Σκάει βόμβα στον τραπεζικό κλάδο;

109
Ένεση ρευστότητας από τις τράπεζες 15 δισ. ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ¨’Εστία” σενάρια συγχώνευσης Eurobank με την Εθνική Τράπεζα με μοχλό την Εθνική Ασφαλιστική, πυροδοτεί η συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο επικεφαλής του καναδικού fund Fairfax, Dr Watsa, που είναι ο βασικός μέτοχος της Eurobank, και της Eurofile, ενώ έχει συμμετοχές και σε άλλες εταιρείες.

Η παρουσία του στην Ελλάδα, σύμφωνα με πάντα με τη εφημερίδα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα για μια ακόμα φορά καθώς ο Ινδοκαναδός επενδυτής ήταν εκείνος που σε μια δύσκολη στιγμή για τον τραπεζικό κλάδο και ειδικότερα για την Eurobank που τον αφορά, προχώρησε στην υλοποίηση των σχεδίων της Eurobank με την Grivalia.

Διαβάστε επίσης:  ΦΠΑ: Τι κερδίζουν όσοι μετακινούνται με μαζικής μέσα μεταφοράς - Το κέρδος για τους θαμώνες καφέ

Συνολικώς ο Watsa που έχει επενδύσει στην χώρα 1,3 δισ. φέρεται να έχει επιστρέψει δυναμικά στην διεκδίκηση της μεγαλύτερης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο ίδιος ήταν στους αρχικούς 14 μνηστήρες του διαγωνισμού για την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά εν συνεχεία κόπηκε από την short list για λόγους κανόνων ανταγωνισμού.

Από την άλλη, η Εθνική Τράπεζα, έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο επίκεντρο παρόμοιων σχεδιασμών που δεν υλοποιήθηκαν, καθώς υπήρχαν σενάρια για συγχώνευση παλαιότερα της Alpha Bank και Eurobank και πιο πρόσφατα με την Πειραιώς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε συναινέσει στο deal Εθικής Eurobank λόγω δημιουργίας ολιγοπωλίου ωστόσο,εκτιμάται ότι πολλά έχουν αλλάξει