Σε κατάσταση συναγερμού το Πουέρτο Ρίκο- 70.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

40

 

Εικόνες αποκάλυψης στο Πουέρτο Ρίκο, όπου περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή την Παρασκευή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε μια περιοχή στο βορειοδυτικό Πουέρτο Ρίκο.

Ένα φράγμα υποχώρησε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο κυκλώνας Μαρία. Ο απολογισμός από το πέρασμα του φονικού τυφώνα ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 13 νεκρούς, αυξάνοντας σε 33 το σύνολο των θυμάτων σε όλη την Καραϊβική.

Συγκεκριμένα, το φράγμα Γουαχατάκα, στο βορειοδυτικό τμήμα της νήσου, υποχώρησε μετά το μεσημέρι της Παρασκευής προκαλώντας ξαφνικές πλημμύρες και μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση» κατά μήκος του ομώνυμου ποταμού, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία του Πουέρτο Ρίκο, η οποία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τον κίνδυνο πλημμυρών ως τις 09:00 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου.

Διαβάστε επίσης:  ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 118 νέοι θάνατοι, 36.793 συνολικά οι νεκροί

 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρδο Ροσεγιό, δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν περίπου 70.000 άνθρωποι από την περιοχή. Η χώρα ήταν ήδη αντιμέτωπη με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση την Παρασκευή, με εκτεταμένες πλημμύρες και τις καταρρακτώδεις βροχές να αναμένεται να συνεχιστούν και το Σάββατο.

Προς το παρόν, το Πουέρτο Ρικο βρίσκεται στο σκοτάδι, καθώς η ηλεκτροδότηση έχει διακοπή και η περιοχή των 3,4 εκατομμυρίων κατοίκων δεν έχει ηλεκτροδότηση. Εκτιμάται, μάλιστα, πως πιθανόν δεν θα αποκατασταθεί πλήρως πριν περάσουν ακόμη και μήνες, ενώ το δίκτυο τηλεπικοινωνιών έχει καταστραφεί σχεδόν εντελώς.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ