Σκουρλέτης: Προβλέπει εξομάλυνση της κατάστασης στο προσφυγικό

99
Πως ο Σκουρλέτης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 τόνισε ότι διαπιστώνει εξομάλυνση της κατάστασης στο προσφυγικό ενώ απαντώντας στην κριτική για ολιγωρία, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με τη νέα πραγματικότητα που επιβάλλουν τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης.

Για τη διαπραγμάτευση

Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση είναι δυνατόν να κλείσει εφ’ όλης της ύλης ως τις 22 Απριλίου, λέγοντας ωστόσο ότι “στο σημείο που έχουμε φθάσει κάποιος πρέπει να κάνει πίσω”. Συγκεκριμένα είπε: Εάν κρίνουμε με βάση τα πραγματικά στοιχεία, που προέκυψαν ως σημεία συμφωνίας από τα δύο μέρη και της κατάστασης της οικονομίας πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αντικειμενικά υπάρχουν προϋποθέσεις να κλείσει η αξιολόγηση εντός του χρονοδιαγράμματα των οικονομικών υπουργών.

Το ΔΝΤ είναι εμμονικό σε απόψεις μέσω προγραμμάτων προσαρμογής, δεν έχει πετύχει , εμμένει με ένα δογματικό τρόπο, δεν γνωρίζει την ευρωπαϊκή πολύ περισσότερο την ελληνική πραγματικότητα, αναιρείται με τα όσα ακραία ζητάει άρα νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που κάποιος πρέπει να κάνει πίσω.

Για φοροκαταιγίδα-και φοροεπιδρομή

Η τρομολαγνεία και τρομο-υστερία όχι μόνο για τους φόρους, έχει ξεπεράσει το χρόνο ως αναφορά. Υπάρχει η πλευρά της προπαγάνδας. Οι πληροφορίες είναι από τη συζήτηση ότι η εξασφάλιση των κάτι παραπάνω από 9.000 αφορολόγητου είναι σταθερό σημείο που καλύπτει σε κάποιο βαθμό. Θα είναι ένα σταθερό σημείο στη συμφωνία γιατί διασφαλίζει τα μεσαία και κατώτερα στρώματα.

Διαβάστε επίσης:  Διεύρυνση συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΣ ο διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη

Για διαφθορά – και συζήτηση στη Βουλή

Αναφορικά με την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή την Τρίτη για θέματα Διαφθοράς και Δικαιοσύνης, ο υπουργός Περιβάλλοντος μίλησε για υποθέσεις που λίγο ως πολύ είναι γνωστές, ωστόσο αυτή τη φορά- όπως τόνισε- θα ακουστούν στοιχεία και θα υπάρξει μέριμνα για θεσμική θωράκιση απέναντι σε παρεμβάσεις στις σχέσεις Δικαιοσύνης με την Πολιτική Εξουσία.

Για Ελ Ντοράντο

Η ομαλοποίηση της όλης κατάστασης θα γίνει εξαρτάται αν θα γίνει σεβαστή η διαδικασία να προτάξουμε το δημόσιο συμφέρον. Για μας αυτός είναι ο απαρέγκλιτος κανόνας, μεσολάβησαν τέσσερις αποφάσεις του ΣΤΕ που αποδέσμευσαν διάφορες εκκρεμότητες για αδειοδοτήσεις που ζητούσε η εταιρεία, υπάρχουν πολλά πράγματα μπροστά μας. Θα κριθεί η εξέλιξη από το σεβασμό της νομοθεσίας και από άλλους παράγοντες που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά της ίδιας της εταιρείας.