Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής από τις εκδόσεις Λυκόφως

Ένα πρωτότυπο σεμινάριο δημιουργικής γραφής οργανώνουν οι εκδόσεις Λυκόφως σε συνεργασία με τη συγγραφέα Λυδία Ψαραδέλλη. Μάλιστα, το βιβλίο της Λυδίας Ψαραδέλλη «Γράψε το δικό σου βιβλίο τώρα! 10 + 1 βήματα σίγουρης επιτυχίας» θα προσφερθεί δωρεάν σε όποιους πάρουν μέρος στο σεμινάριο, ενώ μετά το πέρας των μαθημάτων θα χορηγηθούν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης.

 

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια οκτώ εβδομάδες. Αρχίζει την 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 26 Απριλίου 2018. Τα μαθήματα θα παραδίδονται ημέρα Πέμπτη (1, 8, 15, 22 και 29/3 επίσης 12, 19 και 26/4) από τις 18:00 έως τις 20:30, στα γραφεία των εκδόσεων Λυκόφως.

Συνολικά, τα μαθήματα θα διαρκέσουν 20 ώρες, με κόστος 250 ευρώ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους.

Περιγραφή σεμιναρίου
Οι οργανωτές αναφέρουν στο δελτίο τύπου, απευθυνόμενοι στους ενδιαφερόμενους:
“Ακόμα αναρωτιέσαι πώς θα γράψεις το επόμενο βιβλίο σου; Θέλεις να γράψεις αλλά δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, από πού να ξεκινήσεις, πώς να δομήσεις την ιστορία σου; Ό,τι έγραψες μέχρι σήμερα είναι ελπιδοφόρο αλλά χρήζει διορθώσεων που σε αγχώνουν και σε οδήγησαν να αποθηκεύσεις την ιστορία μέχρι… κάτι να αλλάξει; Γνωρίζουμε πόσο υπεύθυνη είναι η συγγραφική διαδικασία και πόσο σκληρή δουλειά αλλά και πάθος χρειάζεται. Έλα να μοιραστούμε αυτές τις γνώσεις μαζί σου και να κάνουμε ευκολότερο το δικό σου έργο. Πραγματοποίησε σήμερα το όνειρό σου και γράψε ιστορίες, ποίηση και μυθιστορήματα”.
Βιογραφικό εισηγητή
Η Λυδία Ψαραδέλλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία Επιχειρήσεων, Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ενώ εμπλούτισε τις γνώσεις της παρακολουθώντας μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανάμεσά τους το Yale University και το Nanyang Technological University of Singapore. Απασχολείται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας (social media marketing, copywriting). Λογοτεχνεί και διδάσκει δημιουργική γραφή μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας LydiaPsaradelli.gr. Άρθρα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες, έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις ενώ έργα της έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις σε διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Εντύποις η νουβέλα «Το Μυστικό της Καρυδιάς» που έγραψε με τη συγγραφέα – νευρολόγο, Μηλέβα Αναστασιάδου ενώ το 2017 κυκλοφόρησαν στην διεθνή αγορά τα βιβλία της «7 Deadly Sins» και «Write Now».
Πρόγραμμα μαθημάτων
1η εβδομάδα: Δημιουργική γραφή και τρόπος ζωής. Τι ρόλο παίζει το ταλέντο; Μαθαίνουμε να πλάθουμε την ιστορία μας με τον ευκολότερο τρόπο. Εμπόδια στη πορεία ενός εν δυνάμει συγγραφέα. Τι σε κρατάει πίσω. Πώς θα βρεις το θέμα και το είδος του βιβλίου ή της ιστορίας σου. Καταπολεμώ την τελειομανία μου. Συγγραφικό ωράριο και πόσο σημαντικό είναι να το ακολουθήσεις. Πόσο σοβαρά πρέπει να πάρεις τη συγγραφή του βιβλίου σου.  Το μεγάλο ερώτημα «κι αν;» Πώς θα γράψεις την πρώτη περίληψη του βιβλίου σου. Πόσες λέξεις πρέπει να γράψεις και τι είδος. Πόσο σημαντικό είναι να «ζεις» την ιστορία σου. Πώς θα γράψεις μια συναρπαστική υπόθεση για το οπισθόφυλλο. Η κριτική στη ζωή ενός συγγραφέα. Εργασίες και Τελική εργασία.
2η εβδομάδα: Πώς να γράφεις συναρπαστικές σκηνές που αιχμαλωτίζουν τον αναγνώστη. Πώς πρέπει να ξεκινάει το βιβλίο σου και πώς να τελειώνει.  Σημείο έκπληξης. Πότε να επιστρέφεις στην αρχή του βιβλίου σου και πώς να χειριστείς το τέλος του. Πόσο πρέπει να δοκιμαστεί ο ήρωάς σου. Πόσο σημαντικό είναι να έχεις έναν πρώτο αναγνώστη. Πόσο σημαντικό είναι να γράφεις βάσει πλάνου. Πότε λειτουργεί το «γράφω και όπου με βγάλει». Γιατί είναι σημαντικοί οι χαρακτήρες σου. Μερικές «μαγικές» λέξεις. Πλάνο ιστορίας και η πυραμίδα του Freytag. Τι ταιριάζει καλύτερα σε σένα. Εργασίες.
3η εβδομάδα: Μάθε να δημιουργείς ζωή. Φτιάξε πειστικούς χαρακτήρες. Αποτυπώνω το χτες. Zω το σήμερα. Πώς θα δημιουργήσεις ζωή. Τι πρέπει να προσέξεις καθώς δημιουργείς τον ήρωά σου. Το βιογραφικό του αλλά και το πώς θα τον κάνεις να μοιάζει αληθινός. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το στάδιο; Από που μπορείς να αντλήσεις έμπνευση. Αληθοφανείς χαρακτήρες που ξεχωρίζουν από τον λόγο τους. Πώς να χειριστείς σωστά τον διάλογο. Εργασίες.
4η εβδομάδα: Από το Α στο Ω. Γνωριμία με την ποίηση, τα χαϊκού και την flash fiction story και θεατρικό κείμενο. Μαθαίνω να χειρίζομαι σωστά τους διαλόγους. Τα λόγια που μας ξεχωρίζουν. Εργασίες.
5η εβδομάδα: Σβήνω και ξανασβήνω. Λογοτεχνικές διορθώσεις. Τα παιδικά παραμύθια και τα κόμικ. Εργασίες.
6η εβδομάδα: Αναζητώ διαφορετικές πηγές έμπνευσης. Αστυνομική Λογοτεχνία και Λογοτεχνία Τρόμου. Εργασίες.
7η εβδομάδα: Συγγραφέα, σταμάτα να φοβάσαι! Υπάρχει το writer’s block; Τι πρέπει να κάνεις αν «κολλήσεις». Η «κοιλιά» και η βαρεμάρα του συγγραφέα αλλά και του αναγνώστη. Ανατροπές και σημεία έκπληξης. Τα μη λογοτεχνικά βιβλία. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις για να γράψεις το βιβλίο σου. Τι ψάχνει ένας εκδότης και πως θα επιτύχεις την έκδοση του βιβλίου σου. Εργασίες.
8η εβδομάδα: Η συγγραφική σου διαδρομή. Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί, ιστοσελίδες και εμπορικά βιβλία. Πώς να κατοχυρώσεις τα πνευματικά σου δικαιώματα. Κι από δω και πέρα τι; Οι επιλογές που έχεις αφού ολοκληρώσεις τη συγγραφή του βιβλίου σου. Εργασίες.
Διακεκριμένοι συγγραφείς των εκδόσεων Λυκόφως μας μιλάνε για την δική τους επιτυχία αλλά και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ασχοληθείς με τη συγγραφή, ενώ ο εκδότης Αβέρκιος Λουδάρος μοιράζεται μαζί μας τα στοιχεία εκείνα που θα βοηθήσουν να ξεχωρίσει το βιβλίο μας όταν το στείλουμε προς αξιολόγηση σε έναν εκδοτικό οίκο και να επιλεγεί για να εκδοθεί.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, 18:00-20:30, στα γραφεία των εκδόσεων Λυκόφως (Ζαλόγγου 6, Αθήνα, ΤΚ 10678).
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: 2103803310 και info@likofos.gr
Τα τμήματα είναι ολιγομελή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Sianti Gallery: “Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής”

Η Sianti Gallery την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 στις19:00 με αφορμήτην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου παρουσιάζει το βιβλίο  της Ελένης Τσαλδίρη « Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής ». Το βιβλίο – ύμνος...
σαν σήμερα, σκοτώνεται, τροχαίο, Αλμπέρ Καμί,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Ιανουαρίου σκοτώνεται σε τροχαίο ο Αλμπέρ Καμί

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1960... Σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα ο γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμί. «Στο ποδόσφαιρο χρωστάω όσα ξέρω για ηθική και καθήκον» έγραφε το 1957, χρονιά...

Στον ρ/σ Αθήνα 98,4 ο συγγραφέας  Ισίδωρος Ζουργός

Το καινούριο βιβλίο του συγγραφέα  Ισίδωρου Ζουργού, "Παλιές και νέες χώρες"` (εκδόσεις Πατάκη), δίνει την αφορμή για τη ραδιοφωνική συνάντηση του με τον Πρεσβυ Σπύρο...
σαν σήμερα, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Δεκεμβρίου ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν εκδίδει το πρώτο βιβλίο του

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1835.... Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου, εκδίδει το πρώτο βιβλίο του.

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Βάσει δεδομένων της UNESCO πρόκειται για έναν από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες...
σαν σήμερα, σκοτώνεται, τροχαίο, Αλμπέρ Καμί,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Οκτωβρίου ο Καμί κερδίζει το Νόμπελ  Λογοτεχνίας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1957.... Ο Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμί («Ο Ξένος») κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Πέθανε η Αμερικανίδα ποιήτρια Λουίζ Γκλικ

Γεννημένη στη Νέα Υόρκη, η Λουίζ Γκλικ θεωρείται μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της αμερικανικής ποίησης. Είχε τιμηθεί το 2020 από τη Σουηδική Ακαδημία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σεμινάριο 1ο : “Τι θα πει είδηση στην Ελλάδα!”

Είδηση γενικά θα πει η ανακοίνωση πρόσφατων γεγονότων ή συμβάντων.. (στο περίπου βέβαια… δεν...

Είναι οι άντρες σαν τα παπούτσια;

Οι σχέσεις είναι ένα παιχνίδι. Ανάλογα με τους ανθρώπους που μετέχουν σε αυτό το παιχνίδι,...

Πώς μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα και να βελτιωθούμε ως άνθρωποι;

Πώς μπορεί να γίνει καλύτερος ο άνθρωπος; Πώς μπορεί μέσα από μια δύσβατη διαδρομή αυτογνωσίας να αναδυθεί...

Ένας χαμένος κήπος μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Ένας άντρας βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του εαυτού του, αφού έχει βάλει δυναμίτη στα...