Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
28.4 C
Athens

Σκευωρία της «Novartis»: «Γιάφκες», δολοπλοκίες, «πακιστανικά… καρτοκινητά»- Ποιοι νέοι μάρτυρες καταθέτουν

Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί η
πρόταση για συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτικής) με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis από τα οποία προκύπτουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Για να ληφθεί η τελική απόφαση προβλέπεται χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων για τη σύγκληση της Ολομέλειας και την ψηφοφορία.

Κι αν αυτή την περίοδο στο στόχαστρο βρίσκεται ο «Ρασπούτιν» που κατηγορείται από ανώτατους δικαστικούς για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με σκοπό να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες περί δωροδοκίας για οκτώ πρώην υπουργούς και δύο πρώην πρωθυπουργούς, ουδείς μπορεί να αποκλείσει την εμπλοκή στη σκευωρία και άλλων προσώπων από τον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τις καταθέσεις προκύπτουν σωρεία ερωτημάτων.

Στο πλαίσιο της Προανακριτικής, που μπορεί να ζητήσει από άνοιγμα λογαριασμών μέχρι άρση τηλεφωνικού απορρήτου, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς και οι εποπτεύοντες δικαστικοί όπως ο Ιωάννης Αγγελής και η Ξένη Δημητρίου, τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρόσωπα που αναφέρονται από τους μηνυτές ή τους μάρτυρες.

Δύο σημαίνοντα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, από διαφορετική σκοπιά το καθένα, έχουν κληθεί να καταθέσουν στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη οι οποίοι διενεργούν ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ ο Αρειος Πάγος απέρριψε αίτημα για αποχαρακτηρισμό των δύο προστατευόμενων μαρτύρων του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση».

Το πρώτο σημαντικό πρόσωπο είναι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ήταν στη λίστα των δέκα πολιτικών προσώπων που στάλθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή ως εμπλεκόμενος στο «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», όπως έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση της Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Το δεύτερο σημαντικό πρόσωπο που θα προσέλθει στο μέγαρο του Αρείου Πάγου για να καταθέσει είναι η παραιτηθείσα εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία μέσω των κύκλων της απέδωσε το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Την κυρία Ράικου διαδέχθηκε η Ελένη Τουλουπάκη.

Κι ενώ ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να περάσει σήμερα το πρωί το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis, έγινε γνωστό ότι το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για ανάκληση των εισαγγελικών παραγγελιών με τις οποίες χαρακτηρίστηκαν «προστατευόμενοι μάρτυρες» ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση».

Μάλιστα, η πρόεδρος του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που απέρριψε το αίτημα του κ. Στουρνάρα για τον αποχαρακτηρισμό των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, ήταν η προταθείσα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρος του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Αγγελική Αλειφεροπούλου (τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπέγραψε τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα για τις προαγωγές δικαστών που είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση).

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων δύο μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Με τη μήνυσή του ο κ. Στουρνάρας ζητεί την ποινική δίωξη των δύο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», όπως είναι η νομική επίσημη ορολογία τους, μετά τις ψευδείς καταθέσεις τους, όπως τις κατονομάζει, ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς, στις οποίες ενέπλεξαν στην υπόθεση τον κεντρικό τραπεζίτη.

Ο επόμενος μάρτυρας που θα καταθέσει στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου είναι η Ελένη Ράικου. Η εισαγγελική λειτουργός, μέσω κύκλων της, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έκανε για πρώτη φορά αναφορά για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο («Ρασπούτιν»).

Σειρά για να προσέλθουν να καταθέσουν έχουν ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η κυρία Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης κ.ά.

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτεται από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι τρεις «κουκουλοφόροι» μάρτυρες που χρησιμοποιήθηκαν στην υπόθεση Novartis, συνοδεία αστυνομικών, μεταφέρονταν για πολύωρες καταθέσεις σε ισόγειο διαμέρισμα της οδού Αλεξανδρουπόλεως -ανάμεσα στην οδό Μιχαλακοπούλου και τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Πρόκειτα για μία αποκάλυψη της εφημερίδας που προκάλεσε αναταραχή στους δικαστές που χειρίζονταν την υπόθεση και τελικώς επιβεβαιώθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Πηγές προσκείμενες στην Ελένη Τουλουπάκη έλεγαν ότι το διαμέρισμα που αποκαλούνταν «γιάφκα» από τους τρεις μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος επελέγη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας.

Απολύτως αξιόπιστα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ» αναφέρουν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες επικοινωνούσαν με τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την προστασία τους και τους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς με… πακιστανικά κινητά τηλέφωνα, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

Όλα αυτά μαζί με πολλά άλλα ερωτήματα μένουν να απαντηθούν τις επόμενες ημέρες καθώς οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες…

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και ο «κεντρώος» ανασχηματισμός – Πότε θα στηθούν οι...

«Φωτιά» έχουν πάρει τα σενάρια για τον χρόνο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς υπάρχουν εισηγήσεις για ένα φθινοπωρινό αιφνιδιασμό. Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να προαναγγελθούν...

Έξαλλοι στο Μαξίμου με το προκλητικό ταξίδι της Σακελλαροπούλου

Κάποιοι καχύποπτοι κάνουν λόγο για προβοκάτσια....Φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ανάψει το προκλητικό ταξίδι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του συντρόφου της στο Βιετνάμ, την...

Γραβάτα με την ελληνική σημαία φόρεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Η επιλογή του Τζο Μπάιντεν για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν μια γαλάζια γραβάτα με το σχέδιο της ελληνικής σημαίας. Είναι...

Μυρίστηκαν χρήμα και δόξα και οργανώνουν την επιστροφή τους! Απίστευτο φαγοπότι με πρωταγωνιστές εκδότη,...

Μυρίστηκαν χρήμα και δόξα και οργανώνουν την επιστροφή τους!Ο σιχαμένος άνθρωπος φαίνεται στο φαΐ. Αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως στο πρόσφατο δείπνο με παρευρισκόμενους έναν γνωστό...

Σε διψήφια επίπεδα η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC

Σε διψήφια επίπεδα η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».Σύμφωνα με την έρευνα, το...

Εκλογές: Τα σενάρια για ανασχηματισμό – Πότε αναμένονται οι αποφάσεις

Μήνας εξελίξεων είναι ο Μάιος, καθώς αύριο Δευτέρα πραγματοποιείται η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ στις 30 και 31...
Τσακαλώτος, ΔΝΤ, Σόιμπλε,

Στη “σέντρα” ο Τσακαλώτος

Ο καβγάς μέσω των social media μεταξύ Τσακαλώτου και ΚΙΝΑΛ έχει ανάψει φωτιές στην Κουμουνδούρου. Και αυτό διότι στον ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν θέλουν να πιέσουν το Νίκο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
989ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αγωγή για αποζημίωση από την εταιρεία Novartis θα καταθέσει το υπ. Υγείας

Συγκεκριμένα, πρόκειται να κατατεθεί αγωγή ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση αποζημίωσης από την...

Δυσαρεστημένος ο Βενιζέλος με αφορμή την τοποθέτηση Μητσοτάκη για Novartis

Επικριτικός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίσθηκε με δήλωση του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,...

Στον ανακριτή το μοντέλο με την κοκαΐνη – Καταγγέλλει σκευωρία

Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί οδηγείται σήμερα το μοντέλο, που το περασμένο Σάββατο συνελήφθη...

Νοvartis: «Παγώνουν» οι ανακρίσεις λόγω COVID-19

«Παγώνουν» προσωρινά οι ανακρίσεις για την υπόθεση της Νοvartis στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού...