Σκάνδαλο Novartis: Στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ η τελική απόφαση για προανακριτική

41
Υπόθεση Novartis: Κλήτευση πολιτικών προσώπων

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κοινοβούλιο σχετικά με την υπόθεση Νovartis, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα κοινοβουλευτική πηγή του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι πιθανότατα να κατατεθεί αίτημα από πλευράς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από πλευράς της πλειοψηφίας το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιλεγεί η οδός της Προανακριτικής Επιτροπής, ως οδός επιστροφής της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη όπως ακριβώς συνέβη με την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ από ορισμένα στελέχη διατυπώθηκε και η ιδέα της επιστροφής του φακέλου στην Δικαιοσύνη χωρίς καν σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι “αυτή την φορά θέλουμε να προχωρήσει πολύ γρήγορα η υπόθεση στην Προανακριτική, να μην τραβήξει καθόλου εδώ” απαντώντας στην επισήμανση ότι η προανακριτική για τον κ. Παπαντωνίου ‘τράβηξε” σχεδόν τρεις μήνες χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος από την στιγμή που τα αδικήματα έχουν παραγραφεί για τα πολιτικά πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης:  Μήπως πρέπει να πάρεις κι εσύ ένα σπίτι σου; - Αυτά είναι τα φυτά που χαρίζουν… οξυγόνο!

Για την σύσταση προανακριτικής χρειάζονται τουλάχιστον 30 υπογραφές, ενώ στην συνέχεια το αίτημα συζητείται στην Ολομέλεια και τελικά ακολουθεί ψηφοφορία.

Ανώτατη πηγή της ΝΔ: «Εχουμε πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής»

Για κατάλυση του κράτους δικαίου και “πολωνοποίηση” της πολιτικής ζωής έκανε λόγο ανώτατη πηγή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

“Όταν δεν έχουμε διάκριση των τριών εξουσιών, έχουμε πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής και κατάλυση του κράτους δικαίου. Η ποινικοποίηση είναι δεδομένη” σημείωσε η ίδια πηγή απαντώντας σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η διάκριση των εξουσιών διαχρονικά και η περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να απασχολήσει και την Ευρώπη.

Μαξίμου: Επιβεβαιώνουν τον πανικό τους

«Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών», αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Και συμπληρώνουν:
«Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».