Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021
20.5 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Οκτωβρίου Ιδρύεται η κινηματογραφική εταιρία «Disney»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1923.... Ιδρύεται από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ η κινηματογραφική εταιρία «Disney», που κυριαρχεί έως και σήμερα στον τομέα των κινουμένων σχεδίων.

Σπύρος Φωκάς: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό! Ελπίζουν σε ένα θαύμα οι γιατροί – Το δραματικό μήνυμα

Πολύ δύσκολες ώρες περνά ο αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Φωκάς καθώς βλέπει την υγεία του να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Μάλιστα, ελπίζουν σε ένα θαύμα για να ζήσει και γι΄αυτό μας ενημέρωσε μέσα από το Facebook ο Σπύρος Σούπος. Ενώ, την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ηθοποιού Γιώργου Μαυραειδή έκανε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Τον πιο δραματικό και, δυστυχώς, βουβό ρόλο της ζωής του παίζει τις τελευταίες ώρες ο εμβληματικός Έλληνας ηθοποιός, Σπύρος Φωκάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του βετεράνου του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, Αντρέα Κουβελογιάννη, βρίσκεται στο σπίτι του δίχως να έχει επαφή με το περιβάλλον, εξαιτίας ραγδαίων επιπλοκών που είχε με τα καρδιακά, αλλά και τα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ ήταν οι ίδιοι οι γιατροί του που θεώρησαν πως δεν είχαν κάτι πια να του προσφέρουν στο νοσοκομείο και γι’ αυτό ζήτησαν από τη σύζυγό του, τη Λίλιαν Φωκά να τον πάρει στο σπίτι τους. Όπως κι έγινε…

Περιμένουν ένα θαύμα…

Ωστόσο, ο ηθοποιός που μας έκανε περήφανους στο Χόλιγουντ και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον ανάγκασαν να διαμένει στα 83 του χρόνια μαζί με τη γυναίκα του σε ένα άθλιο, όπως μάθαμε, κοντέινερ στην περιοχή της Κορινθίας.

Μάλιστα, λίγο καιρό πριν, η ΔΕΗ του είχε κόψει το ρεύμα και τότε το υπουργείο Πολιτισμού είχε προθυμοποιηθεί να πληρώσει την οφειλή.

Πέραν τούτου, όμως, ουδέν!

Σήμερα εξακολουθεί να ζει με μια πενιχρή σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ και δεν τον φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες.

Η σύζυγος, η οικογένεια και οι φίλοι του περιμένουν τώρα ένα θαύμα, καθώς ακόμη και οι γιατροί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Θεό..

Τον γνώρισα στο σπίτι του που ήταν στο Παγκράτι. Πρέπει να ήταν κάπου στο 1986…

Ήταν φίλος της φίλης της γυναίκας μου, της Έλλης Μπελένη…

Ευγενικός, φιλικός, ανθρώπινος κι αυτός και η γυναίκα του…

Όμορφα χρόνια τότε…

Τώρα… κύριο θέμα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Ευτυχώς, ο Τσίόδρας, μουγκαφόν…

Και η Ελλαδίτσα περιμένει τις επενδύσεις…», έγραψε ο Σπυρος Σούπος.

Φιλμογραφία Σπυρου Φωκά
Ο θησαυρός 2018
Της αγάπης μαχαιριά (2006) TV σειρά …. Aντώνης Σταματάκης
Olympiad 448 BC: Olympiad of Ancient Hellas (2004) …. Eμπεδοκλής
Ospite segreto, L’ (2003) ….Θειος
Στη σκιά του Lemmy Caution (2002) …. Ρωμαίος
Αλέξανδρος και Aiche (2001)
Βίτσια γυναικών (2000)
Δυο Ξένοι Επεισόδιο (1999) Tv σείρα
Nυχτερινό δελτίο (1998) TV σειρά
Ύψωμα 33 (1998)
Barone, Il” (1996) (mini) TV σειρά …. Calo Costa vieux
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996)
Ο δραπέτης του φεγγαριού (1994)
Happy Holiday” …. Nίκος
Der Star (1993) TV Eπεισόδιο…. Nίκος
Ανατομία Ενός Εγκλήματος (1992-1995) TV σειρά
Μέχρι Θανάτου TV Eπεισόδιο
Δράκος TV Eπεισόδιο
Σαλώμη TV Eπεισόδιο
Τολμηρές Ιστορίες (1994-1995) TV σειρά
Ταξίδι του μέλιτος TV Επεισόδιο
Το πεθαμένο λικέρ (1992)
Murder, She Wrote”
The List of Yuri Lermentov (1991) TV Eπεισόδιο …. Constantin Kesmek
Errore fatale (1991/I) (TV) …. Luca
Το Γαλάζιο Διαμάντι (1991) TV σειρά
Ricatto 2, Il” (1991) (mini) TV σειρά
White Palace (1990) (χωρίς το όνομά του στους τίτλους) …. George
Gorille, Le”
Le Gorille dans le Cocotier (1990) TV Eπεισόδιο …. Πρίγκιπας Aziz
Tre colonne in cronaca (1990) …. Anthony Bassouri
The Serpent of Death (1989) …. Σταύρος
Ράμπο 3 (1988) …. Masoud (Αφγανός ηγέτης των mujahadeen)
Ricatto, Il” (1988) (mini) TV σειρά …. Karsan
Mistress (1987) (TV)
Black Tunnel (1986)
The Jewel of the Nile (1985) …. Omar
Παρεξήγηση (1983)
Αναμέτρηση (1982)
Σουβλίστε τους (1981)
Σόνια (1980)
Διαμάντια (1979)
Holocaust 2000 (1977) …. Harbin
A Matter of Time (1976)
Legge violenta della squadra anticrimine, La (1976)
Alle origini della mafia” (1976) (mini) TV σειρά
Mark il poliziotto spara per primo (1975) …. Borelli
Flavia, la monaca musulmana (1974)
Xωρίς ανάσα (1973) TV σειρά
Shaft in Africa (1973) …. Marco Sassari
Baciamo le mani (1973) …. Luca Ferrante
Amante dell’orsa maggiore, L’ (1972)
Lui per lei (1972)
Corbari (1970)
Basta guardarla (1970) …. Fernando
Zorro alla corte d’Inghilterra (1969) …. Pedro Suarez/Zorro
Μπροστά στην αγωνία (1968)
Εκείνοι που ξέρουν να αγαπούν (1968)
Η ζωή ενός ανθρώπου (1968)
Odia il prossimo tuo (1968) (ως Clyde Garner) …. Ken Dakota
Ψωμί για έναν δραπέτη (1967) …. Giovanni
Ο δραπέτης (1967)
Ο φόβος (1966) …. Nίκος
Έρωτας στην καυτή άμμο (1966) …. Στέφας
Στεφανία (1966) …. γιατρός
Ντάμα σπαθί (1966) …. Alexander
Τα σκαλοπάτια (1966)
Une balle au coeur (1965) …. Navarra
Εγωισμός (1964) …. Κώστας
Via Margutta (1963) …. Marco Belli
Uomo da bruciare, Un (1962) …. Jachino
Diciottenni al sole (1962) …. Johnny
Η απολύτρωσις (1961)
Psycosissimo (1961) …. Pietro, l’autista
Ο Ρόκο και τ’ Αδέλφια του (1960) (ως Spiros Focas) …. Vincenzo Parondi
Messalina Venere imperatrice (1960) …. Lucio Massimo
Λίγος ο λεβέντης (1959)
Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959)
Ματωμένο ηλιοβασίλεμα (1959)
Morte di un amico (1959) …. Bruno

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κορωνοϊός: 1.121 νέα κρούσματα, τα 538 στην Αττική - 29 νεκροί

Κορωνοϊός: 2.313 κρούσματα – 30 θάνατοι – 361 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.313, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν...
Άγιον Όρος: Ρίγη συγκίνησης - Τρομερό, Θαυμαστό γεγονός

Άγιο Όρος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο προσκυνητών

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ατόμων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος και σήμερα το πρωί στήθηκε επιχείρηση ανεύρεσής τους από την...

Βόλος: 53χρονος έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου

Άδοξο τέλος είχε για έναν 53χρονο Βολιώτη, ο χθεσινοβραδινός περίπατος. Ο άτυχος άνδρας ενώ περπατούσε κατέρρευσε στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Φιλίππου Ιωάννου,...

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί καθώς παρατηρείται μια στασιμότητα όσον αφορά τους εμβολιασμούς των πολιτών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Πιέζεται σημαντικά...

Αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές μέσα σε τμήμα … κατά λάθος

Απίστευτο περιστατικό σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, μια γυναίκα αστυνομικός η οποία έφτασε στην υπηρεσία για...

Ρόδος – Το εντυπωσιακό shelf cloud που σκέπασε τον ουρανό(φωτό)

Ένα εντυπωσιακό shelf cloud καταγράφηκε σήμερα το πρωί στη Ρόδο, ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα. Ένα γιγάντιο σύννεφο «κάλυψε» τον ουρανό...

Εκβίαζαν γυναίκα με ροζ βίντεο, μετά από «πρόσκληση» σε όργιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τον εντοπισμό άγνωστου επί του παρόντος εκβιαστή που κατόρθωσε με αριστοτεχνικό τρόπο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σπύρος Δημητρίου: Το συγκινητικό “αντίο” του συζύγου της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στη μητέρα του (φωτό)

Θλίψη και θρήνος για τον γνωστό ποινικολόγο, Σπύρο Δημητρίου, ο οποίος βιώνει μία από...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή