Άμεση και ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία κυρίως και δευτερευόντως στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τη συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της δικαιοσύνης.
Ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για εξαιρετική ευκαιρία που του δίνει απόψε η ΝΔ, με αφορμή την «δήθεν αποκάλυψη της» περί παρέμβαση της κυβέρνησης του στην δικαιοσύνη, όπως είπε, ώστε να μην παραδοθούν στη λήθη τα έργα και οι μέρες της, να μην παραγραφούν στην συνείδηση του ελληνικοιύ λαού οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι οικοδόμησαν ένα σύστημα τα τελευταία 40 χρόνια ένα σύστημα εξουσίας που «οδήγησε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής και πολιτικής καταστροφής». «Θεώρησε ότι θα δώσει μια παράσταση ιερής αγανάκτησης, σε αγαστή συνεργία με ορισμένα ΜΜΕ, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Δεν πρόκειται για αφέλεια αλλά θράσος και αλαζονεία. Εδώ αρμόζει η φράση «ουέ υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.
Δεν σκεφτήκατε ότι μόνοι σας θα ανοίγατε το κουτί της Πανδώρας και ότι προκαλείτε την τύχη σας σε ένα μεγάλο πολιτικό στραπάτσο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. — “Σήμερα σε αυτή τη συνεδρίαση θα ειπωθούν πάρα πολλά και μαζεμένα”, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνη.
Είπε ότι η ΝΔ με αφορμή μια δήθεν αποκάλυψη για μια υποτιθέμενη παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη νόμιζε ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει θόρυβο σε αγαστή συνεργασία με κάποια από τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις. «Εδώ δεν πρόκειται για αφέλεια, αλλά για θράσος και αλαζονεία και αρμόζει να ειπωθεί το ‘ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές. Δεν σκεφτήκατε καν ότι έτσι μόνοι σας θα ανοίξετε το κουτί της Πανδώρας», πρόσθεσε.
Ο Τσίπρας στο twitter
«Σήμερα στη Βουλή, ανοίγουμε τη συζήτηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, για την Δικαιοσύνη, την Διαφθορά και τη Διαπλοκή. Συζητάμε για ένα σύστημα εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής» έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε δύο αναρτήσεις του στο twitter ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για την Δικαιοσύνη