ΣΟΚ σε ισπανική παραλία: Μετανάστες πηδούν από βάρκα και ζητούν νερό και τρόφιμα από τους λουόμενους (Βίντεο)

38
Λέσβος: “Απόβαση” μεταναστών! Πάνω από 500 μετανάστες με 13 βάρκες κατέφθασαν στο νησί!
φώτο αρχείου

Μια απίστευτη σκηνή εκτυλίχθηκε σε κατάμεστη ισπανική παραλία όταν περίπου 50 Αφρικανοί μετανάστες έφθασαν με βάρκα στην ακτή κι άρχισαν να ζητούν τρόφιμα από τους σαστισμένους λουόμενους.

Στο βίντεο διακρίνονται οι πρόσφυγες να πηδούν από τη βάρκα καθώς πλησιάζει την ακτογραμμή, ενώ ένας παραθεριστής απομακρύνει τα παιδιά του και δύο λουόμενοι αναγκάζονται να σταματήσουν να παίζουν ρακέτες.

Άλλοι τουρίστες πλησιάζουν τρέχοντας το πλήθος που έχει κυκλώσει μια μετανάστρια, η οποία τραυματίστηκε κατά την αποβίβαση και την έχουν αποθέσει ανάσκελα στην άμμο.


Το Σάββατο η ισπανική ακτοφυλακή περισυνέλεξε 334 πρόσφυγες από 17 συνολικά πλοιάρια στις ακτές της Ανδαλουσίας ενώ την Παρασκευή διέσωσε 888 ανθρώπους στη θάλασσα του Αλμποράν και στο Στενό του Γιβραλτάρ.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Σε καραντίνα μία πόλη 10.000 κατοίκων στο Βιετνάμ

Το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Γκράντε-Μαρλάσκα επισκέφθηκε την Ανδαλουσία προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τις επιχειρήσεις και την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Σύμφωνα με ανάρτηση της κυβέρνησης στο twitter, κατά την επίσκεψή του ο υπουργός επαίνεσε «τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά» που επιδεικνύουν η τοπική αστυνομία και η ακτοφυλακή. Ο Γκράντε-Μαρλάσκα τόνισε ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, πρόσθεσε όμως ότι η προσφυγική κρίση «συνιστά ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρήζει ευρωπαϊκής λύσης».

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης (IOM) από τις αρχές του χρόνου η Ισπανία έχει δεχθεί 21.000 νέους πρόσφυγες και μετανάστες, στην Ιταλία έχουν φτάσει 18.100 ενώ στην Ελλάδα 15.500 άνθρωποι.