Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022
29.3 C
Athens

Σκληρή κόντρα στην Βουλή Τσίπρα – Μητσοτάκη

Σκληρή ήταν η κόντρα που είχαν Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκςη στην Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για την ακύρωση της περικοπής στις συντάξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε αναπάντητη. Ο πρωθυπουργός είπε για τα θετικά μέτρα ότι «δεν είναι δώρα αλλά αναγκαίες ανάσες».

Τσίπρας: Δεν θα υπάρχει βουλευτής της αντιπολίτευσης που να μην μοιραστεί μαζί μας αυτή τη χαρά

«Κάποιοι τις τελευταίες μέρες επιμένουν να μην κατανοούν ότι κάθε μας βήμα βασίζεται σε σαφή σχεδιασμό και μιλούν για δωράκια Χριστουγέννων. Μιλάω για την αξιωματική αντιπολίτευση και στους συμπαραστάτες της στα ΜΜΕ. Μου είναι δύσκολο να μπω στην ουσία αυτού του παραλογισμού. Θέλω να σταθώ στον προσβλητικό χαρακτηρισμό περί παροχολογίας. Προσβλητικός απέναντι στους πολίτες που επί χρόνια στερήθηκαν βασικά πράγματα. Σας έβλεπαν οι πολίτες χρόνια να ψηφίζετε μόνο περικοπές. Σήμερα ήρθε η ώρα να ανταμειφθούν για τις θυσίες τους. Άρα είναι ύβρη απέναντί τους να μιλάτε για παροχολογία. Δεν είναι δώρα, είναι αναγκαίες ανάσες» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί θα τοποθετηθεί στη συνέχεια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πριν από λίγες μέρες δεν υπήρχε ομιλία που να μην ξεκινάει ομιλία που να μην αναφέρεται στην πρόβλεψή του για περικοπή συντάξεων. Δεν θα υπάρχει βουλευτής της αντιπολίτευσης που να μην μοιραστεί μαζί μας αυτή τη χαρά. Να ψηφίσει ναι σε όλα σε αυτό το φιλολαϊκό νομοσχέδιο. Δεν το είπαμε στον αέρα ότι τελειώνουμε με τα μνημόνια» είπε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την πρώτη παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη στήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. «Προχωράμε στην πρόσληψη 3.200 εργαζομένων για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Πρόκειται για θέσεις μόνιμου προσωπικού που θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη θα γίνει άμεσα και θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία» είπε ο πρωθυπουργός.

Συνέχισε με τη δεύτερη παρέμβαση που αφορά τη νέα γενιά μέχρι 25 ετών εξαπολύοντας και πάλι επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη: «Υποπέσατε πρόσφατα σε σοβαρό ατόπημα. Γραπτό μάλιστα. Θα σας το συγχωρούσα όσο δεκάδες άλλα αν δεν ήταν εξοργιστικό γιατί εσείς αναγκάσετε τη νέα γενιά να δουλεύει με χαρτζιλίκια. Είπατε μέσω tweet ότι οι νέοι δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν σύνταξη γι αυτό επιλέγουν να εργάζονται χωρίς ασφάλιση.

Οχι! Κανείς δεν το επιλέγει. Αναγκάζεται να δουλεύει ανασφάλιστος. Και αυτό γιατί ο εργοδότης δεν είχε δει ποτέ του επιθεωρητή εργασίας. Αναγκάζεται γιατί εσείς οδηγήσατε τους νέους σε ανεργία ύψους 60%. Αναγκάζεται γιατί όταν ζει σε μια χώρα όπως ήταν την εποχή που εσείς κυβερνούσατε, κανείς νέος δεν ένιωθε την προστασία της πολιτείας στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Μην βαφτίζετε τον δικό σας κυνισμό ως επιλογή των νέων.

Τα πεπραγμένα σας είναι γνωστά. Είναι γνωστή η ζημία που κάνατε και αποτελεί θράσος να μιλάτε. Εμείς από την άλλη προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια ταυτόχρονα με την σκληρή προσπάθεια να δουλέψουμε με σχέδιο και μεθοδικότητα ώστε να αλλάξουμε την εικόνα ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης. Το Σώμα επιθεώρησης εργασίας δεν είναι ταμπέλα. Η αδήλωτη εργασία έπεσε από το 20% στο 12%».

Καταργούμε τον υποκατώτατο μισθό και σήμερα νομοθετούμε την επιδότηση 50% ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη για νέους 25 ετών. Στέλνουμε και σαφές μήνυμα στους εργοδότες που ευλόγως ανησυχούν από την επερχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Καμία ανησυχία λοιπόν και κανένα άλλοθι όμως, από τη στιγμή που η πολιτεία αναλαμβάνει να επιδοτήσει κατά το ήμισυ τις εισφορές.

Κανένα άλλοθι για όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα βαθιά αντικοινωνικό καθεστώς εκμετάλλευσης χιλιάδων νέων ανθρώπων.

Καταλαβαίνω ότι τα μάτια όλων είναι σήμερα στραμμένα στον τίτλο του νομοσχεδίου που συζητάμε σήμερα: «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης συντάξεων».

Ξέρω μάλιστα ότι πολλοί τρίβουν τα μάτια τους με αυτό τον τίτλο. Δεν αναφέρομαι στους χιλιάδες συνταξιούχους που σήμερα χαμογελούν. Αλλά σε κάποιους εντός και εκτός της αίθουσας οι οποίοι όπως ο τζογαδόρος στη ρουλέτα ποντάρει ακόμα και τα ρούχα που φοράει στον τελευταίο γύρο, έτσι και αυτοί πόνταραν πολιτικά ό,τι είχαν και δεν είχαν, όλα στο μαύρο.

Όλα στο μαύρο, αλλά τελικά βγήκε κόκκινο και έχασαν. Σας το είχαμε πει σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Μη βιάζεστε τόσο πολύ με τις συντάξεις. Βιαστήκατε, επενδύσατε τα πάντα εκεί.

Όπως είχατε επενδύσει στον κόφτη, στην κατάρρευση της πρώτης και της δεύτερης αξιολόγησης, όπως επενδύσατε στο αόρατο 4ο μνημόνιο. Επενδύσατε λοιπόν στην περικοπή των συντάξεων.

Όταν όμως καταλάβατε ότι η διαπραγμάτευση θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους συνταξιούχους, γιατί είχαμε εξασφαλίσει την επίτευξη των στόχων και το μόνο που έμενε ήταν η εμμονή του ΔΝΤ, τότε χάσατε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.
Φιλικά σε σας ΜΜΕ, έγραψαν κατά σειρά για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μέτρου, για μερική εφαρμογή, για αναβολή και για αναστολή.

Ανακάλυψαν, φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης από το Euroworking Group, από το Eurogroup, ότι στυλώνει τα πόδια το ΔΝΤ, ότι η Γερμανία, οι θεσμοί, όλοι είναι απέναντι με μια φωνή.

Μόνοι σας τα λέγατε, μόνοι σας τα πιστεύατε. Πηγαίνατε στο Βερολίνο μπας και εκμαιεύσετε μια φράση, ένα χτύπημα στην πλάτη, κάτι που να σας δείχνει ότι η Γερμανία θα πιέσει για την εφαρμογή των περικοπών. Όπως πήγατε, έτσι ήρθατε. Άδεια τα χέρια σας.

Έρχεται ο Επίτροπος Μοσκοβισί, τοποθετείται σε αυτό εδώ το βήμα αφήνοντας – σοφά όπως αποδείχθηκε – ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις και τον περνάτε γενεές δεκατέσσερις. Ο αντιπρόεδρος σας, εσείς ο ίδιος, για να μην πω καν για τα μιντιακά συγκροτήματα που σας στηρίζουν. Όχι σοσιαλιστή, όχι συριζαίο, αντάρτη στο Νεπάλ εμφανίζατε τον Επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επειδή τόλμησε να σας χαλάσει το αφήγημα.

Και σήμερα, ήρθε η μέρα που ξορκίζατε. Αφού όμως πρώτα πέσατε τόσο χαμηλά.
Αφού φτάσατε στο σημείο να εύχεστε να μειωθούν οι συντάξεις, για να κεφαλαιοποιήσετε πολιτικά πάνω στο δράμα των ανθρώπων, ήρθε η ώρα να ψηφίσετε με τα δυο χέρια την κατάργηση του μέτρου.

Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν αυτονόητο ότι θα συμβεί και εύκολο ότι θα συμβεί. Ορθώς πίστεψε η αντιπολίτευση ότι δεν θα καταφέρναμε να γυρίσουμε το παιχνίδι αλλά ανήθικα πόνταρε πάνω σε αυτό.
Εργαστήκαμε μεθοδικά ώστε να αποδείξουμε ότι το μέτρο ήταν αχρείαστο και να φτάσουμε στο σημείο της οριστικής του κατάργησης.

Θέλω όμως αλήθεια, να αναρωτηθεί ο κάθε πολίτης που μας ακούει και σας ακούει ανεξαρτήτως της στάσης που επέλεξε η αντιπολίτευση.

Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα κόμματα που ισοπέδωσαν τις συντάξεις με διαδοχικές οριζόντιες περικοπές έως και 50% και συνολικού ύψους 45 δισ. Ευρώ; Αυτοί δεν είναι που παρακάλαγαν να εφαρμοστεί το μέτρο; Αυτοί δεν είναι που έχουν όμορες απόψεις με το ΔΝΤ; Αρα αν στην θέση την δική μας ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχε η πιθανότητα να πετύχουν την ανατροπή του μέτρου; Δεν θα υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα.

Εσείς κ. Μητσοτάκη, δεν ποντάρατε μόνο στα πολιτικά οφέλη των περικοπών. Συμφωνείτε ιδεολογικά με το μέτρο. Εσείς διατρανώνετε την ανάγκη του τρίτου πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης. Εσείς ως κυβέρνηση, χρεοκοπήσατε τα ταμεία δημιουργώντας μια εφιαλτική κατάσταση για τη βιωσιμότητα των ταμείων.

Παραδώσατε, σας θυμίζω, τα ασφαλιστικά ταμεία με θηριώδες έλλειμμα 1,1 δισ. και με 400.000 απλήρωτες συντάξεις και εφάπαξ.

Και μάλιστα, όχι μόνο προκαλέσατε την κατάρρευση των ταμείων, αλλά αντιταχθήκατε με σθένος στην μοναδική ουσιαστική προσπάθεια για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

Θυμάστε τι λέγατε για το νέο ασφαλιστικό;

Το νόμο Κατρούγκαλου όπως τον βαφτίσατε;

Για τον οποίο μάλιστα επινοήσατε και το λεγόμενο κίνημα της γραβάτας για να αποδειχθεί η δήθεν πάνδημη αντίθεση του κόσμου σε αυτή τη μεταρρύθμιση.

Τι έμεινε από αυτό τον ορυμαγδό πέρα από την διαρκή αναπαραγωγή της προπαγάνδας περί οριζόντιων περικοπών, εκτόξευσης των εισφορών και κατάρρευσης των ταμείων;

Να σας πω τι έμεινε. Η πραγματικότητα.

Και τι δείχνει αυτή;

Πρώτον, το ποσοστό των μη μισθωτών ασφαλισμένων που κλήθηκαν τους πρώτους μήνες του 2018 να πληρώσουν εισφορές μέχρι 200 ευρώ ήταν 88%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2016, οπότε και ίσχυε ακόμη το παλαιό σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων, ήταν μόλις 27%.

Δηλαδή πριν το νόμο που δήθεν θα εκτόξευε τις εισφορές, πλήρωναν μέχρι 200 ευρώ σχεδόν 3 στους 10 ασφαλισμένους, ενώ τώρα με το νέο πλαίσιο πληρώνουν μέχρι 200 ευρώ, 9 στους 10. Μάλιστα….

Δεύτερον, τα καταρρέοντα ταμεία που παραλάβαμε, ενοποιήθηκαν και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του ΕΦΚΑ ολοκληρώθηκε με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα ύψους 777 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμώμενου ελλείμματος 765 εκατ. ευρώ.
Μια θετική απόκλιση δηλαδή της τάξης του 1,5 δισ. Ευρώ. Ενώ στην ίδια κατεύθυνση με ακόμα μεγαλύτερο πλεόνασμα αναμένεται να κλείσει και η φετινή χρονιά.

Τρίτον, και εδώ νομίζω αποτυπώνεται η πιο εκκωφαντική κατάρρευση της προπαγάνδας σας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Με βάση λοιπόν τις διατάξεις του ασφαλιστικού που νομοθετήσαμε το 2016, από 1/1/2019 620.000 πολίτες θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

620.000 κύριες συντάξεις θα είναι, από την 1η Ιανουαρίου 2019, αυξημένες, μετά τον επανυπολογισμό, με βάση το νέο πλαίσιο.

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης μας και της ΝΔ του κου Μητσοτάκη.
Από τη μια μεριά η κατάργηση της περικοπής στις συντάξεις και οι αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους.

Από την άλλη μεριά η πρόταση για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.
Που θέτει σε διακινδύνευση τις επικουρικές συντάξεις 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Καθώς ο λεγόμενος κουμπαράς σας θα διακόψει τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Και είτε θα τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα είτε θα οδηγήσει σε πλήρη εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.

Από τη δική μας μεριά η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και οι αυξήσεις στους μισθούς και από τη δική σας μεριά η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, η επιστροφή στο μνημονιακό εργασιακό σκοτάδι.
Από τη δική μας μεριά η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας και πρόνοιας με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις

Και από τη δική σας οι απολύσεις, οι εκχώρηση υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης των ανασφάλιστων.

Η μετατροπή του κανόνα 1/1 στο 1/5. Και πάλι δηλαδή επιστροφή στο μνημονιακό σκοτάδι. Σας αρέσει φαίνεται το μνημόνιο κύριε Μητσοτάκη. Θέλετε να το εφαρμόσετε μόνος σας και οικειοθελώς. Δε θα σας κάνουμε όμως τη χάρη.

Εσείς θέλετε να ψηφίζετε με το μυαλό στην ελίτ και στα κρατικοδίαιτα συμφέροντα. Εμείς και σήμερα ψηφίζουμε με το μυαλό στα εκατομμύρια συμπολιτών μας που αισθάνονται ανακούφιση για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις.
Με το μυαλό σε αυτούς που από την αρχή του νέου χρόνου, θα δουν και σημαντικές αυξήσεις στο εισόδημα τους.

Και φυσικά, στα 3,5 εκατομμύρια των συμπολιτών μας που θα λάβουν από 200 ως και 1200 μέρισμα, από το συνολικό ποσό των 710 εκατομμυρίων που εξασφαλίσαμε με την υπεραπόδοση της οικονομίας και φέτος.

Όλοι αυτοί, θα περάσουν τις γιορτές όπως τους αξίζει. Με περισσότερη ελπίδα και προσμονή. Για κάποιους άλλους που πόνταραν στην καταστροφή, έρχονται δύσκολες μέρες. Καλό κουράγιο..

Γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή με αυτούς που την περιφρονούν και την αγνοούν, κ. Μητσοτάκη. Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απαντά αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Όλη σας η πολιτική ήταν μία απάτη

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν ξέρω πόσο υπερήφανος πρέπει να αισθάνεστε που είστε το μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός στην εποχή των μνημονίων. Σήμερα θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας, που εσείς δημιουργήσατε και που η ελληνική κοινωνία έχει βιώσει στο πετσί της» ανέφερε και συνέχισε: «Όλη η πολιτική σας είναι μια μεγάλη απάτη κ. Τσίπρα».

«Δεν μας είπατε τίποτα τελευταία για το Σκοπιανό, ούτε εσείς ούτε ο κ. Καμμένος. Έχετε να μας πείτε τίποτα για όσα είπε ο κ. Ζάεφ για Μακεδόνες του Αιγαίου κλπ; Σε όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις λέγανε όχι, εσείς είπατε ναι. Μόνοι σας κάνατε το παζάρι και έχετε ακέραια την ευθύνη. Εμείς χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που μας δίνει η Δημοκρατία για να σας αποτρέψουμε» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αφωνία «στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ» και είπε ότι το κουβάρι αυτής της υπόθεσης τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται.

«Σήμερα κλείνετε 1.417 μέρες στην εξουσία και οι πολίτες ξέρουν ότι τους κοροϊδέψατε με ψεύτικες υποσχέσεις. Σήμερα ξαναφορέσατε την μάσκα του τάχα φιλάνθρωπου. Διαλαλείτε την μη περικοπή των συντάξεων που εσείς ψηφίσατε. Με κυνισμό στήσατε έναν αντιπερισπασμό πάνω στην εθνική γραμμή του Μακεδονικού. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Μόνο που έτσι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, αλλά ξένα συμφέροντα. Στις Βρυξέλλες λένε ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα για την εξουσία».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κυβέρνηση στην εκκλησία: O νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις – Τη Δευτέρα η δήλωση Μητσοτάκη

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών από την ΕΥΠ, στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα...

Τσίπρας: “Δεν είναι μέγα και ασυγχώρητο λάθος, αλλά μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία”

Για «μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει», έκανε λόγο ο πρόεδρος του...
Νέα Δημοκρατία: Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατομμύρια ευρώ στο Documento

Η απάντηση της ΝΔ στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή

Μια πρώτη απάντηση στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τις υποκλοπές που οδήγησαν στις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντος, δίνει η ΝΔ...

Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του Abdulhamid Han: Έτοιμη από αέρος και στεριά η...

Η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO), στο twitter αναφέρθηκε ότι οι διαδικασίες ελέγχου ξεκίνησαν μετά τις διαδικασίες ενημέρωσης συστήματος και εξοπλισμού στο πλοίο γεώτρησης Abdulhamid...
Με την σύντροφό του στη Σκιάθο ο Γιώργος Παπανδρέου

Τα παρατάει ο Γιώργος Παπανδρέου

«Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο μακροβιότερος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για...

Η κυβέρνηση αποδέχεται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Η κυβέρνηση αποδέχεται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς και την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις ανακοίνωσε...
Παρέμβαση του Προέδρου και Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την υπόθεση Κουφοντίνα: Οι δικαστές παραμένουν ανεπηρέαστοι από ευκαιριακά δυσμενή σχόλια

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για τις διαρροές στοιχείων για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκάλεσαν οι διαρροές για το ζήτημα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ. Εισαγγελική έρευνα, και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,180ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις – Τη Δευτέρα η δήλωση Μητσοτάκη

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών από την ΕΥΠ, στο...

Τσίπρας: “Δεν είναι μέγα και ασυγχώρητο λάθος, αλλά μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία”

Για «μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς...

Ο Μητσοτάκης τα “δίνει όλα” στη ΔΕΘ

Έρχεται τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού, αποφάσεις για τους συνταξιούχους και νέες παρεμβάσεις σε...

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια

Η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για να αντιμετωπίσουμε την εισβολή...