ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ο Καμμένος, με νέα ονόματα, μετά την παρέμβαση Κουτζαμάνη

66
Καμμένος, Πάγκαλος, απάντηση,

Με… νέα ονόματα απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η τελευταία, αναφερόμενη σε δηλώσεις του κ. Καμμένου από τη Βουλή, υπογράμμισε σε επιστολή της ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου «προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους».

Το θέμα ξεκίνησε όταν από την Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει ότι οι υποθέσεις της Marfin, της Siemens και των υποβρυχίων καλύπτονται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή συγγενικά τους πρόσωπα που είναι μέτοχοι της Marfin; Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικαστούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλμα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται; Και από ποιον καλύπτονται; Μήπως καλύπτονται, όχι από την κ. Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στην Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων; Ε, αυτό, λοιπόν, γίνεται.

Παρέμβαση Κουτζαμάνη

Καμμένος, Κουτζαμάνη, νέα ονόματα,Στην παρέμβασή της η κ. Κουτζαμάνη υπογράμμισε επίσης ότι «οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, στις οποίες γίνεται αναφορά από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Πάνο Καμμένο, όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό μας μέλος στην Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι πρώτες δυο στις 8.9.2008 και 26.7.2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21.4.2015. Επομένως ουδόλως εμπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόμενο σύστημα διαχείρισης της Eurojust».

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΡΟΝΤΟ: 10 νεκροί και 15 τραυματίες από πτώση οχήματος σε πεζούς

Απαντώντας ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «πρωτοφανή για την εισαγγελία του Αρείου Πάγου» ανακοίνωση Τύπου, υποστηρίζοντας ότι η κ. Κουτζαμάνη «παρέλειψε να πει το σημαντικότερο: ότι αρμόδιος εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της κ. Κουτζαμάνη είναι ο εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. υποστήριξε ότι «είτε υπάρχει θέμα για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είτε για τον εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι Κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010».