ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Ο μήνας των υποχρεώσεων για τους γονείς – Δείτε πόσο θα πληρώσετε

122
Κλειστά αύριο και τα σχολεία σε όλη την Πελοπόννησο

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας δύσκολος οικονομικά μήνας, για όσους γονείς έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο.

Τα κομπιουτεράκια παίρνουν φωτιά και ο υπολογισμός των εξόδων αρχίζει. Φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια χρήματα για περιττές αγορές δεν υπάρχουν και για πολλούς ο Σεπτέμβριος είναι ίσως ο χειρότερος μήνας από πλευράς εξόδων. Φυσικά ούτε λόγος για προσωπικές αγορές! Άλλωστε φέτος τα έξοδα για ένα νοικοκυριό είναι ιδιαιτέρως αυξημένα με την πληρωμή των αυξημένων φόρων.

Μόνο λοιπόν για να αγοράσει κανείς μια τσάντα μέσης ποιότητας και να τη γεμίσει με τα απολύτως απαραίτητα αναλώσιμα υλικά θα πρέπει να ξοδέψει τουλάχιστον από 30 έως 50 ευρώ, αν κάνει τη φθηνότερη επιλογή – και όχι απαραίτητα την πλέον κατάλληλη. Τα έξοδα αυξάνονται και μπορεί να φτάσουν τα 200 ευρώ αν μαθητές και γονείς διαλέξουν πιο ποιοτικά ή διαφημιζόμενα προϊόντα.

Ειδικά για τους μαθητές του Δημοτικού, και κυρίως των μικρότερων τάξεων, εμφανίζεται ως επιβεβλημένη η αγορά τσάντας με ροδάκια, ώστε να μπορούν τα παιδιά να τη μεταφέρουν με ευκολία χωρίς να επωμίζονται το βάρος του περιεχομένου της.

Το κόστος μιας τέτοιας τσάντας-τρόλεϊ ξεκινά από 30 και φτάνει τα 60 ευρώ. Χαμηλότερες είναι οι τιμές για τα σακίδια πλάτης και ακόμα φθηνότερα στοιχίζουν οι κλασικές σάκες, οι οποίες όμως δεν προτιμώνται πλέον, κυρίως για τα «πρωτάκια», όχι μόνο επειδή θεωρούνται εκτός μόδας αλλά πρωτίστως για λόγους σωστής ορθοπαιδικής στήριξης.

Διαβάστε επίσης:  Συναγερμός από τους επιστήμονες για την Ελλάδα: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή

Ανάλογο είναι και το κόστος μιας τσάντας για μαθητές του Γυμνασίου, καθώς η μέση τιμή των σακιδίων που συνήθως προτιμούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας ανέρχεται στα 40-45 ευρώ. Κι εδώ η ποικιλία στις τιμές είναι πολύ μεγαλύτερη. Μπορεί να βρει κανείς μια τσάντα κόστους 20 ευρώ αλλά και κατά πολύ ακριβότερη, κόστους μεγαλύτερου των 100 ευρώ.