Σχέδιο εξαγοράς βουλευτών των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ο Καμμένος – Ζητά εισαγγελική παρέμβαση για απειλές

47
Στη Βουλή η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Εισαγγελική παρέμβαση για “τις απειλές και πιέσεις που δέχονται στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ από νεοφασίστες και μέλη εγκληματικών οργανώσεων”, όπως είπε χαρακτηριστικά, ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Στις δηλώσεις αυτές προέβη μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΑΝΕΛ.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, «κατά το πέρας της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δέχθηκα σε προσωπικό λογαριασμό στο twitter μια κόπια ενός λογαριασμού ο οποίος δημοσίευσε το σύνολο των προσωπικών στοιχείων των βουλευτών, των στελεχών και των μελών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ απειλών σε όλη την Ελλάδα, κατευθυνόμενο από στελέχη της ΝΔ, όπως προκύπτει και από συγκεκριμένα sms που έφυγαν κατά λάθος και προς στελέχη των ΑΝΕΛ»

«Αυτές οι απειλές προχώρησαν σε κινητά τηλέφωνα, σε σταθερά τηλέφωνα οικιών και γραφείων βουλευτών αλλά και στελεχών των ΑΝΕΛ, απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία οδήγησαν και σε απειλητικές προσυγκεντρώσεις σε γραφεία των ΑΝΕΛ αλλά και σε σπίτια στελεχών προκειμένου να υποχρεώσουν τα στελέχη αυτά να εγκαταλείψουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες» προσέθεσε ο κ. Καμμένος και επισήμανε: «Ο στόχος είναι ο εκφοβισμός που είχε σαν αποτέλεσμα χθες στα Χανιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝΕΛ, ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι ΑΝΕΛ δεν φυλλοροούν. Θέλω να είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι αυτού του είδους η προπαγάνδα εις βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα μείνει αναπάντητη: Ζητάμε ομόφωνα, άμεσα δικαστική διερεύνηση με εμπλοκή του εισαγγελέα. Δίνουμε όλα τα κινητά τηλέφωνα της ΚΟ και των στελεχών μας στην διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδειχθεί ποιός προσπαθεί, ουσιαστικά σε συνέχεια και αυτών που ειπώθηκαν στη Βουλή να καταλύσει το πολίτευμα. Γιατί περί καταλύσεως του πολιτεύματος πρόκειται η προσπάθεια η οποία γίνεται για εκφοβισμό στελεχών ενός δημοκρατικού κινήματος» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε επίσης:  Βρούτσης: Πέρα από κάθε προσδοκία η φετινή συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Απαντώντας σε ερωτήσεις, έκανε λόγο για απειλές ακόμα και σε παιδί αναφορικά με την ζωή του πατέρα του καθώς και σε απειλές από ιστοσελίδα.

«Αυτά είναι δυστυχώς τα αποτελέσματα της συνεργασίας της ΝΔ του Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Σαμαρά μαζί με την Χρυσή Αυγή και τους νεοφασίστες είπε».

Επισήμανε ότι δεν είναι δυνατό σε μια δημοκρατία από τη μια «να βγαίνει βουλευτής και να ζητάει από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας και από εκεί και πέρα να έχουμε μαζικά τηλεφωνήματα σε κατάλογο που βγαίνει σε fake λογαριασμό του Twitter, που δημοσιεύεται σε εφημερίδες και σε σάιτ, προς στελέχη δημοκρατικού πολιτικού κόμματος. Αυτά δεν γίνονταν ποτέ. Και μάλιστα προτροπή από την ΝΔ σε κατάλογο στελεχών τους, “πάρτε τους και πιέστε τους, τσακίστε τους”,

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν συναλλασσόμαστε, δεν βάζουμε στη ζυγαριά τα εθνικά θέματα με το θέμα της εξόδου από τα μνημόνια, είναι ξεκάθαρο ότι πήραμε τη δύσκολη πολιτική απόφαση να μην στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας, η οποία θα μας απογείωνε πολιτικά πιθανώς, παίζοντας το παιχνίδι της ΝΔ, αλλά θα σταματούσε την πορεία της χώρας», συνέχισε ο Π. Καμμένος

«Είναι υποχρέωσή μας να ακολουθήσουμε τη δύσκολη οδό της στήριξης της κυβέρνησης, αρνούμενοι την παραχώρηση του όρου “Μακεδονία”, προκειμένου η πατρίδα μας να βγει από τα μνημόνια», οι ΑΝΕΛ «από αυτή την επίθεση θα βγούμε πιο ισχυροί», τόνισε και συνέχισε:

«Οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις του Eurogroup θα δώσουν στον ελληνικό λαό να καταλάβει για ποιο λόγο δεχθήκαμε αυτήν την ανοίκεια επίθεση, για ποιο λόγο έπρεπε οι ΑΝΕΛ να πιεστούμε, είτε με εξαγορές βουλευτών, είτε με απειλές και εκβιασμούς, στο να ρίξουμε την κυβέρνηση, για να προχωρήσει η ΝΔ στο σχέδιό της να δημιουργήσει στη χώρα ακυβερνησία και να παραλάβει μια συνθήκη, την οποία όπως υπόσχεται στο εξωτερικό θα υπέγραφε, ή όπως λέει στο εσωτερικό, λόγω του ότι αποτελεί προδοσία θα την κατέκρινε και θα την καταψήφιζε».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ