Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας – Πού υπάρχουν προβλήματα λόγω παγετού

Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, φέρνει η κακοκαιρία «Σοφία», που θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το Σάββατο. Παγετός και πολικές θερμοκρασίες στην Ήπειρο.

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση φαίνεται πως αντιμετωπίζουν περιοχές της Μαγνησίας εξαιτίας της κακοκαιρίας, καθώς χωρίς ρεύμα έχουν μείνει οικισμοί του Πηλίου, στην Πορταριά και στη Μακρινίτσα. Στην περιοχή του Βόλου προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αγία Παρασκευή, αλλά και στην Πλατεία Χρυσοχοΐδη, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την αποκατάσταση των βλαβών. Στο 1 μέτρο και 20 εκατοστά το ύψος του χιονιού στα ορεινά στον νομό Τρικάλων.

Λάρισα: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν περιοχές του δήμου Αγιάς

Η κακοκαιρία προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης διακοπές της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Μελιβοίας και λίγες ώρες αργότερα σε τμήματα του δήμου Αγιάς. Στην Αγιά πάντως η ζημιά αποκαταστάθηκε. Συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την αποκατάσταση της ζημιάς στη Μελιβοία και για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης. Στα λευκά «ντύθηκε» το βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και σε περιοχές των Φαρσάλων

Σε αρκετές περιοχές των Φαρσάλων του νομού Λάρισας, εντοπίζονται αυτή την ώρα προβλήματα ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έχει πλήξει την περιοχή το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα σοβαρές βλάβες και διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε Βαμβακού, Ερέτρια Παλαιόμυλο, Αμπελιά και Νεράιδα Φαρσάλων. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων ‘Αρης Καραχάλιος σημείωσε ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως από πτώσεις δέντρων, τονίζοντας πως γίνονται προσπάθειες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση.

Αναφορικά με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της περιοχής των Φαρσάλων, ο δήμαρχος τόνισε ότι παρά το αρκετό χιόνι που έχει πέσει, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ γίνεται προσπάθεια να διατηρούνται οι δρόμοι καθαροί σε όλες τις περιοχές αλλά και στα χωριά.

Χιόνια στις ορεινές περιοχές της Κεφαλονιάς

Πυκνό χιόνι, άρχισε να πέφτει μετά τις έντεκα και μίση, χθες το βράδυ, σε ορεινές περιοχές του νησιού, «ντύνοντας» την Κεφαλονιά στα λευκά. Από χθες στους δρόμους του νησιού βρίσκονται τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση της «Σοφίας». Στις διαδρομές, Αργοστόλι – Σάμη , Αργοστόλι – Πόρος , Σάμη – Τζανάτα, Ομαλά προς Φαγιά και Κουλούμι βρίσκονται μηχανήματα για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο καθώς έχει χιονίσει στις παραπάνω περιοχές ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρις στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, από προχθές έχει πέσει πυκνό χιόνι, στο όρος Αίνος, που είναι το πιο ψηλό της Κεφαλονιάς, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες. Χιονισμένα έλατα, πεδιάδες, κιόσκια, παγκάκια, έκαναν τους Κεφαλονίτες να ανέβουν στο βουνό για να απολαύσουν το θέαμα.

Καθαρίζονται οι δρόμοι από παγετό χιόνι και μικρές κατολισθήσεις στη δυτική Ελλάδα

Παγετός και μικρές κατολισθήσεις είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφονται σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Αχαΐας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης. Όπως προσθέτει, εκχιονιστικά μηχανήματα και μηχανήματα έργων επιχειρούν στο οδικό δίκτυο, προκειμένου να απομακρύνουν τον πάγο, ενώ παράλληλα καθαρίζουν τους δρόμους, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και συγκεκριμένα στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πούντας – Καλαβρύτων και στην Πτέρη Αιγιαλείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Γυφτάκης, από νωρίς σήμερα το πρωί τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν τους δρόμους στην ορεινή Ναυπακτία, στις ορεινές περιοχές της Αμφιλοχίας στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου και στην επαρχιακή οδό Αστακού – Φυτειών. Όσον αφορά στην Ηλεία, όπου καταγράφονται τα λιγότερα προβλήματα, τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν στην επαρχιακή οδό Ανδρίτσαινας – Επικούρειου Απόλλωνα.

«Στο κόκκινο» βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν έχουν τον θεό τους! Απέσπασαν υπάλληλο για να ασχολείται την αφρικανική σκόνη!

Καμπανάκι πνευμονολόγων για την αφρικανική σκόνη

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Από την Όψη κι απ’ την Κόψη…

Όταν ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες στο Μωρηά και τη Ρούμελη, εκεί στις αρχές του 19ου...

Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας – Δεν θα υπέγραφα εν κρυπτώ – Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη...

Δημοσκόπηση Ipsos/ Euronews για ευρωεκλογές: Κυριαρχία ΝΔ στην Ελλάδα, ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ε.Ε.

Το 63% των εδρών θα συνεχίσουν να κατέχουν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση...

Η βαριά ήττα από την Moody’s δεν θα είναι η μόνη, έρχονται σκληρά αρνητικά νέα για την Ελλάδα

Η βαριά ήττα από την Moody’s αποτελεί ένα σκληρό σοκ για τους θεατρινισμούς που...