Στην Αθήνα η Ευρωπαία Επίτροπος για την Απασχόληση

33
Η ΕΕ καταδικάζει τις «παράνομες» ενέργειες της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Στην Αθήνα βρίσκεται η Ευρωπαία Επίτροπος Marianne Thyssen, αρμόδια για την Aπασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα του Εργατικού Δυναμικού, ενώ αύριο, Παρασκευή θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα η κ. Thyssen θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με θέμα «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Μαθητεία – Χτίζοντας το δρόμο για Απασχόληση και Ανάπτυξη». Στο πρόγευμα θα συμμετέχουν οι Επικεφαλής των Τμημάτων Ανθρωπίνου Δυναμικού των 50 πιο κερδοφόρων Ελληνικών Επιχειρήσεων.

Στις 10.45 θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση εργασίας στην οποία, εκτός από τον Υπουργό κ. Κατρούγκαλο. Θα συμμετέχουν και η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου, η Αναπληρώτρια Υπουργός, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, κυρία Ουρανία Αντωνοπούλου και η Διοικητής του ΟΑΔΕΔ, κυρία Μαρία Καραμεσίνη.

Στις 12.00 η επίτροπος θα έχει κοινή συνάντηση εργασίας με τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ θα έχει και επαφές με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων με θέμα «Κοινωνική Ευρώπη και ο μεταβαλλόμενος κόσμος της Εργασίας: Αναπτύσσοντας μαζί έναν Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας έφερε στη χώρα δύο αχρείαστα Μνημόνια»

Το πρόγραμμα της Επιτρόπου στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), το οποίο διαχειρίζεται το Πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου για Νέους Ηλικίας έως 29 Ετών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις στον Κλάδο του Τουρισμού για την Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας», συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Tην Παρασκευή, η κυρία Thyssen θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του CEDEFOP (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) και να συναντηθεί με τους Επικεφαλής και τα στελέχη του Κέντρου.