Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ συμμορία αλλοδαπών που διέπραττε ληστείες, κλοπές και διακινούσε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία αλλοδαπών, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες, κλοπές και διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Συντάγματος, Ακροπόλεως, Εξαρχείων και Καλλιθέας, καθώς και τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποκαλύφθηκε πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενης συνολικά από 130 άτομα, τα οποία διέπρατταν ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, κλοπές από διαμερίσματα και σταθμευμένα οχήματα, κλοπές οχημάτων, ενώ παράλληλα διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες.

Επίσης, εντοπίστηκαν οι κλεπταποδόχοι, τα κύρια ορμητήρια της οργάνωσης καθώς και οι αποθήκες, εντός των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.

Η δράση της οργάνωσης εκτεινόταν στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές Εξαρχείων, Ομονοίας, Ακροπόλεως και Συντάγματος. Με την πρόοδο των ερευνών, όμως, εξακριβώθηκε η επέκταση της δράσης της και σε άλλες περιοχές όπως των Αμπελοκήπων, του Νέου Ψυχικού, του Χαλανδρίου και του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που εξελίχθηκε σε πέντε φάσεις, συνελήφθησαν 70 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 43 προφυλακίστηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 60 αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα περισσότερες από 405 κλοπές και ληστείες, ενώ διαπιστώθηκαν περισσότερες από 300 περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Στην τελική φάση της εξάρθρωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 28 Μαϊου, με συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με το Τ.Α. Συντάγματος και τη συνδρομή Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν 17 μέλη, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 14, ενώ 1 κρατείται στην Αμυγδαλέζα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους, στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πλήθος κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά εργαλεία, μικροποσότητα κάνναβης, 2 Ι.Χ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των μελών της οργάνωσης έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καλλιθέα: 20χρονος έκανε 3 ληστείες μέσα σε ένα βράδυ – Κινηματογραφική σύλληψη

Στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε ένας 20χρονος ο οποίος μαζί με τον συνεργό του...

Έτσι δρούσε η συμμορία Ρομά – Είχαν «χτυπήσει» πάνω από 40 πολυτελή σπίτια

Τέλος στη δράση πολυπληθούς συμμορίας Ρομά που είχε ρημάξει πολυτελή σπίτια και εταιρείες στη...

Χειροπέδες σε 15χρονο και 22χρονο που έκαναν ληστείες στο Μετρό – Πώς δρούσαν

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής δύο Ιρακινοί...

Στη «φάκα» η συμμορία που λήστευε ανήλικους στα δυτικά προάστια – «Καμάρωναν» στο TikTok για τις επιθέσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το...