Στα μπλόκα ο αποφάσεις – Αγρότες: Έγινε ουσιαστικός διάλογος με τον πρωθυπουργό

134
Αγρότες, Έγινε, ουσιαστικός διάλογος, πρωθυπουργό,

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες. Έγινε ουσιαστικός διάλογος με τον πρωθυπουργό, δήλωσε, μετά τη συνάντηση των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Βαγγέλης Παπαγιαννούλης, ο οποίος εκπροσώπησε τα 39 μπλόκα που είχαν στείλει επιστολή στο Μαξίμου στις 10 Φεβρουαρίου.

Και πρόσθεσε πως «οι γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα θα αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων μας».

Καλή βάση για διάλογο χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας τα αιτήματα και τις προτάσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση. «Αν δεν ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε για εισόδημα, για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση» είπε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει στους αγρότες βελτιωτικές προτάσεις, όπως η διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ, βελτιώσεις στο ασφαλιστικό με την παροχή περισσότερων επιλογών εισφορών, ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά και δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

Διαβάστε επίσης:  Καραμανλής: Σε 4-5 μήνες ο διαγωνισμός για 750 νέα λεωφορεία

Υπενθυμίζεται, πως η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισε να μην καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. Χαρακτήρισε προσχηματικό το διάλογο και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παρέμβει στη σύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για αύριο Τρίτη ζητούν οι εκπρόσωποι των 69 μπλόκων της Νίκαιας.

Εν τω μεταξύ αιφνιδιαστικό επ΄ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες αγρότες στο μπλόκο.

Στο τελωνείο της Εξοχής η κίνηση διεξάγεται ομαλά, ενώ στις 20.00 θα γίνει γενική συνέλευση για να καθορίσουν η στάση τους. Το πιο πιθανόν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να ξεκινήσει αποκλεισμός στις 22.00 η ώρα.