ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Ένας γαλαξίας που δεν μοιάζει με κανέναν! (φώτο)

113
Ο γαλαξίας μας έχει μάζα όσο 890 δισεκατομμύρια ήλιοι, σύμφωνα με νέα μέτρηση

Ανακαλύφθηκε γαλαξίας με μοναδικά χαρακτηριστικά στο σύμπαν. Ο γαλαξίας αυτός είναι σφαιρικός και το όνομά του είναι βαρετό: PGC 1000714.

Ωστόσο, για τους επιστήμονες ο γαλαξίας αυτός αποτελεί μια ανακάλυψη που πραγματικά τους έχει προκαλέσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτουν έναν τέτοιο γαλαξία.

Ο γαλαξίας αυτός είναι σφαιρικός. Συνήθως οι σφαιρικοί γαλαξίες έχουν στρογγυλούς πυρήνες που περιβάλλονται από ένα κυκλικό δακτύλιο, χωρίς τίποτα να συνδέει τα δύο κομμάτια τους.

Ο PGC 1000714 έχει έναν κόκκινο πυρήνα που περιβάλλεται από έναν αχνογάλαζο δακτύλιο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως, οι επιστήμονες ανακάλυψαν και έναν δεύτερο δακτύλιο, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ του πυρήνα και του εξωτερικού δακτυλίου, ενώ και το κοκκινωπό φως του πυρήνα είναι μοναδικό για τους γαλαξίες αυτού του τύπου.

Διαβάστε επίσης:  Haberturk: Έφοδος τουρκικών στρατευμάτων στην Ιντλίμπ

ανακάλυψη, γαλαξίας, μοναδικά χαρακτηριστικά,

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο PGC 1000714 πέρασε δύο περιόδους σχηματισμού, γεγονός που αν αποδειχθεί ενδεχομένως να ανατρέψει μεγάλα κομμάτια των θεωριών σχετικά με το σχηματισμό του σύμπαντος και της λειτουργίας του.