Σε τι συμφώνησαν Γεννηματά και Θεοδωράκης

29
Άκυρο από ΔΗΣΥ και Ποτάμι στην ψηφοφορία για τη Novartis

Στη δημιουργία επιτροπής θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία συμφώνησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Εκφράζω την ικανοποίηση μου γιατί έγινε το πρώτο βήμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κάνει τα πάντα για τη συγκρότηση ενός μεγάλου δημοκρατικού μεταρρυθμιστικού ρεύματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά .

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να μετέχουν στο εγχείρημα. «Θέλουμε να συγκροτήσουμε μια επιτροπή θέσεων και διαλόγου με την κοινωνία, μια επιτροπή που θα υπερβαίνει τους υφιστάμενους κομματικούς μηχανισμούς», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ερωτηθείς ποια κόμματα θα μπορούσαν να χωρέσουν σε αυτό το σχήμα, τόνισε:

“Ας μην φτάνουμε στον επίλογο. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ καλούν τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να συζητήσουν για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αυτό μας ενδιαφέρει. Δεν μας ενδιαφέρει να σώσει ο καθένας τον μηχανισμό του”.

Διαβάστε επίσης:  Μοσκοβισί: Τέλος τα μνημόνια για την Ελλάδα – Οι οικονομικές πολιτικές της χώρας θα παρακολουθούνται

Ερωτηθείς εάν τα δύο κόμματα θα συνεργαστούν και σε επίπεδο βουλής το επόμενο διάστημα, επισήμανε: “Με τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σε κάποιες περιπτώσεις συνεργαζόμαστε μαζί τους στη βουλή. Βεβαίως ανάλογα την πορεία της επιτροπής θα υπάρχουν πράγματα και κοινοί βηματισμοί και μέσα στο κοινοβούλιο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού συμφώνησαν στη συγκρότηση επιτροπής απο στελέχη των δυο κομμάτων αλλά και των λοιπών κινήσεων που δραστηριοποιούνται στον μεσαίο χώρο με στόχο την διερεύνηση της πιθανότητας ευρύτερων συγκλίσεων και εν τέλει της δημιουργίας ενός ενιαίου πολιτικού φορέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή θα αριθμεί περίπου 25 πρόσωπα και καλείται εντός διμήνου να έχει ολοκληρώσει όλες τις πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην ίδρυση νέου κόμματος.