Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Σκληραίνει τη στάση του ο Κυριάκος- Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα

Με την ομιλία του κατά την συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, ο Πρόεδρος του κόμματος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, εκτός αλλά και εντός κόμματος, πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα αλλά ούτε και τα αντίμετρα και πως θα συνεχίσει να ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Εμφανίστηκε δικαιωμένος για τις θέσεις που έχει εκφράσει, τονίζοντας πως στόχος των στελεχών δεν θα πρέπει να είναι αρεστοί στον κ. Τσίπρα, «αλλά χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας» όπως είπε.

«Όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τη σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, θα μείνει πίσω. Είμαι βέβαιος όμως ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος ότι όλα τα στελέχη της παράταξης έχουν πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας και όλοι θα συμπορευθούν στον αγώνα για μεγάλη πολιτική αλλαγή» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με δραματικές, όπως είπε, συνέπειες για την πραγματική οικονομία, κάνοντας λόγο για εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος, πάγωμα οικονομικής δραστηριότητας, αναστολή επενδύσεων.

«Η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση δεν έχει επιτευχθεί, τα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν το 2018, ο κ . Τσίπρας έχει δεσμευτεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για αρκετά χρόνια μετά το 2018. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μειωθούν οι συντάξεις και θα περικοπεί το αφορολόγητο επιβαρύνοντας τους πιο αδύναμους Έλληνες. Η χώρα βουλιάζει σε ένα τέλμα αποσύνθεσης και μηδενισμού» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση είναι σε προφανή αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων και προκαλεί με την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και ταυτόχρονα την αλαζονεία της και το πάθος της εξουσίας, για την ίδια την εξουσία.

«Βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα: Κομματικό αίσχος και διάλυση στον χώρο της δημόσιας υγείας, διαρκείς πειραματισμοί στην παιδεία, ανικανότητα, ιδεοληψίες στην ασφάλεια και ανοχή στην ανομία, απόπειρες μονιμοποίησης συμβασιούχων, χαράτσια για τους δασικούς χάρτες, τεράστια προβλήματα στις συντάξεις, αντιπαραθέσεις υπουργών για τα εξοπλιστικά» είπε, θυμίζοντας πως η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε αναγνωρίσει ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα έχει μεγάλο κόστος.

Απάντησε με οξύτητα στις κατηγορίες του Μαξίμου, για το ταξίδι του στο Βερολίνο και τις εκεί επαφές του, τονίζοντας πως εντός και εκτός Ελλάδας δίνει αγώνα να πείσει τους πιστωτές μας ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3.5% πνίγουν την οικονομία και υπονομεύουν την όποια προοπτική ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε, η ΝΔ στέκεται απέναντι σε όποιον διακινεί σενάριο επιστροφής στη δραχμή, εντός και εκτός Ελλάδας.

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα, στην πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Όπου και αν βρεθούμε λέμε αυτά τα δύο πράγματα. Να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Αυτά είπα και στη Γερμανία στο πρόσφατο ταξίδι μου, αυτά λέω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αυτά λέμε ως παράταξη παντού. Στηρίζουμε τις ελληνικές θέσεις επειδή αυτό επιτάσσει η πολιτική παράδοση της παράταξής μας και το πατριωτικό μας καθήκον» κατέστησε σαφές ο κ. Μητσοτάκης.

Επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «είναι ο πιο ανεύθυνος και αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα, που δεν δικαιούται να βγάζει και γλώσσα από πάνω» για να προσθέσει ότι «η Νέα Δημοκρατία μαθήματα πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος δεν δέχεται από κανέναν», ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητάς της κυβέρνησης, πριν από λίγους μήνες κανείς δεν τα ζητούσε και σε λίγους μήνες θα ζητούν περισσότερα.
«Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα. Και δεν θα νομιμοποιήσουμε μια απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, όπου τα αρνητικά μέτρα θα καταβάλλονται επιτόπου, οι ελαφρύνεις θα είναι υπό προϋποθέσεις και όλα αυτά θα εμφανίζονται ως ισοδύναμα» τόνισε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας έχει φροντίσει να τορπιλίσει ο ίδιος κάθε προσπάθεια συναίνεσης με το διχαστικό του λόγο, την διαρκή πόλωση, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες. «Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το δρόμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε δικαιωμένος και για το γεγονός ότι ζητά εκλογές. «Τον περασμένο Απρίλιο προτάξαμε ως Νέα Δημοκρατία το αίτημα για εκλογές και για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Οι εξελίξεις μάς δικαίωσαν. Και δεν αναφέρομαι στη δημοσκοπική ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας αλλά στην βαθιά πεποίθηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ότι όσο μένει αυτή η κυβέρνηση τόσο μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στην πατρίδα μας. Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την πορεία της αξιολόγησης. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται. Και το τέταρτο μνημόνιο θα επικρέμεται ως απειλή. Δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε, η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ολιγωρία» υποστήριξε, για να προσθέσει πως βρισκόμαστε μπροστά στο παράδοξο, από τη μία όλοι να αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υλοποιήσει την τολμηρή πολιτική αλλαγών που χρειάζεται η Ελλάδα και από την άλλη κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει τη «δύσκολη δουλειά» για να έρθουμε εμείς ως «λευκοί ιππότες» να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

«Λυπάμαι αλλά αυτό δεν θα συνιστούσε στάση εθνικής ευθύνης. Και μια τέτοια προσέγγιση δεν ταιριάζει στην ιστορία της μεγάλης μας παράταξης, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι ο κ . Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Γι’ αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια μεγάλη φυγή προς τα εμπρός. Ο χρόνος μπορεί να δουλεύει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δουλεύει ταυτόχρονα εις βάρος της χώρας. Εμείς δεν θα φοβηθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στο σχέδιό μας, στις δυνατότητές μας, στα στελέχη μας, παλιά και νέα. Τα εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη και φίλοι της παράταξης που είναι μαζί μας, θα νιώθουν την περηφάνια ύστερα από μερικά χρόνια ότι έβαλαν ένα λιθαράκι στην αναγέννηση της Ελλάδας σε δύσκολες στιγμές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά...
Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης για το κλείσιμο της Εθνικής

Πρόταση δυσπιστίας: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή – Στο βήμα σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο του τριημέρου της 25ης Μαρτίου

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας, ισχύουν από σήμερα Παρασκευή...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με...

Καθαρά Δευτέρα: Σε ισχύ από σήμερα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας από σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 έως...

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας στις 12:00 λόγω συγκέντρωσης φοιτητικών συλλόγων

Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου από τις 12:00 στο κέντρο της Αθήνας...