Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Σοκ! Μέσα σε όλα, πλησιάζει τη Γη επικίνδυνα τεράστιος αστεροειδής!

Η «Αποκάλυψη» για την έλευση του «Άψινθου» και οι φόβοι των επιστημόνων για «πυρηνικό χειμώνα»!

Για όσους δεν γνωρίζουν ένα ουράνιο σώμα το οποίο θα μπορούσε κάποτε να πέσει στην Γη (όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν) με διάμετρο λίγων δεκάδων μέτρων μπορεί να προκαλέσει καταστροφή ανυπολόγιστου μεγέθους ενώ με διάμετρο που ξεπερνάει το χιλιόμετρο κινδυνεύουν με εξαφάνιση τα περισσότερα έμβια είδη.

Ένας τέτοιος αστεροειδής θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμα και έναν «πυρηνικό χειμώνα» δηλαδή να σηκώσει τόσο μεγάλα σύννεφα σκόνης που να μην επιτρέπουν για πολλά χρόνια να εισέρχονται οι ακτίνες του ήλιου, κάτι που θα προκαλέσει ανυπέρβλητο κρύο.

Πάντως έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια η συζήτηση του τι μπορεί να κάνει η Ανθρωπότητα σε περίπτωση που ένας μεγάλος αστεροειδής δεν «αστοχήσει».
Άλλωστε το ιερό βιβλίο της «Αποκάλυψης» έχει προβλέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε κάποιο μέλλον το οποίο ουδείς ξέρει πότε είναι να συμβεί.

‘Ενας αστεροειδής φαίνεται πως θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τις ίδιες τις διαδικασίες της Αποκάλυψης
«Και ο τρίτος άγγελος εσάλπισε, και έπεσεν εκ του ουρανού αστήρ μέγας καιόμενος ως λαμπάς, και έπεσεν επί το τρίτον των ποταμών, και επί τας πηγάς των υδάτων·
και το όνομα του αστέρος λέγεται Αψινθος· και έγεινε το τρίτον των υδάτων άψινθος, και πολλοί άνθρωποι απέθανον εκ των υδάτων, διότι επικράνθησαν.»

Μέγεθος σαν εκείνο της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας έχει ο αστεροειδής 2019 OU1 που προσεγγίζει τη Γη με ταχύτητα 46.800 χλμ/ώρα, έχοντας ενέργεια ίση με εκείνης μιας πυρηνικής βόμβας ικανής να ισοπεδώσει ολόκληρες πόλεις.
Ένας τεράστιος αστεροειδής, με την επωνυμία 2019 OU1, αναμένεται να πλησιάσει τη Γη στις 28 Αυγούστου στην πολύ κοντινή, για τα αστρονομικά μεγέθη, απόσταση των 0,00687 αστρονομικών μονάδων (μια αστρονομική μονάδα είναι η μέση απόσταση του πλανήτη Γη από τον Ήλιο), ανέφεραν οι επιστήμονες του εργαστηρίου Jet Propulsion Laboratory της NASA.
Υπολογίζεται ότι έχει μέγεθος 150 μέτρων και θα περάσει από τη Γη με την τεράστια ταχύτητα των 13 χλμ/δευτ. ή αλλιώς των 46.800 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την κλίμακα Apollo, που κατηγοριοποιεί τους αστεροειδείς που προσεγγίζουν τη Γη, το συγκεκριμένο ουράνιο σώμα διαθέτει το μέγεθος ώστε να προκαλούσε σημαντική ζημιά στον πλανήτη μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου διαστημικού βράχου αποτελεί ο μετεωρίτης που εξερράγη στην ατμόσφαιρα κοντά στη ρωσική πόλη Chelyabinsk, το Φλεβάρη του 2013, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1000 άνθρωποι να τραυματιστούν, κυρίως από σπασμένα γυαλιά από το ωστικό κύμα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος, οι πιθανώς επικίνδυνοι αστεροειδείς χαρακτηρίζονται βάσει συγκεκριμένων παραμέτρων που υπολογίζουν τη δυνατότητα των αστεροειδών να πραγματοποιήσουν «απειλητικά κοντινές προσεγγίσεις στη Γη». Ειδικότερα, πρόκειται για εκείνους τους διαστημικούς βράχους που περνούν σε απόσταση μικρότερη των 0.05 αστρονομικών μονάδων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αστεροειδής που πλησιάζει προς το μέρος μας λέγεται να έχει μέγεθος ανάλογο εκείνου της Μεγάλης Πυραμίδας στη Γκίζα, όπως μετέδωσε η Daily Star.
Μόλις μερικές εβδομάδες πριν, ένας αστεροειδής μεγέθους «καταστροφέα πόλεων», ο 2019 ΟΚ – είχε ανάλογες διαστάσεις με τον παραπάνω αστεροειδή – πέρασε «ξυστά» από πάνω μας, σε απόσταση μικρότερη από το 1/5 της απόστασης Γης – Σελήνης.

​Υπολογίζεται ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής, που έγινε αντιληπτός και παρακολουθήθηκε πολύ καθυστερημένα για οποιαδήποτε αντίδραση, είχε την ενέργεια μιας ατομικής βόμβας ικανής να ισοπεδώσει μια ολόκληρη πόλη.
Πάντως ένας αστεροειδής φαίνεται πως θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τις ίδιες τις διαδικασίες της Αποκάλυψης

Με διάμετρο μεταξύ 620 και 700 μέτρων εάν έπεφτε στην Γη όντως θα έφερνε το θάνατο και τον ζόφο στην Ανθρωπότητα αφού μόνο από την σύγκρουση θα κατέστρεφε ολοσχερώς μια ήπειρο.
Οι υπόλοιπες απλά θα ζούσαν έναν πυρηνικό «χειμώνα»

Πάντως μετά την εμφάνιση αλεπούδων στο όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ έχουν αρχίσει πάλι να μπαίνουν ιδέες…

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οικογένεια βία: Εκτοξεύτηκαν οι καταγγελίες – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Τι αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τη μεγάλη έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι σχετικές καταγγελίες εκτοξεύθηκαν στις...

Ερντογάν -προκλήσεις: “Αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο η Κύπρος θα ήταν δική μας”

«Ίσως αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο προσωπικό του 4ου...

Η κυβέρνηση… μετακομίζει – Το σχέδιο μετεγκατάστασης 9 υπουργείων

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του project της ΠΥΡΚΑΛ, του κυβερνητικού πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Το έργο έχει...
Χίτλερ, διαταγή, Νέρων,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Μαρτίου ο Χίτλερ δίνει τη διαταγή “Νέρων”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1945 ο Χίτλερ δίνει τη διαταγή "Νέρων" βάσει της οποίας η Βέρμαχτ πρέπει, όσο οπισθοχωρεί, να καταστρέψει τα πάντα, ώστε ο εχθρός να βρει...

Κέιτ Μίντλετον: Φωτογραφία με την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την εγχείρηση – Στη...

Δημοσιοποιήθηκε η πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον. Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας φωτογραφήθηκε χαμογελαστή,  χαλαρή και χαρούμενη στην βόλτα που έκανε  για ψώνια σε μια φάρμα στο Ουίνσδορ με τον...
Ο Ιωάννης Λιανός ο διάδοχος της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Δημοσκοπήσεις: Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

Στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων θέλει να εστιάσει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και θα ενταθεί η προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων της...

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αλάσκα: 666 χιλιόμετρα στον πιο επικίνδυνο δρόμο της γης! (Βίντεο)

Το ταξίδι για το Φαιρμπανκς Αλάσκα, από την Νέα Υόρκη διήρκεσε 14 ώρες. Για...

Τεράστιες “άμορφες μάζες” στο εσωτερικό της Γης προέρχονται από άλλον πλανήτη

Οι επιστήμονες πρότειναν την Τετάρτη μια νέα ιδέα που θα μπορούσε να λύσει δύο...

Γιγάντιοι διαστημικοί βράχοι έφεραν στον πλανήτη μας το χρυσάφι και την πλατίνα

Οι επιστήμονες μπορεί τελικά να έχουν καταλάβει γιατί τα πολύτιμα μέταλλα της Γης όπως...

Έφτασαν στη Γη τα δείγματα του αστεροειδή Μπενού

Λίγη ώρα πριν τις 18:00 προσγειώθηκε σήμερα στην έρημο της Γιούτα στις ΗΠΑ το...