Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021
18.8 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Οκτωβρίου Η Ελλάδα αγοράζει το θωρηκτό “Αβέρωφ”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1909.... Η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "Αβέρωφ", έναντι 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού...

Σεξ: Γιατί κάποιες γυναίκες προτιμούν το «ατομικό παιχνίδι» από το σεξ;

Γιατί αρέσει στις γυναίκες να αυτοϊκανοποιούνται; Η απάντηση είναι απλή και σε αυτή κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος! Σωστή κουβέντα. Κι αν οι γυναίκες προτιμούν να ικανοποιούνται μόνες σεξουαλικά δε σημαίνει ούτε πως είναι εγωίστριες, ούτε ότι δεν τους αρέσει το σεξ.

Οι γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται ερωτικά, έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα από τις υπόλοιπες. Οι ερευνητές μελέτησαν την ερωτική συμπεριφορά 109 ανδρών και 91 γυναικών και ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο. Στη συνέχεια έκαναν εξέταση αίματος ενώ πήραν και δείγματα σάλιου από τους συμμετέχοντες. Τα ανέλυσαν και μέτρησαν την τεστοστερόνη αλλά και την κορτιζόλη στον οργανισμό τους.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, στους άνδρες η τεστοστερόνη δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο, για το πόσο συχνά σκέφτονται και θέλουν να κάνουν σεξ, ή να αυνανιστούν. Στις γυναίκες όμως, συνέβη κάτι αξιοπρόσεκτο. Όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, τόσο λιγότερο ήθελαν να κάνουν σεξ. Η ομάδα των γυναικών με αυτές τις τιμές προτιμούσε την αυτοϊκανοποίηση σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό. Οι γυναίκες με χαμηλότερα επίπεδα, σκεφτόντουσαν το σεξ πιο πολύ και ήθελαν να το κάνουν.

Ο αυνανισμός στη γυναίκα

Οι περισσότερες γυναίκες το κάνουν μόνες τους, ωστόσο, ορισμένες προτιμούν να έχουν τη βοήθεια του συντρόφου τους, γιατί η αυτοϊκανοποίηση τους γεννά ενοχές. Για άλλες πάλι, ο αυνανισμός έχει γίνει διαδικασία ρουτίνας, για να ανακουφιστούν από τις σεξουαλικές παρορμήσεις τους. Καθώς προϋπόθεση για το γυναικείο οργασμό είναι η άμεση και συνεχής διέγερση, ορισμένες γυναίκες, όταν κάνουν έρωτα, καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση για να φτάσουν σίγουρα στην αποκορύφωσηΣύμφωνα με τις στατιστικές, μόνο το 30% των γυναικών έχουν οργασμό κατά τη συνουσία, ενώ κατά 80% φτάνουν στην αποκορύφωση με τον αυνανισμό.

Ο αυνανισμός είναι απόλαυση

Ο αυνανισμός είναι μια επιλογή, ένας τρόπος για να αυξηθεί η σεξουαλική απόλαυση ενός ζευγαριού, ο οποίος βοηθά τη σεξουαλικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι, εάν δεν αυνανίζεστε, δεν είστε φυσιολογικοί. Αξίζει να θυμάστε επίσης ότι ο αυνανισμός δεν επηρεάζει την επιτυχία ή την αποτυχία της συζυγικής ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, όσοι αυνανίζονται χωρίς ενοχές εκδηλώνουν πιο ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους, γνωρίζουν καλύτερα τις αντιδράσεις τους στα ερωτικά καλέσματα και απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο.

Ο αυνανισμός είναι μια φυσιολογική λειτουργία και ανάγκη, κυρίως σε περιόδους της ζωής, στη διάρκεια των οποίων δεν υπάρχουν δυνατότητες σεξουαλικών επαφών, όπως συμβαίνει συνήθως στην εφηβεία. Για το λόγο αυτό ο αυνανισμός αποτελεί αναμενόμενη λειτουργία στην εφηβεία, η οποία εισάγει τον έφηβο στην μετέπειτα ώριμη σεξουαλική ζωή.

Ο αυνανισμός δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα οργανικό πρόβλημα. Ο μοναδικός κίνδυνος που μπορεί να υπάρχει δεν είναι από τον αυνανισμό αλλά από τα συναισθήματα ενοχής, ντροπής και μειονεξίας που απορρέουν μερικές φορές από αυτόν, εξαιτίας της ελλιπούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης , της κακής ενημέρωσης και των αρνητικών μηνυμάτων γύρω από τη σεξουαλικότητα.

Πολλοί άνθρωποι με έντονο άγχος χρησιμοποιούν τον αυνανισμό σαν ένα είδος πρόσκαιρου ηρεμιστικού. Με αυτή την έννοια ο αυνανισμός προκαλεί στους ανθρώπους αυτούς την ψυχολογική εξάρτηση και τον εθισμό που προκαλεί ένα ηρεμιστικό φάρμακο, με αποτέλεσμα να τον χρειάζονται σε ολοένα μεγαλύτερες δόσεις.

Το 11% από τις γυναίκες που αυτοϊκανοποιούνται  νιώθουν ένοχες. Ένοχες εξαιτίας των απαγορεύσεων πού «κουβαλάνε» από τα παιδικά τους χρόνια, ένοχες επειδή νομίζουν πώς «κλέ­βουν» κάτι από τον σύντροφό τους. Μήπως όμως νιώθουν ένοχες επειδή «βρήκαν» μια ηδονή πού δεν τολμούν ακόμα να διεκδικήσουν ανοιχτά;

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν μίλησαν με 6 γυναίκες που εξομολογήθηκαν πως τους «αρέσει ο αυνανισμός».

Πηνελόπη, 35 ετών, παντρεμένη 

«Για πολύ καιρό ένιωθα ανώμαλη επειδή έφτανα σε οργασμό με τον αυνανισμό. Ακόμη και τώρα, πολλές φορές νιώθω κάποια συστολή. Το κάνω μόνο όταν είμαι μακριά από τον σύντροφό μου (εκείνος ταξιδεύει αρκετά συχνά λόγω επαγγέλματος) και μπορώ να πω πως μερικές φορές νιώθω μεγαλύτερη ικανοποίηση, απ΄ ότι όταν είναι εκείνος σπίτι. Ο αυνανισμός είναι πολύ σημαντικός για μένα».

Μαριαλένα 28 ετών, παντρεμένη

«Με τον άνδρα μου είμαι πολύ ευτυχισμένη και το σεξ μαζί του είναι ό,τι καλύτερο. Όμως μου αρέσει και να αυτοϊκανοποιούμαι και μάλιστα ο σύζυγός μου δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Ίσα ίσα που τον «ανάβει» περισσότερο. Μου αρέσει ο αυνανισμός και τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια του σεξ με βοηθά να έρθω σε οργασμό. Αν και οι πιο πολλές γυναίκες ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό το θέμα, εγώ τα έχω βρει και με τον εαυτό μου και με τον άνδρα μου και δεν έχω να δώσω λογαριασμό σε κανέναν τι κάνω στο κρεβάτι μου».

Κατερίνα 40 ετών, ελεύθερη

«Ο αυνανισμός είναι πολύ σημαντικός για μένα, αποτελεί ανα­πόσπαστο τμήμα της σεξουαλικότητάς μου, αφού μέσα απ’ αυτόν ανα­κάλυψα τον οργασμό. Δεν έχω κανέναν λόγο να τον απαρνηθώ. Κι όχι μόνο τώρα που είμαι ελεύθερη. Ακόμα κι όταν βρίσκομαι σε σχέση τον χρησιμοποιώ. Δεν έχω ταμπού. Δεν ντρέπομαι και μάλιστα οι σύντροφοί μου χαίρονται γι’ αυτό.  Συχνά χαϊδεύομαι μέσα στο μπάνιο, από ευχαρίστηση ή, όταν εί­μαι μόνη μου, για να χορτάσω τη σεξουαλική μου πείνα. Δεν έχω καμιά τύψη και καμιά ντροπή. Είναι μια φυσιολογική πράξη. Στις σεξουαλικές επαφές ο αυνανισμός με ερεθίζει. Γιατί να τον αρνηθώ;»

Ελευθερία  29 ετών, σε σχέση

«Από μικρή μου άρεσε ο αυνανισμός, σε βοηθά  να μάθεις το σώμα σου, να γνωρίσεις τις ευαισθησίες σου. Αν κι έχω σχέση μου αρέσει να αυτοϊκανοποιούμαι. Βέβαια ακόμα έχω ένα ταμπού με αυτό το θέμα: δεν το έχω αποκαλύψει στον σύντροφό μου. Δεν ξέρω πως θα το εκλάβει. Αν και γνωρίζω πως στους άνδρες αρέσει να βλέπουν τη σύντροφό τους να αυνανίζεται, εγώ ακόμη δεν είμαι έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα της εξομολόγησης».

Μαρίνα 24 ετών, ανύπαντρη

«Ο αυνανισμός είναι μια μοναχική απόλαυση βέβαια. Ξέρεις καλύτερα από τον καθένα πώς να φτάσεις σε οργασμό. Ό,τι και να κάνει ο σύντροφός σου δεν μπορεί να είναι ίδιο με αυτό που ξέρεις εσύ καλύτερα να κάνεις. Καλή και η διείσδυση αλλά σαν τον αυνανισμό δεν υπάρχει!»

Τζέσυ 33 ετών, παντρεμένη, με παιδιά

«Αν αγαπάμε το σώμα μας ο αυνανισμός είναι αυτονόητος. Δεν καταλαβαίνω γιατί για τους άνδρες ο αυνανισμός είναι κάτι το φυσιολογικό, κάτι το αναμενόμενο και για τις γυναίκες όχι; Δεν κάνεις κάτι κακό ούτε στο σώμα σου ούτε στους άλλους. Δεν απατάς κανέναν.  Ίσα ίσα που ανεβάζει την αδρεναλίνη κατά τη διάρκεια του σεξ με τον άνδρα μου. Τις περισσότερες μάλιστα φορές εκείνος μου ζητά να αυνανίζομαι και ερεθίζεται ακόμη περισσότερο. Από τότε που μπήκε ο αυνανισμός στο γάμο μου μπορώ να πω ότι ζω το απόλυτο σεξ!»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το βραδινό σεξ κάνει καλό!

Θέλετε να φαίνεστε πιο νέοι; Έχετε αϋπνίες, Έχετε άγχος και στρες; Είστε κρυωμένοι; Κάντε σεξ το βράδυ! Επιστρέφετε από τη δουλειά σας αργά το βράδυ...

Το ανέκδοτο: Λαρισαίος σε μαγαζί με εσώρουχα

Μπαίνει ένας Λαρισαίος σε ένα μαγαζί με εσώρουχα. -Λέει στην πωλήτρια: Θέλω ένα βρακί! Slip; Τον ρωτάει εκείνη; Με λειπ, δε με λειπ δε σε νοιαζ! Απαντάει...

Μεγάλο ή μικρό στήθος; Ποιο τελικά «ανάβει» τους άνδρες;

Στο θηλυκό κορμί αυτός είναι ο βασιλεύς, το στήθος. Είναι το πιο ερωτικό σημείο και το ξέρουν όλοι, άνδρες και γυναίκες. Τραβά σαν τον…...

Το ανέκδοτο: Τα φρέσκα αυγά

Ένας κύριος μπαίνει σ` ένα εστιατόριο και παραγγέλνει δυο αβγά. Όταν του τα φέρουν ανακαλύπτει με αγανάκτηση ότι δεν είναι καθόλου φρέσκα. -Τα αυγά αυτά...

Ο 50άρης, η κρίση ηλικίας και το σεξ!

Ένας στους τρεις πενηντάρηδες, σύμφωνα με έρευνες, περνάει κρίση ηλικίας. Έχει την ανάγκη να αρέσει, να… μετράει και να φλερτάρει με πολύ νεότερές του. Κρίση...

Το ανέκδοτο: Η γριά και ο βιαστής

Μια γριά λέει σε μια άλλη γριά: – Χθες είδα έναν βιαστή στο πάρκο και άρχισα να τρέχω. – Ε! και τι έγινε; Για πες μου,...

Το σεξ μας κάνει εξυπνότερους!

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες τα οφέλη του σεξ είναι πολλά: τόνωση ανοσοποιητικού συστήματος, καλύτερη λειτουργία καρδιάς, καλύτερη διάθεση. Υπάρχει όμως και άλλη μια άλλη ευεργετική...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σεξ: Ποιες γυναίκες είναι άπιστες και ψάχνουν αλλού… πορτοκαλιά;

Δεν είναι μόνο οι άνδρες που απατούν τις γυναίκες, αλλά και το αντίστροφο. Έρευνες...

Σεξ στα μαύρα σκοτάδια θέλουν οι γυναίκες

Τα πρόστυχα εσώρουχα σίγουρα δεν λείπουν από τις ντουλάπες των γυναικών. Τι να τα...

Σεξ: Όταν το παιχνίδι ξεκινά … κάτω απ’ το τραπέζι

«Αχ, με συγχωρείτε ήταν τυχαίο» είχε πει η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ...

Γιατί οι γυναίκες το «παίζουν» δύσκολες;

Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα περίπλοκος. Άλλα εννοεί μια γυναίκα, άλλα λέει κι άλλα...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή