ΣΧΟΛΙΟ: Τώρα κ. Τσίπρα

187
Ο Τσίπρας αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση με… Τσαβούσογλου

Τώρα κ. Τσίπρα που εκπνέει ο χρόνος και θα συναντηθείτε με ένα κάποιο τέλος, θα ήθελα ως άνθρωπος και ως Έλληνας να σας ρωτήσω:

Του Λευτέρη Κουσούλη*

-Πότε θα ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το εύρος του οργανωμένου ψεύδους που εκπονήσατε εναντίον του;

-Πότε θα ζητήσετε συγγνώμη για το εύρος της παραπλάνησης και το βάθος της παραποίησης του πραγματικού κόσμου που συνειδητά κατασκευάσατε με σκοπό την πολιτική κυριαρχία;

-Πότε θα ενημερώσετε τον ελληνικό λαό για το πρώτο εξάμηνο του 2015;

-Πότε με παρρησία θα ζητήσετε συγγνώμη από τους συμπολίτες σας εναντίον των οποίων διαπράξατε ένα πολιτικό έγκλημα, τοποθετώντας τους στη θέση του προδότη, σε μια πρακτική και λόγο ναζιστικής παραλληλίας;

Τώρα ( όπως διαβάζω θα πάτε και στον ΣΚΑΙ ) έχετε λίγο χρόνο ακόμη να εξέλθετε από τον θώρακα της δειλίας σας και να μιλήσετε με γενναιότητα.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να γνωρίζετε, ότι μέσα στην διαλογική δημοκρατική κατάσταση της επόμενης φάσης, τα ερωτήματα αυτά θα λάβουν απάντηση. Την Κυριακή στην κάλπη, την Δευτέρα στη δημόσια συζήτηση.

Θα λέμε πάντα με δυνατή φωνή, ζήτω η άρνηση της λήθης.

Είναι ζήτημα αυτογνωσίας και εγρήγορσης της συνείδησης.

Διαβάστε επίσης:  Επιστροφή φόρου: Πότε γίνεται συμψηφισμός και πότε πληρώνεται

*Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στην Ελίκα Λακωνίας το 1952. Γυμνάσιο στη Σπάρτη. Λύκειο στους Μολάους. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Γαλλία, την πολιτική και τα φαινόμενα εξουσίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη μελέτη των μηχανισμών κοινωνικής και πολιτικής επιρροής. Οδηγός του επιστημονικού προβληματισμού του είναι η πρόταση: Μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, εργάστηκε για λίγα χρόνια ως ωρομίσθιος καθηγητής. Από το 1995 και ως σήμερα εργάζεται στο χώρο του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας με την εταιρεία «Λέγειν & Πράττειν» (www.legeinandprattein.gr). Είχε τη πρωτοβουλία για την ίδρυση του εκδοτικού οίκου «Το Πέρασμα», που στο σύντομο βίο του εξέδωσε 15 τίτλους. Ο Λευτέρης Κουσούλης, αρθρογραφεί συχνά στον Τύπο καθώς και στο Διαδίκτυο, τόσο για την πολιτική, όσο και για άλλες καθημερινές πλευρές της ύπαρξης. Επιλεγμένα κείμενά του έχουν γίνει αντικείμενο έκδοσης. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει:

  • Κείμενα για την Πολιτική & την Επικοινωνία(2007)
  • Ήττα της Πολιτικής –18 θέσεις απέναντι(2008)
  • Αναμνήσεις από το Βίτενμπεργκ –Όψεις του αδιεξόδου και η αναζήτηση της αισιοδοξίας(2009)
  • Σταθεροί Τόποι(2012)
  • Έξω από το καταφύγιο –Κείμενα για τη συνειδητοποίηση(2013).
  • 10+10, (2014)