Σκουρλέτης: Πάνω από μισό δισ. στα ταμεία της ΔΕΗ με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες

36
Σκουρλέτης, συμβασιούχοι, δήμοι, προσλήψεις,

Ο υπουργός Ενέργειας αμφισβήτησε τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μανιάτης, σύμφωνα με τα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν φθάσει τα 3,1 δισ. ευρώ.

Μισό δισεκατομμύριο ευρώ έχει εισρεύσει στα ταμεία της ΔΕΗ με τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, σύμφωνα με τον  υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, τόνισε ότι η ρύθμιση αυτή και τον κόσμο ανακούφισε και τη ρευστότητα της ΔΕΗ ενίσχυσε.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μανιάτης, σύμφωνα με τα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν φθάσει τα 3,1 δισ. ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης διαφώνησε, εκφράζοντας απορία.  «Δεν είναι 3,1 δισ. ευρω οι ληξιπρόθεσμες προς ΔΕΗ και κάθε βδομάδα βλέπω αυξάνονται και κάποια εκατομμύρια.  Δεν ξέρω πως τα μετράτε». Αντίθετα, ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι είναι θετικά τα σημάδια «γιατί πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ έχει μπει στα Ταμεία από πολίτες που έχουν μπει στη ρύθμιση με δόσεις χωρίς προκαταβολή».
Ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι αν εφαρμοζόταν ο προηγούμενος νόμος (για τη Μικρή ΔΕΗ), η ΔΕΗ θα εισέπραττε συνολικά 5 δισ. ευρώ από την πώληση του 30% και την επένδυση στη Φλώρινα. Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενέργεια «είναι γνωστό και το ψηφίσαμε από κοινού». Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Μανιάτη ότι είναι φανατικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.  «Είστε φανατικά υπέρ της ιδιωτικοποίησης.  Εμείς στην πολιτική  βίαιης και εξαναγκασμένης ιδιωτικοποίηση λέμε όχι. Για αυτό καταργήσαμε  τη μικρή ΔΕΗ και εναλλακτικά προωθούμε ένα άλλο σχέδιο που η πρώτη του φάση προχωράει με επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου

Τέλος, έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σχετικά με τις ιδιωτικοποίησεις  τονίζοντας ότι μία ιδιωτικοποίηση που γίνεται σε μία χώρα με το πιστόλι στον κρόταφο έχει αποτύχει. Επεσήμανε, επίσης, ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις, που γίνονται κάτω από συνθήκες δημοσιονομικής αγχόνης και κρέμεται η χώρα από μια κλωστή, δεν αποδίδουν.