάουερ από το Λούισβιλ της Ιντιάνα.

Η γυναίκα εργάζεται εδώ και 44 χρόνια στην αλυσίδα των αμερικανικών χάμπουργκερς McDonald΄s και θέλει να συνεχίσει, όσο αντέχει. Με κάτι τέτοια χαρωπά, πάντως, προετοιμάστηκε το έδαφος για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, παγκοσμίως.

Πίσω στην είδηση, η κα Μάουερ πρωτοέπιασε δουλειά στην αλυσίδα, το 1973, όταν ο σύζυγός της συνταξιοδοτήθηκε λόγω αναπηρίας. Στο πάρτι που της ετοίμασαν συνάδελφοί της, έλεγε πως δεν σκόπευε να παραμείνει τόσα χρόνια, ούτε πίστευε πως θα γίνει μάνατζερ, γιατί προτιμά την κοινωνική επαφή με πελάτες. Όταν πέθανε ο σύζυγός της το 1980, άρχισε να ταξιδεύει με μια φίλη και επισκεπτόταν παραρτήματα της αλυσίδας όπου πήγαινε. «Πήγα Αυστραλία, Ρωσία, Ελλάδα, Ρώμη… Παντού, έψαχνα την αψίδα (το σήμα των McDonald΄s). Κάθε χειμώνα, λέει, σκέφτεται τη σύνταξη, αλλά τελικά, δε θα φύγει ποτέ. «Θα μου έλειπε πολύ», είπε η μητέρα 4, γιαγιά έξι και προγιαγιά επτά παιδιών.  Να τα χιλιάσει η γυναίκα αλλά περί ορέξεως…Ρ.Α.

Διαβάστε επίσης:  Απειλές Τσαβούσογλου κατά Χαφτάρ και νέα προειδοποίηση στη Μόσχα για τη Συρία