Έκτακτο: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 20χλμ νότια των Αντικυθήρων – Έγινε αισθητός και στην Αθήνα

60
Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, σημειώθηκε λίγο πριν τις 09.25 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης, και το μέγεθος υπολογίστηκε στα 5,7 Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν έντασης 6,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα και ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός και μάλιστα ιδιαίτερα έντονα, ακόμη και στην Αθήνα.

Μιλώντας στο Open TV ο Βασίλης Παπαζάχος ήταν καθησυχαστικός, καθώς όπως τόνισε «Είναι σεισμοί που γίνονται. Δεν ανησυχούμε. Εγινε σε μεγάλο εστιακό βάθος, γύρω στα 80 χιλιόμετρα».

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: Τοπικές βροχές και ισχυροί βοριάδες το Σάββατο

Από την πλευρά του ο Ευθύμιος Λέκκας με δήλωσή του στο Open TV έδωσε το μέγεθος του σεισμού από 5,8 Ρίχτερ έως 6 Ρίχτερ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται πανικός κι ανησυχία. «Ο σεισμός είναι πάνω στο ελληνικό τόξο, έγινε έντονα αισθητός σε όλη τη Νότια Ελλάδα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», είπε.

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπαζάχος ήταν καθησυχαστικός και τόνισε ότι «δεν πάθαμε και τίποτα σπουδαίο. Είναι περίπου στα 80 χιλιόμετρα βάθος κι έχει ένα μέγεθος της τάξης 6,2 Ρίχτερ. Είναι μια ειδική κατηγορία σεισμών δεν έχει καμία σχέση με ρήγμα, έχει ξαναδώσει τέτοιους σεισμούς το σημείο κάτω από το Αιγαίο, αλλά δίνει ζημιές».