ΣΕΙΣΜΟΣ στον Ισημερινό: Ένας νεκρός και 85 τραυματίες μέχρι στιγμής

29
Χανιά: Σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την Τετάρτη τον Ισημερινό, η ισχυρότερη εκ των οποίων ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ελαφρά 85, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.

«Θρηνούμε έναν νεκρό, έναν ενήλικο στην Τοσάγκα», μια κοινότητα που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Κίτο, επισήμανε ο επικεφαλής του κράτους του Ισημερινού κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι 85 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στους δύο μετασεισμούς, όπως περιέγραψε, που ακολουθούν τη σεισμική δόνηση της 16ης Απριλίου η οποία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές και τον θάνατο σχεδόν 700 ανθρώπων.

Οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφθηκαν είχαν μέγεθος 6,7 και 6,8 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

Διαβάστε επίσης:  Τηλεδιάσκεψη ηγετών ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για ευρωομόλογο, το «μπαλάκι» στο Eurogroup

Υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες παράκτιες περιοχές και πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πανικόβλητοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού γνωστοποίησε ότι το επίκεντρο του πρώτου σεισμού που σημειώθηκε τη νύχτα ήταν το χωριό Μομπίτσε στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση έπληξε την χώρα λίγο πριν από το μεσημέρι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

«Τρομάξαμε, βγήκαμε από το κτίριο καθώς άρχισε να σείεται» δήλωσε ο 39χρονος Πιλάρ, δημοτικός υπάλληλος στο Κίτο και πρόσθεσε: «Ανησύχησα για την κόρη μου διότι δεν μπορούσαμε να τηλεφωνήσουμε. Βρισκόμασταν σε ένταση και ανησυχούσαμε πολύ για την κατάσταση».