Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
24.1 C
Athens

Στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου πετούσε το τουρκικό ελικόπτερο

Στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά πετούσε το τουρκικό ελικόπτερο κοντά στην ακριτική Ρω, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που σημειώνουν πως το συμβάν δεν αξιολογείται ως μείζον, διότι δεν υπήρξε παράβαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τουρκικό ελικόπτερο δεν παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, ενώ το περιστατικό έληξε καθώς η ελληνική πλευρά λειτούργησε προειδοποιητικά-αποτρεπτικά.

Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από τη πλευρά της Τουρκίας που εγκυμονεί όμως κινδύνους ατυχήματος.

Υπενθυμίζεται πως το νέο περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, μία μέρα μετά την υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από την νήσο Παναγιά των Οινουσσών ανήμερα το Πάσχα.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέφεραν νωρίτερα πως το ελικόπτερο πέταξε πολύ κοντά και περιμετρικά του νησιού, ενώ δεν υπήρξε οπτική επαφή με το ελικόπτερο, παρά μόνον ακούστηκε ο ήχος της πτήσης του.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, με την ελληνική στρατιωτική φρουρά να απαντά με τροχιοδεικτικά πυρά, με αποτέλεσμα το τουρκικό ελικόπτερο να απομακρυνθεί.

Άμεση ενημέρωση Τσίπρα και Καμμένου

«Εφαρμόστηκαν κατά γράμμα όλοι οι κανόνες εμπλοκής», λένε οι ίδιες πηγές, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον αρχηγό ΓΕΣ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ λίγο μετά το επεισόδιο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την εκτίμηση της κατάστασης.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος συνομίλησε και με τον αξιωματικό στο φυλάκιο που βρίσκεται στη νήσο Ρω, τον οποίο και συνεχάρη για τα αντανακλαστικά που επέδειξε, καθώς και για την άμεση εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής.

«Βολές» Κικίλια κατά ΥΠΕΘΑ για το επεισόδιο στη Ρω

«Από το πρωί όλα τα ΜΜΕ προβάλουν ένα επεισόδιο στη νήσο Ρω, που, κατά πληροφορίες τους, έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει 12 ώρες και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην έχει ακόμη ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς συνέβη», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής και τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξάνονται οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ένα Boeing 737 της εταιρείας Transavia που εκτελούσε την πτήση από Αθήνα στο Παρίσι «Ελ. Βενιζέλος – Ορλύ» στις 15:00 και απογειώθηκε στις 15:20 χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...
Κιλκίς, κατέσχεσαν, κρέας,

“Καλάθι του Πάσχα”: Σε ισχύ από σήμερα – Και το αρνί στις νέες κατηγορίες...

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη (24/4) το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιορδανία: Κλείνει στις 23.00 τοπική ώρα ο ιορδανικός εναέριος χώρος

Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο της λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης...

Σαράντα δύο παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη

Tέσσερα τουρκικά F-16, τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και έξι ελικόπτερα εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών...