Σειρά συναντήσεων Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο

38
πρόγραμμα, Τσίπρα, 82η ΔΕΘ,

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου με συναίνεση 200 βουλευτών θα βρεθεί στο επίκεντρο συναντήσεων που θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τους πολιτικούς αρχηγούς, εντός της εβδομάδας.

Υπέρ της διατήρησης της ενισχυμένης αναλογικής και της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, τάσσεται η ΝΔ, διαμηνύοντας ωστόσο ότι οι όποιες αλλαγές, δε θα ισχύσουν στις επόμενες εκλογές.

Θετική στην κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών εμφανίζεται και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Με δηλώσεις της στην realnews προτείνει bonus 30 εδρών στο κόμμα ή τον συνασπισμό των κομμάτων που θα λάβει ποσοστό πάνω από 40%.

Αντίθετος με ένα σύστημα «απλής και άδολης αναλογικής» εμφανίζεται ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Τα όριο του 3% πρέπει να παραμείνει. Η χώρα χρειάζεται να κυβερνηθεί και όχι να διαλυθεί» δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, με συνέντευξή του στο thetoc.gr.

Διαβάστε επίσης:  Η προκλητική απάντηση Ερντογάν στον Πούτιν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς (Βίντεο)

Υπέρ της διατήρησης του 3% ως όριο για την είσοδο κομμάτων στη Βουλή τάσσεται η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και επαναλαμβάνει τη θέση της για εκλογικό νόμο που θα προωθεί τις κυβερνήσεις συνεργασιών.