Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Στη φυλακή επιστρέφει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με τη συμπληρωματική απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας γράφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο επίλογος της πρώτης δικογραφίας για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας για την οποία βρίσκεται ήδη στη φυλακή από τις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Η 33χρονη πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου λίγο πριν τις 11 το πρωί προκειμένου να δώσει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα. Στη συμπληρωματική απολογία της απάντησε στις ερωτήσεις που της έθεσε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.

Μάλιστα, με την απολογία της ολοκληρώθηκε η ανάκριση και η δικογραφία επιστρέφει στον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη για πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου με βούλευμα τους αναμένεται να αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορουμένης σε δίκη.

Τι ισχυρίζεται η Πισπιρίγκου

Το περιστατικό που εξετάζετε έχει λάβει χώρα σε µία περίοδο που το παιδί µου είχε πλήρη επικοινωνία µε το περιβάλλον και, εάν είχε κάνει οποιοσδήποτε κάποια εχθρική ενέργεια εναντίον του, είναι σίγουρο ότι θα το είχε αναφέρει.

Το βράδυ της 7ης προς 8 ης Απριλίου 2021 εγώ και η Τζωρτζίνα µου κοιμηθήκαμε στο σπίτι της μητέρας μου στον Αλισσό Αχαΐας. Στο ίδιο σπίτι εκείνη την νύχτα διανυκτέρευσαν η μητέρα µου, ο πατριός μου και η αδελφή µου Δήμητρα. Εγώ και η Τζωρτζίνα μου κοιμηθήκαμε στο ένα υπνοδωµάτιο, ενώ η αδελφή μου Δήμητρα κοιμήθηκε στον καναπέ του σαλονιού, απ’ όπου φαινόταν το δωµάτιό µας γιατί είχαμε ανοιχτή την πόρτα. Στις 06:00 µε 06:30 περίπου το πρωί της 8ης Απριλίου και ενώ κοιμόμουν δίπλα στην Τζωρτζίνα διαπίστωσα ότι το παιδί μου άρχισε να τρέμει και ξύπνησα για να δω τι συμβαίνει.

Την σκούντησα για να ξυπνήσει φοβούμενη ότι έβλεπε εφιάλτη και μου είπε ότι δεν κατάλαβε κάτι, την φίλησα, της χάιδεψα τα µαλλιά και ξανακοιμήθηκε. Στα επόµενα δέκα λεπτά έκανε την ίδια αντίδραση και ξύπνησε από µόνη της και µε ρώτησε «µαμά, τι έπαθα;», «γιατί τρέμω;». Εγώ την ρώτησα αν είδε κάποιον εφιάλτη και μου απάντησε ότι είχε δεί στο όνειρό της τον µπαμπά της να μου φωνάζει. Μου ζήτησε να ξυπνήσω την Δήμητρα και είπε στην Δήµητρα ότι πονάει η κοιλιά της και η πλάτη της «σαν να έχει βόμβα» και έδειχνε την αριστερή πλευρά της πλατούλας της. Στην συνέχεια, ενώ ήταν η Δήμητρα μαζί της, ξύπνησα την µητέρα και τον πατριό μου για να ηρεµήσουν την μικρή, γιατί επέμενε ότι θέλει να πάει στον γιατρό. Προσπαθήσαμε όλοι µαζί να την ηρεμήσουμε και να την αποτρέψουμε, όμως το παιδί επέμενε. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να την πάμε στο εφημερεύον νοσοκομείο που εκείνη την ημέρα ήταν το Καραµανδάνειο. Στο Καραµανδάνειο νοσοκομείο µμεταβήκαμε, μαζί µε τον πατριό µου και την αδελφή µου, γύρω στις 8 η ώρα το πρωί. Εκεί ενημέρωσα τηλεφωνικά τον πατέρα του παιδιού Εµµανουήλ Δασκαλάκη ο οποίος και προσήλθε συνοδευόµενος από τον σύντροφο της μητέρας του.

Η μικρή εξετάστηκε στα εξωτερικά ιατρεία από τους ιατρούς του νοσοκομείου και αποφασίστηκε η εισαγωγή της. Την 8η Απριλίου η Τζωρτζίνα μου έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, χωρίς να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα και χωρίς να έχει καμία απολύτως ενόχληση. Όλη την ημέρα ήμουν διαρκώς μαζί της. Την επομένη ημέρα, 9-4-2021, πρωινές ώρες ενημερώθηκα από τους γιατρούς του νοσοκομείου ότι Θα έδιναν εξιτήριο στο παιδί µου.

Πριν προλάβουμε καλά-καλά να ετοιμαστούμε η Τζωρτζίνα μου έκανε εμετό και εγώ τους ενημέρωσα σχετικά και εκδήλωσα την ανησυχία µου για τον λόγο ότι δεν είχε διαγνωστεί το πρόβλημα υγείας που είχε το παιδί μου και δεν ήξερα τι θα έκανα σε περίπτωση που συνέβαινε ανάλογο επεισόδιο στο σπίτι. Τότε οι γιατροί αποφάσισαν την παραμονή του παιδιού μου στο νοσοκομείο ώστε να συνεχιστεί η παρακολούθησή του.

Στις 6 η ώρα το απόγευμα το παιδί μου παρουσίασε νέο επεισόδιο µε τα ίδια συμπτώματα και ειδοποίησα πάλι αμέσως σχετικά τους γιατρούς του νοσοκομείου. Στις 3 τα ξημερώματα της νύχτας της 9ης προς 10η Απριλίου 2021 το παιδί ξύπνησε με τα ίδια συμπτώματα .

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον πατέρα της μικρής τον ενημέρωσαν και εκείνον για τη διάγνωση της γαστρεντερίτιδας. Στις 11:00 το βράδυ το παιδί μου ξύπνησε με βήχα τάση προς εμετό και πόνος στην κοιλιά. Ταυτόχρονα την συγκεκριμένη ώρα ξεκίνησε η πτώση του οξυγόνου και της τοποθετήθηκε μάσκα ενώ οι γιατροί κατέγραψαν στο συγκεκριμένο περιστατικό ήταν μπροστά και ο σύζυγός μου και πατέρας του παιδιού Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος είχε ειδοποιηθεί και ήταν παρών και τα είδε όλα με τα μάτια του. Το πρωί της 11ης Απριλίου εγώ έφυγα από το νοσοκομείο για να πάω λίγο στο σπίτι μετά από σχετική προτροπή του Μάνου καθώς από τις 8 Απριλίου που είχε γίνει εισαγωγή της ήμουν διαρκώς στο πλευρό του παιδιού μου. Από ότι μου είπε ο Μάνος το πρωί της 11ης Απριλίου το παιδί εξακολουθήσουν να παραπονιέται για πόνους στην κοιλιά και ενημέρωσε σχετικά τους γιατρούς. Γύρω στις 3:00 το μεσημέρι επέστρεψα εγώ στο νοσοκομείο και έφυγε ο Μάνος για να ξεκουραστεί και να επιστρέψει πάλι το βράδυ. Στις 7:00 το απόγευμα και ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο με κάποια φίλη μου η Τζωρτζίνα μου κοιμόταν άκουσα πάλι τον ήχο από το οξύμετρο πράγμα που έδειχνε πτώση των σφύξεων και του οξυγόνου του παιδιού σηκώθηκα από την καρέκλα και άρχισα να χτυπάω το κουδούνι για να ειδοποιηθούν οι νοσηλεύτριες. Τότε την Τζωρτζίνα μου να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει προς τα πίσω βγάζοντας έναν ήχο.

Το δωμάτιο του νοσοκομείου είχε ένα κρεβάτι στο οποίο ήταν ξαπλωμένη η Τζωρτζίνα δίπλα σε αυτό ένα κρεβάτι κενό και στη μία πλευρά ένα δεύτερο δωμάτιο που νοσηλευόταν ένα άλλο παιδάκι και μαζί του βρισκόταν η μητέρα του. Άνοιξε την πόρτα του συγκεκριμένου δωματίου και τους είπα πείτε μέσα γιατί το παιδί μου κάτι έπαθε. Στη συνέχεια οι γιατροί Με ρώτησαν τι έπαθε και μου ζήτησαν να βγω αμέσως από το δωμάτιο και εγώ περίμενα έξω στο διάδρομο και άμεσα κάλεσε στο τηλέφωνο τον Μάνο και τους δικούς μου. Στα εφιαλτικά λεπτά που ακολούθησαν βλέπαμε κόσμο να μπαινοβγαίνει στο δωμάτιο χωρίς κανείς να μας λέει τίποτα μετά από αρκετή ώρα ακούσαμε φωνές και χειροκροτήματα τότε βγήκε μία γιατρός κλαίγοντας και μας είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε υποστεί ανακοπή αλλά κατάφεραν να την επαναφέρουν και έπρεπε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Ρίου.

Η Ρούλα της Πύργου στο υπόμνημα της αρνείται ότι είχε αποσύνδεση όπως της αποδίδεται στο κατηγορητήριο το παλμικό οξύμετρο του παιδιού το οποίο όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει σφύριζε γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτό ήταν κανονικά συνδεδεμένο ενώ η ειδοποίηση τους από μέρους της ήταν άμεση. Τέλος σε σχέση με την υποτιθέμενη εναντίωσή της στη χορήγηση εξιτηρίου στο παιδί της στις 9 Απριλίου 2021 Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι κατά τον χρόνο που εξεταζόταν η χορήγηση εξιτηρίου στο παιδί η Τζωρτζίνα εμφάνισε συμπτώματα ειδοποίησέ τους γιατρούς του νοσοκομείου για να τους ενημερώσει και να εκφράσει την ανησυχία της γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τους ίδιους τους γιατρούς του καραμανδανείου.

Τι είπε ο δικηγόρος της

Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο συνήγορος της, Όθωνας Παπαδόπουλος κατατέθηκε ένα λεπτομερές υπόμνημα και στις ερωτήσεις που της τέθηκαν «η κατηγορούμενη απάντησε με τρόπο αναλυτικό, σαφή και ξεκάθαρο, δίνοντας διευκρινίσεις για το χρόνο των συμβάντων». Κατά την υπεράσπιση, «δεν υπάρχουν ευθύνες των γιατρών στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, υπήρξε ένα καρδιολογικό πρόβλημα αναγόμενο σε παθολογικά αιτία. Η πράξη δεν περιλαμβάνεται με σαφή τρόπο στο κατηγορητήριο».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της με κλούβα πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται αρνήθηκε παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε να απαντήσει για τη υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σοκ στον Έβρο – Μάνα βάζει το πτώμα της 5χρονης κόρης της στο ποτάμι,...

Μια ακόμη τραγική ιστορία ξετυλίγεται στον Έβρο όπου μια πρόσφυγας αναγκάζεται να βάζει στο ποτάμι την νεκρή 5χρονη κόρη της, προκειμένου να επιβραδύνει τη...

Νέα απάτη στην Κρήτη: Πώς μια 66χρονη έχασε 19.000 ευρώ

Από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε 19.000 ευρώ μια 66χρονη γυναίκα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για το τελευταίο θύμα απάτης μέσω διαδικτύου στην Κρήτη. Όταν...

Η φωτογραφία της ημέρας: Τριήμερο… υπό βροχή

Τριήμερο... υπό βροχή 14 Αυγούστου 2022

Άρτα: «Kρυβόμουν επειδή σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω» είπε στον αδελφό του ο 29χρονος δράστης

Το φως της δημοσιότητας βλέπει η συνομιλία που είχε ο 29χρονος με τον αδερφό του πριν παραδοθεί για τη δολοφονία του πεθερού του στην...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 14 Αυγούστου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν υπάρχει κάποια γνωστή σήμερα. H Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,...

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1846 – Ο Aμερικανός συγγραφέας Χένρι Ντέιβιντ Θόροου φυλακίζεται, επειδή αρνείται να πληρώσει...

Καιρός: Παραμονή Δεκαπενταύγουστου με βροχές, κεραυνούς και χαλάζι

Καιρός με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα, Κυριακή (14/8). Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,191ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πισπιρίγκου: Κατηγορούμενη για τις δολοφονίες και των τριών παιδιών της

Κατηγορούμενη για τις δολοφονίες και των τριών παιδιών της είναι από σήμερα από τις...

Πισπιρίγκου: Απολογείται σήμερα συμπληρωματικά στην ανακρίτρια για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας προσάγεται σήμερα εκ νέου από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια...

Δίωξη και για απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας σε βάρος της Ρ. Πισπιρίγκου – Αύριο η απολογία

Αντιμέτωπη με ένα ακόμα κακούργημα , αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε βάρος της 9χρονης...

Αμετανόητος στην απολογία του ο “ψευτογιατρός”

Για ένα… αμάρτημα να εμφανιστεί ως διάσημος γιατρός από την Αμερική με το ίδιο...