Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

ΣΚΑΪ: Αυτοί είναι οι βασικοί ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε ότι όπως προκύπτει από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στις 01:55 και στις 01:57.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ, τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν φάνηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε δύο πρόσωπα τα οποία είναι αταυτοποίητα: Ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός». Τα δύο άτομα έφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί τον Νοέμβριο του 2017 σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας. Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πώλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Έως επτά οι δράστες και δύο οχήματα

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν πως στο χτύπημα στον ΣΚΑΪ έλαβαν μέρος από πέντε έως επτά άτομα χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα.

Τρία πρόσωπα υπολογίζεται ότι αποτελούσαν την ομάδα κρούσης, η οποία τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά από το κτήριο του ΣΚΑΪ.

Ακόμα δύο άτομα πραγματοποίησαν τα ισάριθμα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και το σήμα τους καταγράφηκε κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμα ένας ή δύο ακόμα τρομοκράτες εκτιμάται πως αποτελούσαν την ομάδα στήριξης, η οποία πιθανόν να επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ώστε να διαφύγουν αφότου εγκατέλειψαν το όχημα κρούσης στα Άνω Πετράλωνα. Το όχημα διαφυγής πιστεύεται ότι βρισκόταν κάπου κοντά για να παραλάβει τους βομβιστές.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή ώστε να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα, ενώ το όχημα που βρέθηκε οδηγήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και ερευνάται.

Το όχημα εικάζεται ότι ήταν κλεμμένο και έφερε παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας. Η Σήμανση προσπαθεί να διαπιστώσει πότε κλάπηκε και από πού μέσω του αριθμού πλαισίου.

Αλαφούζος για επίθεση στον ΣΚΑΪ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Σε δηλώσεις προέβη ο Ιωάννης Αλαφούζος για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο κανάλι τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12).

Ο κ. Αλαφούζος σημείωσε ότι από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης και διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον του ΣΚΑΪ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται και δεν υπερασπίζεται την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Ιωάννης Αλαφούζος.

Ολόκληρη η δήλωση του Ιωάννη Αλαφούζου:

«Στον ΣΚΑΪ πάντα πιστεύαμε στην ελευθερία της έκφρασης και στην πολυφωνία. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να υπερασπίζεται αυτής της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης. Δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΙ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας. Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Οι δράστες ήξεραν που να βάλουν τη βόμβα

Άκρως «επαγγελματική», προετοιμασμένη και προμελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια ήταν η τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο κανάλι του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα έως τώρα ευρήματα.

Τόσο τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού όσο και οι κινήσεις των τρομοκρατών, δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι καμία από τις κάμερες που κατέγραψαν το περιστατικό δεν έχει καταγράψει τα πρόσωπα των δραστών, καθώς η προσέγγιση έγινε από «τυφλό» σημείο, που δεν τους «έπιανε» το σύστημα παρακολούθησης.

Οι Αρχές «βλέπουν» κοινά στοιχεία στον τρόπο δράσης με το χτύπημα που είχε σημειωθεί πρόσφατα στην κατοικία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, στον Βύρωνα και μελετούν αν πίσω από την επίθεση στο κανάλι του Νέου Φαλήρου κρύβεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Η ΟΛΑ έχει διαπράξει τουλάχιστον δύο βομβιστικές επιθέσεις στο ίδιο μοτίβο, μια στο ΣΕΒ και η άλλη στο Εφετείο Αθηνών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά την έκρηξη, άγνωστος ανήρτησε στον λογαριασμό Twitter της Αστυνομίας απειλή για τοποθέτηση δεύτερης βόμβας στον σταθμό.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μόσχα: Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 40 ανθρώπους και έκαψαν κτίρια – Δεκάδες οι τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στις ρωσικές Αρχές μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και εκρήξεις στον...

Παρίσι: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρό – Ο δράστης φώναζε “Αλλάχου Ακμπάρ”

Επίθεση με μαχαίρι και σφυρί έγινε στην περιοχή Quai de Grenelle, στο Παρίσι, με...

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του Γ. Βαρεμένου

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένου...

Γλυκά Νερά: Σε τρεις βασικούς ύποπτους εστιάζει Η ΕΛ.ΑΣ.

Σε κακοποιούς που προέρχονται από βαλκανικές χώρες επικεντρώνουν τις έρευνές τους τα στελέχη της...