Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
20 C
Athens

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Νέα βίντεο στο μικροσκόπιο – «Να βρεθεί το κινητό του» ζητούν οι δικηγόροι των θυμάτων

Τι αναφέρουν οι δικηγόροι των θυμάτων

στο αίτημα που κατέθεσαν στην Εισαγγελία για τον εντοπισμό της συσκευής που χρησιμοποιούσε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Μυστήριο επικρατεί όσον αφορά στα στοιχεία που πιθανώς να αποκρύβει από τις Αρχές ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, καθώς υπό διερεύνηση εξακολουθεί να είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ο γνωστός παρουσιαστής δεν έχει παραδώσει στην Αστυνομία.

Κατηγορούμενος από συνολικά τρεις πρώην συντρόφους του για τη διαρροή των προσωπικών τους στιγμών σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, ο Στ. Παναγιωτόπουλος έχει αφεθεί ελεύθερος εδώ και δέκα ημέρες, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι Αρχές έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι η θέση του μπορεί να επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο 58χρονος, όταν παρουσιάστηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, παρέδωσε ο ίδιος μια συσκευή κινητού τηλεφώνου προ – κειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τους αρμόδιους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, η κάρτα SIM ήταν άφαντη.

Στάθης Παναγιωτόπουλος

Tο γεγονός ότι έλειπε η SIM μπορεί να σημαίνει είτε ότι την είχε αφαιρέσει, είτε ότι δεν χρησιμοποιούσε αυτό το τηλέφωνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ακόμα και με την «απουσία» της SIM, η ανάκτηση των δεδομένων θα πραγματοποιηθεί από τα έμπειρα στελέχη των εργαστηρίων της Αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο δικηγόρος της δεύτερης γυναίκας που έχει κινηθεί νομικά εναντίον του Στ. Παναγιωτόπουλου, Απόστολος Λύτρας, όπως δηλώνει θεωρεί ότι ο τηλεπαρουσιαστής χρησιμοποιούσε για τη δράση του άλλο κινητό, το οποίο δεν έχει κατασχεθεί από τις Αρχές.

«Θέλω να επισημάνω ότι καταθέτουμε αίτηση στον αρμόδιο ανακριτή για την εύρεση του κινητού τηλεφώνου του κ. Παναγιωτόπουλου, γιατί μέχρι αυτή την ώρα έχει βρεθεί μόνο το δεύτερο κινητό του.

Θεωρούμε ότι το κινητό τηλέφωνο το οποίο ακόμα δεν έχει εντοπιστεί θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση και ενδέχεται να είναι αυτό το οποίο σχετίζεται με τα ροζ βίντεο», δηλώνει ο γνωστός δικηγόρος.

Ο εντοπισμός της συσκευής κινητού τηλεφώνου, που πιθανώς χρησιμοποιούσε κατά βάση για τις καθημερινές του ανάγκες επικοινωνίας ο Στ. Παναγιωτόπουλος, θεωρείται κομβικής σημασίας για την τυχόν αποκάλυψη και άλλων παραπτωμάτων στα οποία έχει υποπέσει.

Παράλληλα, με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος οι εργασίες ανάκτησης των ψηφιακών αποτυπωμάτων και των διαγραμμένων στοιχείων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είχε στη διάθεσή του ο τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, και οι οποίοι κατασχέθηκαν από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ότι τα στοιχεία που έχουν διαγραφεί από τους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Στ. Παναγιωτόπουλου είναι αυτά που θα ρίξουν φως στην υπόθεση με τα ροζ βίντεο για τα οποία κατηγορείται.

Νέα βίντεο στο μικροσκόπιο


Αναρτήσεις με ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε ο Στ. Παναγωτόπουλος ερευνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε άγνωστο χρόνο σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το νέο υλικό φέρει τις ψηφιακές υπογραφές από δύο συγκεκριμένα ψευδώνυμα, τα οποία παραπέμπουν ευθέως στον γνωστό παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό.

Οι πηγές αναφέρουν ότι τα νέα βίντεο, τα οποία προστίθενται στη διαδικασία της διερεύνησης, έχουν πολλά κοινά σημεία με το υλικό που διαπιστωμένα ο Στ. Παναγιωτόπουλος έχει δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, δίχως όμως να έχει γι’ αυτή την πράξη του τη συναίνεση των πρώην ερωτικών του συντρόφων.

Τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στις ίδιες δύο ιστοσελίδες, τις οποίες χρησιμοποιούσε ο παρουσιαστής για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα, τα προσωνύμια που χρησιμοποιούνται είναι επίσης δύο και παραπέμπουν ευθέως σε παλαιότερες αναρτήσεις που έχει κάνει ο Στ. Παναγιωτόπουλος.

Πλέον οι έρευνες κινούνται στην κατεύθυνση της διασταύρωσης του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο αναρτήθηκαν αυτά τα βίντεο. Επιπλέον, οι Αρχές θέλουν να διακριβώσουν εάν πρόκειται για τις ήδη γνωστές γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον παρουσιαστή ή αν πρόκειται για άλλα βίντεο που αναρτήθηκαν σε άγνωστο χρόνο.

Ήδη οι επιτελείς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν αποστείλει σχετικές επίσημες επιστολές στα δύο συγκεκριμένα sites, ζητώντας επιπλέον πληροφορίες, κυρίως για τον χρόνο ανάρτησης των βίντεο, καθώς και για το αν είχαν αποστείλει χρηματικά εμβάσματα στον άνθρωπο που έκανε τις αναρτήσεις.

Τα βίντεο που έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί είναι όλα ερασιτεχνικά. Ωστόσο, δεν φαίνεται ο άνθρωπος που την επίμαχη στιγμή καταγράφει τη σεξουαλική του δραστηριότητα με τη σύντροφό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Παναγιωτόπουλος, έπειτα από τις καταγγελίες και τις μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος του τρεις γυναίκες, με τις οποίες είχε ερωτικό δεσμό κατά το παρελθόν και είδαν τον εαυτό τους να φιγουράρει σε βίντεο στο διαδίκτυο, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Λαμία: Ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας για την τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία Λαμίας μετά τις καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας. Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ άρχισαν όλες...
αυγά, βαμμένα, προσοχή,

Προσοχή με τα βαμμένα αυγά – Μέχρι πόσο μένουν εκτός ψυγείου

Η σαλμονέλα είναι η πιο κοινή μορφή τροφικής δηλητηρίασης και τα μολυσμένα αυγά είναι μια κύρια αιτία που συμβαίνει αυτό. Η σωστή προετοιμασία και...

Αφρικανική σκόνη: “Ήρθε για να μείνει” – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές

«Μαραθώνια» θα είναι η νέα εισβολή της αφρικανικής σκόνης στη χώρα, που σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα αποπνικτικής...
πρώτη,ληστεία,Ελληνικού, τραίνου

Μαγνησία: Ξανά στις ράγες το τρενάκι του Πηλίου

Η παγκόσμια σιδηροδρομική μοναδικότητα, το περίφημο τρένο του Πηλίου, επανεκκίνησε τα δρομολόγιά του στις στενές ράγες, ανηφορίζοντας όπως πάντα στις πλαγιές του πανέμορφου βουνού...
Ακίνητα: Έρχεται φορο-μπόνους για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Ακίνητα: Μισθοί 12 ετών μιας οικογένειας γιά ένα δυαράκι 60 τ.μ. στην Αθήνα

Μισθούς 12 χρόνων εργασίας θα πρέπει να καταβάλλει πλέον μια οικογένεια στην Αθήνα ώστε  να αποκτήσει ένα δυαράκι μόλις 60τ.μ. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε  έρευνα της...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη σκέπασε το Ναύπλιο 18 Μαΐου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Ο Νικηταράς νικάει τους Τούρκους στα Δολιανά Κυνουρίας. Από τη μάχη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

«Σε πληρώνω για να κάνεις τη γριά»: Η «σφαλιάρα» που ανάγκασε τον Ψάλτη να πει ναι στον εύκολο ρόλο που δεν ήθελε

«Θύμα» της τυποποίησης αλλά και της ίδιας του της επιτυχίας, ο Στάθης Ψάλτης έμεινε...

Πραγματικά αγνώριστος: Τα πρώτα βήματα του Στάθη Ψάλτη στο σινεμά σε τίποτα δεν προδιέθεταν για τη συνέχεια (βίντεο)

Αγαπήθηκε, πολύ. Διαθέτοντας πολυπληθές, πιστό και φανατικό κοινό που έπινε νερό στο όνομά του....

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Στάθης Καρράς

Έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Στάθης Καρράς. Ο Στάθης...

Στάθης Παναγιωτόπουλος – Τα εννέα ροζ βίντεο και η έρευνα για κακούργημα

Για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου μίλησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, προχωρώντας σε νέες...