Σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για την ομιλία Τσίπρα

51
σωρεία αντιδράσεων, αντιπολίτευση, ομιλία, Τσίπρα,

Επικριτικά είναι τα σχόλια των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αντιπολίτευση σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς και ιδιαίτερα το ζήτημα των εργασιακών, όπως επίσης και την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του;
Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ, διερωτώμενος «ποια είναι η θέση της ΝΔ στο θέμα του χρέους γιατί ταυτίζεται μ’ αυτή του ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, ο Α. Τσίπρας τόνισε πως «ο νόμος μας για τις τηλεοπτικές άδειες δίνει λύσεις στο καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

ΝΔ

«Ο κ. Τσίπρας αμετανόητος απέδειξε άλλη μια φορά ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Εμφανίστηκε απόμακρος από τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, που χειροτερεύει τη ζωή των πολιτών. 

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό “νόμο Παππά” και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε. 

Συκοφαντίες, ψέματα, καθεστωτισμός και εμμονή στη στήριξη του Υπουργού – καναλάρχη. 

Η απολογία του δεν πείθει κανέναν. 

Ας σταματήσει επιτέλους τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και ας εξηγήσει στους απογοητευμένους πολίτες που εξαπάτησε, τι σχέση έχει με τους ανθρώπους των Panama Papers που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου. 

Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου – ειδικευμένος στις offshore – στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;».

ΠΑΣΟΚ
«Ο κ. Τσίπρας απομονωμένος πια από τους Έλληνες πολίτες ,προσπάθησε σήμερα να πείσει τουλάχιστον το κόμμα του.

Διαβάστε επίσης:  Όλα για τα… μάτια της μεσαίας τάξης

Όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει, τον αποκαλύπτει:

Ο κ. Τσίπρας επεχείρησε να ελέγξει την ενημέρωση με κάθε είδους μεθοδεύσεις και όχι να ρυθμίσει το τοπίο των ΜΜΕ.
Ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που συμφώνησε με τον Σόιμπλε το 2015 και τον Μάιο 2016 για να συζητηθεί το χρέος στην ουσία του μετά το 2018,και τώρα όλοι του το θυμίζουν.
Είναι πολύ αργά για αυτόν πια. Ο Ελληνικός λαός τον γνώρισε και τον εγκατέλειψε . Χωρίς επιστροφή».

ΚΚΕ
«Τη μέρα που η κυβέρνηση ξεκινάει τη συζήτηση με τους «θεσμούς» για το νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιλέγουν να αντιπαρατεθούν γύρω από το προσφιλές τους και ταυτόχρονα αποπροσανατολιστικό ζήτημα της διαπλοκής, προκειμένου να κρύψουν την ταύτισή τους στα αντεργατικά μέτρα του 3ου μνημονίου».

ΔΗΜΑΡ
«Ο κ. Τσιπρας δήλωσε ασυμβίβαστος και ταυτόχρονα ότι το μνημόνιο το επέλεξε ο ίδιος με αυτά τα μέτρα και εμπροσθοβαρές. Δήλωσε ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στη αδήλωτη και μαύρη εργασία¨. Αναρωτιόμαστε σε ποιόν απευθύνετε για να το κάνει. Δεν έχει καταλάβει ότι κυβερνά εδώ και είκοσι μήνες;

Το πιο επικίνδυνο σημείο της ομιλίας του ήταν ο διχαστικός λόγος, χώρισε τους Έλληνες σε “εμείς” και “αυτοί”, δήλωσε ότι “έχουμε μπει σε φάση πολεμική”. Η χώρα όμως δεν χρειάζεται το διχασμό και την τεχνητή πόλωση αλλά την εθνική συνεννόηση. Μετά από όλα αυτά μοιάζει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο το σημείο της ομιλίας του που αναφέρει ότι η πολιτική του θα αφήσει αριστερό ίχνος και προοδευτικό αποτύπωμα».