Σκοπιανό: Καθοριστικής σημασίας η επίσκεψη Νίμιτς στην Αθήνα

27
Προσπάθεια για

«Ντόμινο» πολιτικών εξελίξεων, με φόντο το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, προκαλούν τόσο η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων το μεσημέρι της Δευτέρας (29/01) όσο και η άφιξη του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, την Τρίτη (30/01) στη χώρα μας.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, έχει προγραμματίσει για τις 14:00 κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο με την Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ, σε μια προσπάθεια να βολιδοσκοπήσει τη στάση των βουλευτών, οι οποίοι – ούτως ή άλλως – έχουν ήδη ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία της γείτονος.

Διαβάστε επίσης:  Φθιώτιδα: Έντονη χιονόπτωση προς Δομοκό

Ταυτόχρονα, ο ίδιος καλείται να επανακαθορίσει, αν και εφόσον είναι εφικτό, τη θέση του στο πλαίσιο της κυβερνητικής «συγκατοίκησής» του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως η πάγια θέση των ΑΝΕΛ είναι πως η εθνική γραμμή δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μονάχα εφόσον συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και αποφασίσει κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση, η στάση του κυβερνητικού εταίρου του πρωθυπουργού αναμένεται με ενδιαφέρον, με φόντο και το επικείμενο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή (04/02/2018) στην πλατεία Συντάγματος.