Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Σε επιφυλακή ΕΚΑΒ και νοσοκομεία για τη μεταφορά ασθενών

Σε επιφυλακή βρίσκεται το ΕΚΑΒ λόγω της κακοκαιρίας ” Μπάρμπαρα” και προκειμένου να είναι δυνατή και απρόσκοπτη η μεταφορά ασθενών προς τα νοσοκομεία αλλά και οχήματα που μεταφέρουν υγειονομικό υλικό.

Το συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ επισκέφθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον Συντονιστή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών Δημήτρη Πύρρο για την κατάσταση στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Σε ο,τι αφορά την Αττική, η πρόσβαση προς το Σισμανόγλειο το οποίο έχει σήμερα γενική εφημερία είναι ως αυτή την ώρα ανοιχτή. Εντός του νοσοκομείου υπάρχει εκχιονιστικό μηχάνημα, ενώ δεν παρατηρούνται τεχνικά προβλήματα.

Υπάρχει επάρκεια προσωπικού, παρ’ ότι αρκετοί υγειονομικοί είναι αποκλεισμένοι στις περιοχές κατοικίας τους. Δεν αναφέρονται προβλήματα στο Αμαλία Φλέμινγκ, ενώ η Πολιτική Προστασία κάνει προσπάθειες για να υπάρξει πρόσβαση στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης (η λεωφόρος Πεντέλης είναι κλειστή). Το νοσοκομείο έχει επάρκεια τροφίμων και πετρελαίου θέρμανσης.

Με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρονται νεφροπαθείς που χρειάζονται σήμερα αιμοκάθαρση και αδυνατούν να μετακινηθούν με ιδιωτικό μέσο. «Τόσο ο υπουργός, ο οποίος βρέθηκε χθες εδώ, όσο και εγώ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση ώστε όλοι οι υγειονομικοί σχηματισμοί να λειτουργούν απρόσκοπτα και να προσφέρουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες.

Εάν παρατηρηθεί κάποιο ζήτημα παρεμβαίνουμε αμέσως για την επίλυσή του και την καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών. Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις διότι οι συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού, ενώ το κρύο μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ που είναι σε 24ωρη επιφυλακή και όλους τους υγειονομικούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε συνθήκη», δήλωσε η κα Γκάγκα.

Σε δομές φιλοξενίας και κέντρα ημέρας του ΟΚΑΝΑ οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της επικείμενης κακοκαιρίας ανακοινώνει μία νέα δράση του ΟΚΑΝΑ και του ΕΟΔΥ για την προστασία του πληθυσμού που κάνει χρήση ψυχοδραστικών ουσιών και διαβιεί στο δρόμο.

Συγκεκριμένα, από χθες το μεσημέρι, και για τις επόμενες ημέρες των δύσκολων καιρικών συνθηκών, κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών και διαβιούν στους δρόμους της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Κέντρο Ημέρας- Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στο Ίλιον, αντίστοιχα.

Οι χώροι είναι θερμαινόμενοι και θα παρέχονται ζεστό φαγητό και ρόφημα, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, ατομικής υγιεινής και ύπνου.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας- Υπνωτήριο ΟΚΑΝΑ Σουρμελή 4-6, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2108237498 & 2108238676

Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας ΟΚΑΝΑ Ιδομενέως 130 & Κ. Τσαλδάρη 4, Ίλιον Αττικής.

Τηλέφωνο: 210 2619626

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Παγώνουν οι οικοδομικές άδειες στην Αθήνα

Το "πάγωμα" της έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών αναμένεται να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ανήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης Χάρης...

Αφρικανική Σκόνη: Ποια χημικά στοιχεία εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Αττικής

Ένα κύμα αφρικανικής σκόνης κάλυψε όλη τη χώρα την Τρίτη (23/4) «βάφοντας» τον ουρανό πορτοκαλί και κάνοντας την ατμόσφαιρα στην Αττική ιδιαίτερα αποπνικτική, με...
Αυξάνονται οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ένα Boeing 737 της εταιρείας Transavia που εκτελούσε την πτήση από Αθήνα στο Παρίσι «Ελ. Βενιζέλος – Ορλύ» στις 15:00 και απογειώθηκε στις 15:20 χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δημήτρης Κόκοτας: Θετική ανταπόκριση έδειξε το τελευταίο εγκεφαλογράφημα

Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κόκοτας από τις 28 Μαρτίου μετά από...

Δημήτρης Κόκοτας: Οι γιατροί ξεκίνησαν τη μείωση των φαρμάκων που τον κρατούν σε καταστολή

Ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει εδώ και 26 ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς»,...

Δημήτρης Κόκοτας: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση

Στη ΜΕΘ παραμένει ο δημοφιλής τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας με την κατάστασή του να είναι...

Εκτός ΜΕΘ ο Μανώλης Μαυρομμάτης 

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών νοσηλεύεται πλέον ο γνωστός αθλητικογράφος Μανώλης...