Σε πρόβλημα υγείας απέδωσε ο Ν. Φίλης την … “υπνηλία”

1111
ΑΠΟΨΗ: Ο ίδιος ως άλλος

Με την αποκάλυψη ενός προβλήματος της υγείας του, απάντησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στα δημοσιεύματα και τα ειρωνικά σχόλια που συνοδεύουν φωτογραφίες του, οι οποίες τον εμφανίζουν να «κοιμάται» στη Βουλή.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», δημοσιοποίησε ότι πάσχει από «κλινική άπνοια», προσθέτοντας πως στην ουσία δεν κοιμάται, αλλά λόγω του προβλήματος αυτού αναγκάζεται ορισμένες φορές να κλείσει τα μάτια.

Ο υπουργός Παιδείας, σαφώς ενοχλημένος από τα σχόλια αυτά, είπε χαρακτηριστικά: «Είδα σε ορισμένα blog μία φωτογραφία από τη Βουλή, όπου με εμφάνιζε να έχω κλειστά τα μάτια, λέγοντας «κοιμάται ο Φίλης στη Βουλή». Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση, μία δημοσιοποίηση, είναι αλήθεια με κάποια δυσκολία, αλλά αναγκάζομαι. Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι (δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο) ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας. Λέγεται κλινική άπνοια. Κοιμάμαι με μηχανική υποστήριξη. Υπάρχουν στιγμές, όχι πάντα, όπου βαραίνω, δεν κοιμάμαι, κλείνω τα μάτια» και πρόσθεσε:

Διαβάστε επίσης:  Χωρίς τρόλεϊ για 5 ώρες την Τετάρτη 25 Απριλίου

«Είναι λυπηρό ένα πρόβλημα υγείας να αποτελεί αντικείμενο «τρολαρίσματος». Εγώ δέχομαι να γίνομαι πολιτικός στόχος για πολιτικές μου απόψεις, και γίνομαι, από πολλές πλευρές. Ακόμα και ένα μήνυμα που έβγαλα για την 25η Μαρτίου, μήνυμα ενότητας και έξαρσης της αξίας του εκπαιδευτικού και της Παιδείας στη διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης, αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης, από ακραίους κύκλους, κυρίως εκκλησιαστικούς αλλά και από τη ΝΔ, κύκλους ξενοφοβικούς και της νεο-εθνικοφροσύνης. Τα δέχομαι αυτά, είναι στο πολιτικό παιχνίδι. Αριστερός είμαι, να συγκρουστούμε για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα» σημείωσε και κατέληξε:

«Αλλά ένα ζήτημα υγείας να παίρνει το χαρακτήρα μίας προσωπικής επίθεσης, είναι λίγο προκλητικό. Αναγκάζομαι να το πω δημόσια, το έχω ξαναπεί. Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί περαιτέρω η συζήτηση αυτή. Είναι λυπηρό. Δείχνει και την αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων των αντιπάλων».