Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Σοκ στην Πορτογαλία: Μωρό γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης, ο Ιατρικός Σύλλογος της Πορτογαλίας έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν μαιευτήρα που βαρύνεται με υποψίες για αμέλεια, καθώς δεν αντιλήφθηκε τις δυσμορφίες ενός μωρού, που γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο, σε μια υπόθεση που συνταράσσει τη χώρα.  

Ο γιατρός, ο οποίος τέθηκε σε εξάμηνη διαθεσιμότητα χθες το βράδυ, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με άλλες έξι μηνύσεις, η παλαιότερη εκ των οποίων χρονολογείται από το 2013.

Το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα, μετά τη γέννηση, που πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου.  

Η πορτογαλική δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του γιατρού οι γονείς του παιδιού. «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις» αμέλειας εκ μέρους του γιατρού Αρτούρ Καρβάλχο, οι οποίες «μπορούν να οδηγήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις» δήλωσε σήμερα ο Αλεχάντρε Βαλεντίμ Λουρένσο, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου στη νότια Πορτογαλία.  

Μπροστά στον αντίκτυπο αυτής της υπόθεσης που «έχει επιπτώσεις στη φήμη των γιατρών» και για να «καθησυχάσουμε τις έγκυες γυναίκες», το να τεθεί ο γιατρός σε διαθεσιμότητα ήταν απαραίτητο προκειμένου να εξεταστούν οι μηνύσεις σε βάρος του εκ των οποίων ορισμένες είναι «μακροχρόνιες καθώς και πολύ περίπλοκες», εξήγησε ο ίδιος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP.  

Στις 7 Οκτωβρίου, οι γονείς του Ροντρίγκο, ενός μωρού που γεννήθηκε χωρίς μύτη, χωρίς μάτια και χωρίς ένα τμήμα του κρανίου του, ανακάλυψαν τις δυσμορφίες του παιδιού τους κατά τη διάρκεια του τοκετού στο νοσοκομείο Σαν Μπερνάρντο στο Σετούμπαλ, σε απόσταση 40 χλμ νότια της Λισαβόνας.

Ο γιατρός Αρτούρ Καραβάλχο παρακολουθούσε την εγκυμοσύνη της μαμάς του μικρού Ροντρίγκο σε μια ιδιωτική κλινική στο Σετούμπαλ, όπου και υποβλήθηκε στα τρία υποχρεωτικά υπερηχογραφήματα χωρίς να εντοπιστεί το παραμικρό πρόβλημα.  

Ο μαιευτήρας μάλιστα τους καθησύχασε, όταν εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο ανωμαλιών στο έμβρυο, ενώ η μητέρα διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, έπειτα από ένα υπερηχογράφημα που είχε γίνει με πρωτοβουλία των γονέων.  

«Εξήγησε ότι ορισμένες φορές κάποια τμήματα του προσώπου δεν είναι ορατά» στα υπερηχογραφήματα «όταν το μωρό έχει κολλήσει το πρόσωπό του στην κοιλιά της μητέρας» αφηγήθηκε η Γιοάνα Σιμάο, η αδελφή της μητέρας, στο τηλεοπτικό δίκτυο TVI 24.   Ο μικρός Ροντρίγκο παραμένει υπό νοσηλεία στο Σετούμπαλ, στην παιδιατρική μονάδα του νοσοκομείου όπου γεννήθηκε.  

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χίτλερ, διαταγή, Νέρων,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Μαρτίου ο Χίτλερ δίνει τη διαταγή “Νέρων”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1945 ο Χίτλερ δίνει τη διαταγή "Νέρων" βάσει της οποίας η Βέρμαχτ πρέπει, όσο οπισθοχωρεί, να καταστρέψει τα πάντα, ώστε ο εχθρός να βρει...

Κέιτ Μίντλετον: Φωτογραφία με την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την εγχείρηση – Στη...

Δημοσιοποιήθηκε η πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον. Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας φωτογραφήθηκε χαμογελαστή,  χαλαρή και χαρούμενη στην βόλτα που έκανε  για ψώνια σε μια φάρμα στο Ουίνσδορ με τον...

Νέα ένταση Δύσης – Ρωσίας μετά την επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν

Νέος γύρος έντασης Δύσης - Ρωσίας μετά την επανεκλογή στην προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν για πέμπτη θητεία, με ποσοστό 87%.   Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ θα...

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ στέλνει υψηλόβαθμη αποστολή στο Κατάρ

Υψηλόβαθμη αποστολή στο Κατάρ στέλνει σήμερα το Ισραήλ για συνομιλίες με τη Χαμάς και στόχο ανακωχή 6 εβδομάδων στη Γάζα.   Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, η εκεχειρία που...

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη στην Ρωσία με στόχο την ανανέωση της προεδρικής του θητείας,...

Τουρκία: “Μέχρι και 7,6 Ρίχτερ ο σεισμός που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη” λέει σεισμολόγος

«Καμπανάκι» για έναν πολύ ισχυρό σεισμό που θα χτυπήσει την Κωνσταντινούπολη χτύπησε ακόμα ένας σεισμολόγος στην Τουρκία. Ο γεωλόγος και σεισμολόγος καθηγητής Νατσί Γκιορούρ δήλωσε ότι πρέπει να κατασκευαστεί μια αντισεισμική...
1883, πέθανε, Καρλ Μαρξ,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Μαρτίου πέθανε ο Καρλ Μαρξ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1883... πέθανε ο Καρλ Μαρξ, πολιτικός, θεωρητικός, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και φιλόσοφος

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βόλος: Τραγωδία – Έφυγε από τη ζωή βρέφος λίγων ημερών

Ένα αγοράκι που γεννήθηκε τις πρώτες μέρες του Γενάρη, άφησε την τελευταία του πνοή,...

Πάτρα: Έφυγε από την ζωή μωρό 2,5 μηνών

Μωρό δυόμισι μηνών εξέπνευσε λίγες ώρες μετά από την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Γενικό...

Βόλος: “Κλειδί” οι τοξικολογικές του 33χρονου για το δυστύχημα με το βρέφος

«Δεν έτρεχε, κινούνταν εντός των επιτρεπτών ορίων ταχύτητας» τόνισε ο δικηγόρος του οδηγού της...

Βόλος: Τραγωδία με νεκρό νεογέννητο

Στιγμές αρχαίας τραγωδίας για οικογένεια από τον Βόλο, που είδε το νεογέννητο παιδί της...