Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Σάρον Στόουν: Έτσι με ξεγέλασαν για να κάνω το σταυροπόδι στο «Βασικό ένστικτο»

Η Σάρον Στόουν μίλησε στο νέο της βιβλίο «The Beauty of Living Twice» για τις άσχημες εμπειρίες στην καριέρα της, μεταξύ άλλων τα γυρίσματα στο «Βασικό Ένστικτο».

Όπως αποκαλύπτεται σε απόσπασμα που δημοσιεύει το Vanity Fair, η 63χρονη ηθοποιός ..ισχυρίζεται πως ένα μέλος της παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας τής είπε να βγάλει το εσώρουχό της στην διάσημη σκηνή όπου σταυρώνει τα πόδια της, δίνοντάς της την εντύπωση ότι δεν θα αποκαλυφτούν τα γεννητικά της όργανα.

Η Σάρον Στόουν λέει ότι κλήθηκε να δει την τελευταία σκηνή της ταινίας «σε ένα δωμάτιο γεμάτο ατζέντηδες και δικηγόρους, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν καμία σχέση με το πρότζεκτ».

«Έτσι είδα το πλάνο με το αιδοίο μου για πρώτη φορά, καιρό μετά αφότου μου είχαν πει, “Δεν βλέπουμε τίποτα- θέλω απλώς να βγάλεις το εσώρουχό σου, επειδή το λευκό αντικατοπτρίζεται στην κάμερα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι φοράς εσώρουχο», γράφει στο βιβλίο της.

Μετά την προβολή, η Στόουν λέει πως χαστούκισε τον σκηνοθέτη «Paul [Verhoeven] στο πρόσωπο, έφυγα, πήγα στο αμάξι μου και πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρο μου».

Ο δικηγόρος φέρεται να την ενημέρωσε πως δεν μπορούσε να γίνει η ταινία, σύμφωνα με το Screen Actors Guild. «Δεν ήταν νόμιμο να τραβήξουν πλάνο από το φόρεμά μου με τέτοιον τρόπο», πληροφορήθηκε τότε.

«Ενημέρωσα τον Paul για όσα μου είπε ο δικηγόρος. Φυσικά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχα οποιαδήποτε επιλογή. Ήμουν απλώς μια ηθοποιός, απλώς μια γυναίκα- τι επιλογές να είχα;», θυμάται. «Αλλά είχα επιλογές. Οπότε σκεφτόμουν και σκεφτόμουν και επέλεξα να επιτρέψω την σκηνή στην ταινία. Γιατί; Επειδή ήταν σωστό για το έργο και τον χαρακτήρα κι επειδή, στην τελική, την έκανα», προσθέτει.
Η Σάρον Στόουν λέει πως ένιωσε την ανάγκη «να γίνει αντικειμενική» σχετικά με το γεγονός πως την ξεγέλασαν να βγάλει το εσώρουχό της, δεδομένου πως δούλεψε σκληρά για να πάρει τον ρόλο και «μόνο αυτός ο σκηνοθέτης με υπερασπίστηκε».

«Μπορώ να πω ότι ο ρόλος ήταν μακράν ό,τι πιο παρατραβηγμένο είχα κάνει με την έννοια του να σκεφτώ την σκοτεινή πλευρά για τον εαυτό μου», παραδέχθηκε. «Ήταν τρομακτικό. Υπνοβάτησα τρεις φορές στη διάρκεια της παραγωγής, δυο φορές φορώντας κανονικά τα ρούχα μου μέσα στο αυτοκίνητό μου στο γκαράζ. Είχα φριχτούς εφιάλτες».
«Έχετε ιδέα πόσοι άνθρωποι έχουν δει το Βασικό Ένστικτο τα τελευταία 20 χρόνια; Σκεφτείτε το. Είναι κάτι περισσότερο από μια κλεφτή ματιά στη φούστα μου», προσθέτει.

Η ηθοποιός μίλησε και για άλλες περιπτώσεις όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει άσχημες συμπεριφορές σε γυρίσματα, σημειώνοντας πως κάποτε ένας σκηνοθέτης απαιτούσε συνεχώς να κάθεται στα πόδια του ενώ της έδινε οδηγίες.

«Αυτός ο υποψήφιος για #MeToo με καλούσε στη δουλειά κάθε μέρα για εβδομάδες, όταν ο Laird ήταν ακόμη νεογέννητο, και με έβαζε να περάσω από κομμωτές, μακιγιάζ και γκαρνταρόμπα, και μετά δεν μου τραβούσε πλάνα επειδή αρνιόμουν να καθίσω στα πόδια του και να ακούσω οδηγίες. Φυσικά η ταινία ήταν φιάσκο. Το επίπεδο ανασφάλειας, αντιεπαγγελματισμού και υποθέτω κατάχρησης ναρκωτικών, που χρειάζονται για τέτοιου είδους επιλογές ποτέ δεν οδηγεί σε καλή δουλειά».

Ένας άλλος παραγωγός, λέει η Σάρον Στόουν, «μου εξηγούσε γιατί πρέπει να κάνω σεξ με τον συμπρωταγωνιστή μου ώστε να έχουμε χημεία στην οθόνη». «Παιδιά, επιμένατε με αυτόν τον ηθοποιό ενώ δεν μπορούσε να κάνει ούτε μια σκηνή στο δοκιμαστικό. Τώρα θεωρείτε πως αν πάω μαζί του, θα γίνει καλός ηθοποιός; Κανείς δεν είναι τόσο καλός στο κρεβάτι», αφηγείται η ηθοποιός.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης

Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης, Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αλλά και σεναριογράφος, έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια, σύμφωνα με...

«Ευωδιαστές σκηνές από 16 ταινίες» στο νέο βίντεο της Finos Film για την Παγκόσμια...

Την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αρώματος τιμά η κινηματογραφική εταιρεία Finos Film αναρτώντας στο λογαριασμό της στα σόσιαλ μίντια ένα νοσταλγικό βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από 16 ταινίες. «Η μυστηριώδης δύναμη...

Η επιλογή για τον επόμενο James Bond δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη

Απ’ όλα τα ονόματα που ακούστηκαν τα τελευταία 3 χρόνια για την διαδοχή του Ντάνιελ Κρεγκ στο franchise του James Bond, δύο ήταν αυτά...

WSJ: Προσφορά «μαμούθ» 11 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Paramount από την εταιρεία...

Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Apollo προσφέρει το ποσό των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το στούντιο της Paramount στο Χόλιγουντ, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της...

Του ζήτησε ραντεβού και δέχτηκε: Η φάρσα του Σωτήρη Μουστάκα με την «όμορφη νεαρά»...

Όταν ο Σωτήρης Μουστάκας είχε κέφια δυο τινά ήταν βέβαιο ότι θα συμβούν. Όσοι ήταν δίπλα του θα δάκρυζαν από τα γέλια και όσοι...

Φίνος Φιλμ: Ευχές για καλή Σαρακοστή με χιουμοριστικό αφιέρωμα (βίντεο)

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η Φίνος Φιλμ εύχεται χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή με ένα χιουμοριστικό αφιέρωμα στην παροιμία «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Η...

Απόκριες 1966: Γνωστοί ηθοποιοί στο πάρτι του Γιώργου Θεοδοσιάδη

Τέλη Φεβρουαρίου του 1966, ο σημαντικός Έλληνας θεατράνθρωπος Γιώργος Θεοδοσιάδης (κάτω κέντρο) διοργανώνει αποκριάτικο χορό στην δραματική σχολή που ιδρύει τέσσερα χρόνια νωρίτερα και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αγία Γαβριηλία: Η δύναμη της Παράκλησης και η ανάθεση όλων στον Θεό

Μια άλλη κυρία, η κυρία Κ., περιγράφει πώς έμαθε με τη βοήθεια της γερόντισσας,...

Δημήτρης Κόκοτας: «Περιμένουμε τα επόμενα 24ωρα να δούμε την εξέλιξη», λέει η Ματίνα Παγώνη

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» νοσηλεύεται, έπειτα από έμφραγμα που υπέστη, ο Δημήτρης Κόκοτας, ο οποίος...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό...