Σε απολογία καλούν τον Γιάννο Παπαντωνίου – Στενεύει ο δικαστικός κλοιός

33
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου

Σε απολογία καλούν τον Γιάννο Παπαντωνίου οι ανακριτές Διαφθοράς για τις προμήθειες εξοπλιστικών.

Ο πρώην υπουργός που βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπογράφηκαν επί θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καλείται να δώσει εξηγήσεις ως κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρός της Γιώργος Ευαγγέλου που διενεργούν την κύρια ανάκριση όλων των υποθέσεων με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό διερευνώντας ως βασικό αδίκημα αυτό του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, του απέστειλαν ήδη κλήση προς απολογία για τις 25 Ιουλίου 2018.
Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2017 η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της δωροδοκίας, μετά από σχετικό αίτημα της κ. Ζαμανίκα. Το αίτημα υπεβλήθη καθώς εκτός από τα στοιχεία και τις μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν ήδη στα χέρια τους, έφτασαν τον Μάρτιο του 2017 στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τις Ελβετικές δικαστικές αρχές, νέα στοιχεία που έδειχναν την ύπαρξη δύο λογαριασμών κι ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου συνδεόμενων με τον πρώην υπουργό.
Συνεκτιμήθηκε επίσης, η κατάθεση του Μισέλ Ζοσεράν πρώην στελέχους της εταιρείας Thales που είχε εμπλακεί σε προμήθειες με το ελληνικό δημόσιο. Ο Γάλλος είχε μιλήσει για μίζες σε Έλληνες πολιτικούς την περίοδο 2002-2003.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει δώσει τη συναίνεσή του προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και στην Ελβετία, καθώς ο ίδιος αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.
Διαβάστε επίσης:  Στη φυλακή ο "ψευτογιατρός"