Σταύρος Νιάρχος: Μαθήματα Ηλεκτρονικών υπολογιστών

16
Σταύρος Νιάρχος: Μαθήματα Ηλεκτρονικών υπολογιστών

Πλέον αν είσαι πάνω από 65 ετών και ντρέπεσαι να πεις ότι δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς τους υπολογιστές, μια βόλτα στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» μπορεί να σε ωφελήσει πολλαπλά.

Εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον το Κέντρο Πολιτισμού προσφέρει καθημερινά γνώσεις. Αν θέλεις να εξοικειωθείς στη χρήση των υπολογιστών, μαθαίνοντας τις βασικές λειτουργίες τους, τα βασικά προγράμματα επεξεργασίας κειμένου και την πλοήγηση στο διαδίκτυο- με την υποστήριξη του Stavros Niarchos Foundation διοργανώνονται ολοκληρωμένα ή και μεμονωμένα προγράμματα που απευθύνονται σε αρχάριους χρήστες ηλικίας 65+ καθώς και σε όσους επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις του αντικειμένου, που θα βοηθήσουν στη διεκπεραίωση απλών εργασιών, μέσα από πρακτικά βήματα.

«Πρόκειται για μαθήματα που δίνουν την ευκαιρία σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές, να μάθουν τις κύριες λειτουργίες, τη χρήση βασικών προγραμμάτων και την πλοήγηση στο διαδίκτυο, γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στη διεκπεραίωση απλών εργασιών, μέσα από πρακτικά βήματα», δήλωσε στον 9.84 η υπεύθυνη επικοινωνίας και μάρκετινγκ του Κέντρου Πολιτισμού στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Θάλεια Γελαδάκη. Τα τμήματα που λειτουργούν στον δεύτερο όροφο του Κτηρίου είναι τα εξής:Δευτέρα – Παρασκευή | 11.00 – 12.00, 12.30 – 13.30, 14.00 – 15.00

Διαβάστε επίσης:  Εκκίνηση αισιοδοξίας στις 6 Σεπτεμβρίου για το Poikilo Rocky Mountain 2020

Ο κάθε κύκλος μαθημάτων χρήσης έχει 12 μαθήματα. Στο κάθε μάθημα μπορεί να έρθουν έως και 16 άτομα. Για κάθε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο εξής τηλέφωνο: 2168091000 καθώς σύμφωνα με τους υπεύθυνους υπάρχουν κενές θέσεις σε κάποια τμήματα.

Σήμερα, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθαίνουν πως μπορούν να ανοίξουν έναν λογαριασμό στο «Gmail» και πως μπορούν να χειριστούν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους. Τα μαθήματα προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών. Σε πολλά μαθήματα συμμετέχουν και εθελοντές του Κέντρου Πολιτισμού που βοηθούν τους συμμετέχοντες.