Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ Ο ΚΑΛΑΜΟΣ: Κάηκαν σπίτια – Μάχη με τις φλόγες για να μην επεκταθεί η φωτιά

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σε πευκοδάσος στον Κάλαμο, προς τους Αγίους Αποστόλους.

Στον οικισμό του Καλάμου έχουν καεί 8 σπίτια σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο πριν νυχτώσει.

Αυτή την ώρα, το μέτωπο της πυρκαγιάς επεκτείνεται προς το Καπανδρίτι με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παλεύουν με τις φλόγες από αέρος αλλά και από το έδαφος προκειμένου να περιοριστεί.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν στο μεγάλο μέτωπο 20 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο, 3 ελικόπτερα Σινούκ, ένα ακόμα πυροσβεστικό ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη, ενώ στη μάχη έχουν μπει και δεκάδες εθελοντές οι οποίοι συνεισφέρουν με 9 οχήματα.

Ο άνεμος άλλαζε συνεχώς την κατεύθυνση της φωτιάς, με αποτέλεσμα λίγο πριν τις 6 το απόγευμα να φτάσει στα όρια του οικισμού και να μπει στις αυλές των σπιτιών! Παράλληλα, ένα μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς την περιοχή του Καπανδριτίου.

O Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται πλέον στην προσπάθεια αποκοπής αυτού του μετώπου. Ωστόσο αυτό δεν εύκολο καθώς η φωτιά προχωράει γρήγορα, δεν μπορεί να ελεγχθεί και ότι όλα προμηνύουν μια δύσκολη νύχτα.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν εγκαταλείψει α σπίτια τους και δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ άλλοι έχουν βρει καταφύγιο μέσα στα αυτοκίνητά τους. Δεν είναι λίγοι, δε, εκείνοι που έχουν ξεσπάσει σε κλάματα, βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Προβλήματα υπήρξαν λόγω και των διακοπών ρεύματος, ορισμένοι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούσαν. Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής, στρατηγός Κωνσταντίνος Γιόβας αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού Παναγιώτης Πέππας σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπήρξε κακός συντονισμός, ότι έχουν καεί ήδη σπίτια και ότι έγιναν ακόμα και επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση». Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο Kalamos Beach στην παραλία.

Επίσης, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

φωτιά, Κάλαμος,

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αξία έχει το να αγαπούμε αυτούς που μας εχθρεύονται κι αυτούς που μας μισούν!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ – Πρέπει να πιστεύης ότι σε αγαπά ο Θεός, ακόμη κι αν όλοι οι άνθρωποι σε αποστραφούν κι αν όλοι σε...

Ευαγγέλιο της Κυριακής 14 Απριλίου 2024

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Α’ – Κατά Ματθαίο ΚΗ'(28) 16-20 Οἱ δὲ ἕνδεκα μαθηταὶ ἐπορεύθησαν εἰς τὴν Γαλιλαίαν, εἰς τὸ ὄρος οὗ ἐτάξατο αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς.καὶ...

Μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών! Η εμφάνιση ενός Αόρατου Ασκητή

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – Για τους αόρατους ασκητές του Άθωνα και ποιος δεν έχει ακούσει !Επτά ή δώδεκα κατά άλλους αποτελούν ένα από τα...

Τι είναι η παρακαταθήκη

Παρακαταθήκη είναι αυτό που σου εμπιστεύθηκε, όχι εκείνο που εσύ εφεύρες ̇ το οποίο παρέλαβες και δεν επενόησες ̇ τούτο δεν εξαρτάται από τη μεγαλοφυΐα,...

Η ώρα του θανάτου είναι η πιο φρικτή ώρα!

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΚΡΙΝΑ – Πως θα περάσουμε τα τελώνια την ημέρα της αναχωρήσεώς μας; Εγώ όταν το βάζω αυτό το πράγμα στο νου μου, τρέμω,...

Ούτε στο σκύλο δεν μοιάζω στην αγάπη του την καλοσύνη του

Ούτε στο σκύλο δεν μοιάζω στην αγάπη του την καλοσύνη του ήμαρτον Θεέ μου απέχω πολύ και από τα ζώα! Είπε ο Αββάς Ξάνθιος: «Το σκυλί...

Οι δαίμονες δεν έχουν καμιά δύναμη πάνω μας παρά μόνο όταν τους παραδώσουμε το...

– Τον αητό τον σκοτώνουν με σαΐτες που φτιάχνουν από τα φτερά του. Και την ψυχή σου ο σατανάς την καταστρέφει, από αδυναμίες που...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Ιανουαρίου διεξάγεται στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας ομώνυμη μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1823.... Ελληνική Επανάσταση: Διεξάγεται στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας η περίφημη ομώνυμη μάχη...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Νοεμβρίου αρχίζει η μεγάλη μάχη στην Αράχοβα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1826... Αρχίζει η μεγάλη μάχη στην Αράχοβα, όπου θα λάμψει το άστρο...

Μελέτη αναδεικνύει τα ελληνικά σπίτια ως τα πιο ωραία στον πλανήτη!

Μελέτη αναδεικνύει τα ελληνικά σπίτια -νησιωτικά και μοντέρνα- ως τα πιο ωραία στον πλανήτη! Σε...

Ο Βασίλης Καρράς δίνει γενναία μάχη για τη ζωή του

Ο αδελφός του Βασίλη Καρρά μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 για...
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο